Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > Amatör Balık Avı Genel Bilgiler > Üstadlar Köşesi > Nuri Deniz




 
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 21-01-2010, 09:34   #1
MAVİ FENER
Kaptan
 
MAVİ FENER kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 13.06.09
Yaş: 75
Mesaj Sayısı: 2.415
Exclamation İç Su Aracı Balıkçı Tekneleri Ruhsatlarının İbrazı Gerekiyor

» İç Su Aracı Balıkçı Tekneleri Ruhsatlarının İbrazı Gerekiyor
İç su aracı balıkçı teknelerinin ruhsatlarının vize işlemleri esnasında istenilen 'İç Su Aracı Çalışma Ruhsatı'nın balıkçılar tarafından ibraz edilemediği belirtilerek, su ürünleri avcılık ruhsatlarının vizesinin yapılabilmesi ve mağduriyetin giderilmesi için bu ruhsatların ibrazının yapılması gerektiği bildirildi.

Samsun Tarım İl Müdürlüğü, iç sularda av yasakları kontrolleri, ağ göz açıkları ve iç su aracı çalışma ruhsatlarının düzenlenmesine yönelik bir toplantı yaptı. Müdürlük binasındaki toplantıda, Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı tarafından hazırlanan İç Su Araçları Yönetmeliği'nin 14. maddesi gereği iç sularda faaliyet gösterecek araçların 'İç Su Aracı Muayene Belgesi' ve 'İç Su Aracı Çalışma Ruhsatı'na sahip olma zorunluluğu ele alındı. Belediyeler ve su ürünleri kooperatiflerine yönelik gerçekleştirilen toplantıda, bu müesseseler belgelerin doldurulma usulü hakkında bilgilendirildi.

Toplantıya eğitmen olarak katılan Denizcilik Müsteşarlığı Samsun Bölge Müdürlüğü'nden GSK Başkanı Hasan Özer ile baş kılavuz Tahir Oğuz, 21 Ekim 2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan yönetmeliğe uyulmasının zorunlu olduğunu söyledi. Yönetmeliğin yayımının üzerinden yaklaşık 2.5 yıl geçmesine rağmen, iç su aracı balıkçı teknelerinin ruhsatlarının vize işlemleri esnasında istenilen 'İç Su Aracı Çalışma Ruhsatı'nın balıkçılar tarafından ibraz edilemediğini ifade eden uzmanlar, su ürünleri avcılık ruhsatlarının vizesinin yapılabilmesi ve mağduriyetin giderilmesi için bu ruhsatların ibrazının yapılması gerektiğini kaydetti.

Toplantıda, iç sularda avcılığı yapılan sudak balıkları, kerevitler ve su bitkilerinin de karaya çıkış yerleri belirlendi. Ayrıca, uzatma ağlarının en geç 1 Eylül 2010 tarihinden itibaren tamamen ip ağ olarak kullanılması, Ladik Gölü'nde kullanılan turna ağının göz açıklığının 90 mm, sazan ağlarının 140 mm, kefal ağlarının ise 80 mm olması, bunun da ekim ayı başından şubat sonuna kadar geçerli olacağı kararlaştırıldı. Kullanılan tüm av araçlarının kontrolleri, il veya ilçe tarım müdürlükleri tarafından yapılıp markalandırılacak. Balıkçıların ellerinde mevcut ağların dönüşümünü sağlamak amacıyla ağlar hakkında alınan kararlar, Eylül 2010 tarihinde uygulamaya konulacak.

İçsularda su ürünleri avcılığı yapan balıkçı teknelerine 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereği 'Gemiler İçin Su Ürünleri Ruhsat Tezkeresi' düzenleniyor. Bu kapsamda, Bafra Balık Gölleri Bafra'da 45, Bafra Balık Gölleri Ondokuzmayıs'ta 28, Karaboğaz Gölü Alaçam'da 5, Karaboğaz Gölü Bafra'da 15, Altınkaya Barajı Bafra'da 15, Altınkaya Barajı Vezirköprü'de 46, Derbent Barajı Bafra'da 59, Hasan Uğurlu Barajı Ayvacık'ta 15, Suat Uğurlu Barajı Ayvacık'ta 8 adet olmak üzere toplam 221 adet iç su aracı balık avcılığı ruhsatı verildi. Balıkçı teknelerin ruhsatlarının, yasa gereği her 2 yılda bir vize edilmesi gerekiyor.
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim.
Üstad Kaptan
Nuri DENİZ
İstanbul - 1949
İTÜ /Kimya ve İşletme Müh.


MAVİ FENER Çevrimdışı  
Sponsored Links
Eski 21-01-2010, 09:41   #2
Murat ADAK
Kaptan
 
Murat ADAK kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 09.10.09
Mesaj Sayısı: 976
Varsayılan

Bilgilendirme için teşekkürler.
__________________

MURAT ADAK
1977 0 Rh (+)
KARABAĞLAR -İZMİR
Murat ADAK Çevrimdışı  
 

Sosyal Paylaşım


Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Amatör balıkçı kjetlee Tanışma 11 29-08-2011 17:29
neye dikkat etmemiz gerekiyor genzul Makara - Makinelerle İlgili Herşey 3 02-11-2009 18:37
Balıkçı teyze... xnode FOTOĞRAFLARIMIZ 6 12-08-2008 02:22
TROL tekneleri karşı önlem günay07 Resmi Avcılık Duyuruları 17 01-03-2008 10:31
balıkçı temel pene TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER 4 19-09-2007 20:58


Saat 19:22.