Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI (TEKNEDEN)

DENİZ AVI (TEKNEDEN) Tekneyle yapılan tüm avlanma yöntemleri ile ilgili bölüm.

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 02-12-2010, 23:06   #1
gakgos23
Oltacı

Varsayılan tekne yardım

merhabalar
bot ıcın yardım ıstemısım ama bıraz kararım degıstı fıber tekne de olabılır cunku arabama cekı demırı takdırdım.ılk once 4.5-5 m fıber tekne ve 9.9 mercury mototr dusunuyordum ama 9.9 un yavas kalabılecegını soyledıler bende adb belgesı ıcın basvuruda bulundum ınsallah ehlıyeı alırsak super olur her turlu dusunce ve onerılerınzı beklıyorum saygılar
gakgos23 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 03-12-2010, 00:42   #2
Murat ÇAKMAKÇI
Üstad

Varsayılan tekne ve bot için bilgi

5 mtbot veya tekneyle koylardan dışarıya çıkamazsın yannızca yatık havalarda çıkabilirsin o zamanda hava yatık olduğu için balık yapmayabilirABD belgesiyle 24 mtuluslar arası gezi teknesi olarak kullanabilirsin olta atabilirsin. parakat,ağ bulundurman yasak.6,7 mt pilakalı ve abd den hariç profesyonel av belgesi isteniliyor.4,5 mt tekne veya botta motorda 9.9 u geçmiyecek şekildeyse abd ve amötör balıkçı belgesi isteniliyor. ve hiç kimsenin anlamadığı bir olay profesyonel belgeyle ne karadan ,nede amatör tekneyle avlanabilirsin. amatör belge gerekiyor. yani araba ehliyeti motor kullanamaz
Murat ÇAKMAKÇI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-12-2010, 06:41   #3
Salih Reis
Kaptan

Salih Reis kullanıcısının avatarı

Alıntı:
gakgos23 tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
merhabalar
bot ıcın yardım ıstemısım ama bıraz kararım degıstı fıber tekne de olabılır cunku arabama cekı demırı takdırdım.ılk once 4.5-5 m fıber tekne ve 9.9 mercury mototr dusunuyordum ama 9.9 un yavas kalabılecegını soyledıler bende adb belgesı ıcın basvuruda bulundum ınsallah ehlıyeı alırsak super olur her turlu dusunce ve onerılerınzı beklıyorum saygılar
5 Metre üzerindeki teknelerde vergi var.
eskiden motor gücüne göre vergi alınırken 2009 yılı sonundan itibaren tekne boyuna göre alınmaya başlandı.
9.9 motorlarda 10 hp altında vergi alınmadığı için çok revaçtaydı. Benim size önerim 15 hp civarı ve mutlaka 4 zamanlı motor satın almanız.
Bu arada amatör balıkçı belgesi almak ya da bulundurmak zorunluluğu yok, isteyen alıyor ama zorunlu değil.
tekne kullanmak için mutlaka ehliyet al derim. ne olur ne olmaz.
tekne ve motoru mutlaka limana gidip bağlama kütüğü kaydını yaptır.

iyigünlerde kullanman dileğiyle.
Eski 03-12-2010, 11:18   #4
alpargun35
Tayfa

alpargun35 kullanıcısının avatarı

4,5 m tekneye 9.9 motor bence az , ADB' de almak üzere olduğunuza göre daha büyük bir motor düşünülebilir .örneğin 25 HP Yamaha veya Honda .( ve daha büyük HP ler tercih edilebilir)
Bağlama kütüğü ruhsatı ve ADB aldıktan sonra , bir sorununuz kalmıyor , denildiği gibi ABB almanız zorunlu değil , profesyonel olmadığınıza göre de , profesyonel belge almak , mantık dışı !!! hayırlısı olsun.

KAFASINDAKİ , 100 FİKİRDEN , 99 TANESİNİ , MADDİYATLA ÖLÇEN KİŞİLERİN HOBİSİ , ''AMATÖR BALIKÇILIK'' OLAMAZ !!!

BİLGİ GÜÇTÜR...
alpargun35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 03-12-2010, 18:32   #5
Raif Yelkenci
Kaptan

Raif Yelkenci kullanıcısının avatarı

Merhaba ben desize küçük bir tavsiyede bulunayım.Yukarıda yazan arkadaşların fikirlerine tam olarak katılıyorum ben size yıllar önce kullandığım ilk teknem olan rota fisherman 5.20 modelini özellikle tavsiye ederim.Çünkü son derece denizci su kesimi yüksek ve çift cidar yani tabanı iki katlıdır.Polyester teknelerin mersedesidir bence .Salih Reis aynı tekneyi kullanıyor ondan da fikir alabilirsiniz bu tekne İzmir Bayraklı da satılıyor şimdiden alacağınız tekne hayırlı olsun .
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları