Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER

TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında...

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 02-02-2006, 03:36   #1
uzman
Kaptan

uzman kullanıcısının avatarı

Varsayılan Ay Ile Ilgili şaşirtici Gerçekler

1. Ay, dünyadan daha yaslidir, öyleyse kökeni baska bir yerdir, bazi bilim adamlari, Ay taslarinin 20 milyar yillik oldugunu iddia ediyorlar? Yani dünyadan daha eskidir...
NASA, bir Ay kayasinin 5.3 milyar yillik oldugunu saptadi ama bu Günes Sistemi öncesine ait bir tarihtir. Önemli bilimciler ve Ay uzmanlari, Ay´dan getirilen elementlerin dünyadakilerden daha eski oldugunu belirlediler ama neden resmen açiklamadilar? 40 Ay tasinin en azindan 7 milyar yillik olduklari belirlendi, bu tarihleme dünyadan ve günesten iki kez daha eskidir. Buna karsin Ay´in yüzey topragi, Ay taslarindan daha eskidir. Farklilik bilinmiyor...

2. Bir grup bilimci Ay´in yildizlararasi bir yerde yapildigi görüsündeler ve dünya tarafindan yakalandigini düsünüyorlar.

3. Bazi bilimciler, Ay´in içinin yogunlugunun yüzeyden farkli oldugu düsüncesindeler? Gerçekten Ay´in içi bos olabilir mi?

4. Ay´in 8 mil üstünde, yüksek dozda radyoaktivite vardir, bu elemental olarak dogal midir?

5. NASA tarafindan 100 millik bir alana yayilmis su buhari saptandi ama Ay´da su olmadigi biliniyor.

Ve digerleri...

1. Ay, hem dünyanin dogal uydusu olamayacak kadar büyük, hem de çok uzaktadir.

2. Ay, olmasi gerekenden çok daha düzgün bir yörüngeye sahiptir.

3. Ay kraterleri çok fazladir ve garip bir biçimde yüzeyseldirler.

4. Ay´in dünyaya bakmayan yüzü çikintili veya kamburdur ve Günes Sistemi´nde onun gibi gezegenine tek yüzünü gösteren bir baska uydu yoktur.

5. Ölçümlemeler,Ay'da çok fazla demir oldugunu gösteriyorlar.

6. Ay´in bilesimi, dünyadan farklidir.

7. Doga kanunlarina aykiri olarak, Ay´da agir metaller yüzeydedir ve Ay´da önceden eriyik olan metaller yoktur.

8. Ay dev bir gong sesi çikarmaktadir ve yörüngede dönerken titresmektedir.

9. Ay, periyodik olarak sarsilmaktadir, bu bize düzenli bir sismik aktiviteyi gösteriyor. Sismik dalgalar sanki tek bir kütleymis gibi tüm yüzeyi dolasabiliyorlar.

10. Dünyadan bakildiginda Ay, bir günes diski gibidir yani tutulmalarda günesi tam olarak kapatir, ne biraz küçük veya büyüktür sanki büyüklügü günesi örtmek için ayarlanmistir.

11. Eger Ay, dünya tarafindan yakalanmissa, bunun sonu gelecek ve Ay yine uzaklasip gidecektir.

12. Normalde Ay´in çizdigi yörünge, dünyanin ekvatoral çemberiyle karsit olmalidir ama Ay garip bir sekilde dünyanin yaptigi gibi, günese bagimli bir yörünge çizer.

13. Her ne kadar Ay volkanlarin ölü olduklari söyleniyorsa da, yüzyillardir Ay´da garip isiklar, parlamalar görülmekte ve hala izlenmektedir

ALINTI

BALIK TUTULAN TEK GEZEGENİ YOK ETMEYELİM...
A.R.B.
uzman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 02-02-2006, 10:09   #2
Bir Dost
Kaptan

Bir Dost kullanıcısının avatarı

Bu, gerçeği hafife almak sayılırdı.O yıllarda Amerika ancak uzayın eşiğine adım atmıştı.5 Mayıs 1961 günü astronot Alan Shepard 15 dakikalık yarım yörünge uçuşuyla 160 km. yüksekliğe çıkabilmişti.Daha önce, 12 Nisan 1961 tarihinde Sovyet kozmonot Yuri Gagarin, Dünya yörüngesinde bir uçuşu tamamlamıştı.Kenndy’nin yukarda sözünü ettiğimiz konuşmayı yaptığı sırada, Amerika, Ay’a bir keşif gezisi tasarlıyordu.Fakat o zaman için Ay’a iniş yapabilecek bir uzay aracı olmadığı gibi, yeterli bir fırlatıcı bile yoktu.
Ay Modülündeki iki astronot 20 Temmuz 1969 günü, saat 21: 18’de Ay’a inmişlerdi. Armstrong Ay yüzeyine bastığı anda, ‘Ay’daki bu ilk adım, insanoğlunun aşamaları adına dev bir adımdır.’ demiştir.Başka bir çeviride ise Armstrong’un Ay’a ilk adım attığında; ‘‘Bu bir insan için küçük fakat insanlık için dev bir adım dır’’ şeklinde dünyaya seslendiği ifade edilmektedir.

Armstrong ve Aldrin 21 saat 36 dakika Ay’da kalmışlardı.21 Temmuz tarihinde, saat 18: 54’de kalkışa geçerek Kumanda aracına ( Servis Modülüne bağlı Kumanda Modülüne ) döndüler.Collins’in pilotluğunda 24 Temmuz günü 17:51’de dakik bir inişle Dünya’ya döndüler.Başkan Kennedy’nin amacına ulaşılmıştı.Yirmi yıl dolmadan, insanoğlu Ay’a bir keşif daha yapacaktı.Apollo 12 aracıyla, ikinci Ay yolculuğu 14 kasım 1969 günü başlatıldı.(buraya kadar alıntı)

Şimdi soruyorum 1969 aya çıkan Amerika ayda yaşam ve buna bağlı yaşamsal bulgular olmadığını öne sürerek 1969 dan beri aya başka bir iniş yapmamış fakat aydan yer satmaktanda geri kalmamışlardır bunlar budalamı yoksa fazla akıllılarmı bana kalırsa ayda yaşam belirtileri olabilir ve sivri amerikalılarda bunu geleceğe yatırım olarak askıya almış olabilirler aradan geçen 37 yılda bu konuda adım atmadıklarına göre dünyayı uyutmak düşüncesindeler diye düşünüyorum(orjinal)
Eski 02-02-2006, 17:25   #3
Taygun KOCABIYIK
ADMİN

Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı

Başka bir sitede aya çıkılıp çıkılmadığıyla ilgili bir konu vardı ordaki kanıtları gördükten sonra ben aya çıkıldığına inanmamaya başladım.Resim altta tartışmaya açık bir konu yorumlarınızı bekliyorum

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-02-2006, 20:57   #4
Anıl ÜNALAN
Coast Guard.

Anıl ÜNALAN kullanıcısının avatarı

Helal sana taygunum güzel kareler eline sağlık bizi aydınlatmış oldun kendi adıma çok teşekkür ediyorum..
Telefon : 05058552330
Ziraat Teknikeri

Anıl ÜNALAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-02-2006, 21:53   #5
rüzgar2
Kaptan

rüzgar2 kullanıcısının avatarı

Gerçekten ilginç Taygun
rüzgar2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları