|
Deniz Balıkları Türkiye denizlerinde yaşayan balık türleri hakkında bilgilerin toplandığı bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() İyi günler sabah yakaladığım bir balık acaba cinsi nedir bilen varmı?
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Bu mesaj en son " 05-07-2011 " tarihinde saat 12:19 itibariyle ufuk1990 tarafından düzenlenmiştir.... |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Benim Bildiğim Kadarıyla Hanos Balıgı Bu.
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() ismini bilmiyorum ama ilginç bi balık gerçekten
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Karada ölünce biraz ağzı açık kaldı şekli bozuldu belirtmeyi unutmuşum.
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||
Tayfa ![]()
|
![]() Ata'ya katılıyorum, Hanos bu balık. Çokca mevcuttur, avcı bir balıktır, yeme öyle bir atlarki, çoğu zaman iğneyi yutar, üstü kaygan olduğu içinde iğneyi çıkarıcam diye uğraş dur. Bu sebeple balığa giden arkadaşlara bir kargaburun taşıması bile tavsiye olunur
![]()
![]() |
![]() |
#6 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() alibereket balığıdır yazılı hani'de derler, büyüklerinin eti yemeğe değer niteliktedir...
![]() |
![]() |
#7 | ||||
Tayfa ![]()
|
![]() Ya burada ben hergün yeni bir şey öğrenmek zorunda mıyım
![]() Gelen cevap üzerine ufacık bir araştırma yaptım, biz Ege'de bu balığa hanos diyormuşuz. Akdeniz'de cemşid'in dediği gibi yazılı hani diyorlarmış ve tabi ki Türk literatüründeki ismi de alibereket'miş... ancak a'nın üzerinde uzatma işareti olanından yani aaalibereket ![]() Hani familyası bereketli bir familya, bir sürü tür var, lahos ve orfoz da hani familyasından. Resimdeki balıkların büyüklerini tulum soyar gibi soyarsan alttan bembeyaz bir et çıkar, bu etten leziz balık çorbası yapabilirsin, hatta dilersen tavada una bulayıp güzel bir fileto şeklinde ağlatmadan yemek de serbest ![]()
![]() |
![]() |
#8 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Cevap veren herkeze teşekkür ederim beni aydınlattınız malum yeniyim biraz çekeceğiniz var elimden
![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() İstanbul'da hani balığı deriz. İzmarit boyundakilerin eti güzel olur.
![]() |
![]() |
#10 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() antalyada genellikle kayalık bölgelerin kıyı kesimlerine yakın yerlerde bolca görülen yeme cok iyi atlayan yazılı hannos dur bu arkadaş
![]()
![]() VeLi GÜRAL 1983 oRh+ ANTALYA since 1903 Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Forum kullanma kılavuzu için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı değiştirmek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Avatarınızı ayarlamak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Lütfen TÜRKÇEMİZE sahip çıkalım.Yazım kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Türk Milletinin istidadı ve kesin kararı medeniyet yolunda, durmadan, yılmadan ilerlemektir_____ M.K. ATATÜRK.... |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Ne Balığın Türü Ney ? | TuqruL | Deniz Balıkları | 29 | 23-11-2012 16:23 |
Bu balığın cinsi nedir? | enes0000 | Tatlı Su Balıkları | 25 | 16-09-2011 16:17 |
Kurşun Kalıbı Yapabilirmiyiz acaba?? | Taygun KOCABIYIK | El Yapımı | 29 | 11-04-2011 18:32 |
7 kg. Bu çipura mıdır? Acaba bizim denizlerimizde bu büyüklüğe hiç erişebiliyorlar mı | saidnuman | Videolar | 16 | 28-03-2011 22:07 |
20/02/2011 pazar günü acaba tekne ile çıkılır mı? | SANSARTEAM | METEOROLOJİ | 9 | 17-02-2011 17:40 |