![]() |
#1 | ||||
FCR/SGR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Kullandığımız yemlerin değerini ve etkisi arttırmada kendi kullandığım yöntemleri sizlerle paylaşacağım. Sizlerin de kendinize özel tarifleri varsa, paylaşırsanız memnun olurum.
Malzeme : Dondurulmuş çimçim veya karides (1 Kilosu 11 YTL/İzmir) Sarımsak Biraz tuz Hazırlanışı : 1 Avuç karides veya dondurulmuş çimçim'i alıyoruz. buzları çözüldükten sonra Blender'a (Robot) koyuyoruz, üzerine iki tutam tuz atıyoruz, 2-3 diş sarımsağı da ekleyip, sıvı hale gelinceye kadar robotta 1 dakika kadar çekiyoruz.. Elimizde sarımsak kokulu bir mayi oluyor. Bu mayi içinde bir ikigün dinlendirilen herhangi bir değersiz yem veya suni yem müthiş etkili oluyor. Karides kokusu iyice içine sinmiş olan yeme balıklar direkt dalacaklardır.. Karides yerine taze sardalya kullanarak, sardalya kokulu mayi de hazırlayabilirsiniz. Dağılmayan karides elde etmek: ![]() Yukarıdaki mayiyi hazırlıyorum. Çiğ tavuk göğsünü alıyorum. Kağıt havlu üzerine koyup tuzluyorum. Arkalı önlü, suyunu çekinceye kadar bekletiyorum. Jelibon gibi oluyor. Sonra bunu kalın bir boru kurdu şeklinde uzun şeritler halinde kesiyorum. Tavuk göğsünden 5cm uzunluğunda kurtçuklar yapıyorum. Bu kurtçukları hazırladığım mayinin içine atıyor ve dolapta iki gün - 1 hafta bekletiyorum. Tavuk artık burada kendi koku özelliğini kaybettiği için içinde bulunduğu sosu absorbe ediyor ve artık o yem oluyor. Balığa gittiğinizde yanınıza alacağınız bu kurtçuklar, iğneden kolay alınamayan ve tamamıyle karides kokan ve hatta bir nevi karides haline gelmiş harika bir yem oluyor. Bu kurtlarla tekneden Mercan, Sargos her tür balığı yakalayabileceğiniz gibi, Çipura, Levrek ve benzeri karides/teke'ye gelen tüm balıkları alabilirsiniz. Suni yemlerinizi de; balığa çıkıncaya kadar tarifini verdiğim sos içinde muhafaza ederseniz, etkisinin %100 arttığına şahid olacaksınız. (Anlaşılabilir olduğunu düşünmekle beraber, hazırlanışı ile ilgili resimleri yakında yükleyeceğim) Hepinize rastgele... Yeni bir yem yapım tekniği ![]() ![]() 1 adet şeffaf silikon (SISTA vs.) 100 gr. çiftlik yemi Hazırlanışı: Çiftlik yeminiz toz halde değilse (extruder/pelet tablet şeklindeki yemlerdense) ezerek toz haline getirin. Slikonu uygun bir yere sıkın, üzerine toz haldeki çiftlik yemini dökün, birlikte yoğurun. Jelibon kıvamına geldiğinde parmağınızla bu karışımı yuvarlayarak solucan şekline getirin. 1 saat kurumasını bekleyin sonra iğnenize istediğiniz büyüklükte keserek kullanın.. Bu yemi balıklar iğnenizden almakta epeyce zorlanacak ve her bir yemi defalarca kullanabileceksiniz ![]()
__________________
![]() ![]() Cem | 0 RH+ | İzmir | 20 Nisan Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı düzenlemek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Bu mesaj en son " 30-07-2010 " tarihinde saat 19:45 itibariyle xnode tarafından düzenlenmiştir.... |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Daha önce hiç görmediğiniz zargana yakalama yöntemi | Taygun KOCABIYIK | Videolar | 12 | 30-03-2010 18:58 |
çıpura için avlak tarif edebilirmisiniz. | baris1975 | DENİZ AVI KARADAN | 2 | 10-12-2008 00:01 |
Sardalyalı dip kıbrısını tarif edebilecek yok mu? | Anıl ÜNALAN | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar | 35 | 10-09-2008 16:06 |
bir tarif lazim | twennwolf | Balık Yemekleri | 19 | 28-08-2007 19:21 |
Kullanılan Ağlar | Güven ÖZYELDAN | Diğer Malzemeler | 4 | 11-09-2006 15:10 |