|
Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | ||
Guest
|
![]() Bu balık pişirme yöntemini evde yapmanız oldukça zor neden derseniz arazi yapısının buna uygun olmaması derim közde sazan için malzemeler
- En az 4 veya 5 kilo gelebilecek bir aynalı sazan - 1/2 kğ domates - 5 veya 6 adet tercihe göre acı veya tatlı sivri biber - Bir miktar maydanoz 10 -15 yaprak - 5 - 6 Diş sarımsak - Tuz,Pul biber,Karabiber Yapılışı: Balığn sırt üstü yani karın kısmı yukarıya bakacak şekilde sığabileceği bir alana oldukça bol miktarda köz oluşturabilecek bir ateş yakılır. Balığın derisi yüzülmeden karın boşluğu yani içi temizlenir.Bolsuyla yıkanır balık hazırlandıktan sonra domatesler 4'e bölüp balığın karın boşluğuna koyun aynı işlemi biberler içinde yapın sebzelerin üzerine maydanoz,tuz ,pulbiber,karabiber ve sarımsakları ekleyin malzemenin tümünü balığın karın boşluğunda harmanlayın yalnız koyduğunuz malzemeler balığın boşluğundan dışarıya taşmamasına dikkat edin harmanlama işlemi bittikten sonra balığın sığabileceği bir çukur oluşturun bu çukurun alt kısmına bir miktar köz koyun ve balığıda bu közün üstüne sırt üstü yatırın sonra balığı taşmayacak şekilde kenarlarında közle besleyin. Dikkat edeceğiniz bir konuda balık ne közlerin dışında kalmalı nede közlerin içinde kaybolmalı yani sıfıra sıfır olmalı köz ve balık balık ortalama olarak 20 ile 30 dakika arası bir sürede pişer servisi içinde mevsim salata veya soğan,turp ve limon ile servisi yapılır servis içinde oldukça genişi bir tepsi veya altına serilebilecek birkaç kat kağıtta olabilir haydi afiyet olsun. İnanıyorum ki tadına doyamacaksınız biraz zahmetli bir iş ama oldukça lezzetlidir....alıntıdır... SARIMSAKLI LEVREK Yaklaşık 300-400 gr civarında yani porsiyonluk sayılabilecek levrekleri temizledikten sonra yanlarından bıcak uçu ile küçük kesikler yapılır ve bu kesiklerin içine sarmısak konur ve çok az tuzlanır zevke göre isterirse folyonun içine bir veya iki tane defne yaprağı konulabilir veya kekik. Balık folyonun içine konulduktan sonra ister fırında isterseniz eğer açık alanda iseniz yakmış olduğunuz ateşin içine gömebilirsiniz yaklaşık olarak 20-30 dakika içinde servise hazır olur afiyet olsun Malzemeler Kişi başına 1 balık 5-6 diş sarmısak Yeteri kadar defne yaprağı veya kekik Tuz Yeteri miktarda alminyum folyo FIRINDA ÇİPURA Malzemler 4 adet çipura ( 4 kişilik ) 3 adet soğan 3-4 adet defne yaprağı 2-3 adet havuç 1 tatlı kaşığı elma sirkesi bir miktar tuz ve karabiber Yapılışı Balıkları temizleyin. Üzerine çentikler atın. 2-3 tane soğanı ince kıyın. Havuçları uzunlamasına, kürdan boyunda doğrayın. Balıkların içine sirke tuz ve karabiber sürün. Soğan ve havuç doldurun, defne yapraklarını koyun. Kuru seviyorsanız, bir fırın kabının içinde doğrudan fırına sürün. Daha ıslak olmasını isterseniz, alüminyum folyo içinde fırına verin. 200 derecede 20-30 dk pişirin. Sıcak tüketin. SACDA SAZAN Balığın sığacağı büyüklükte 2 adet sac alınır. (Bizim sazan yaklaşık 7-8 kg.civarındaydı.). Balık temizlenip derisi yüzülmeden saca yatırılır. İçinde havyar varsa havyarlar balığın etrafına yerleştirilir (Havyar olması tercih sebebidir). Havyar yoksa balığın etrafına domates, biber, soğan, sarımsak, tercihen patetes ve halka şeklinde kesilmiş limon konur. Üzerine diğer sac kapatılır. Hazırlanmış yer ocağına sac yerleştirilir. Altına ve üstüne odun ateşi yakılır. ortalama pişme süresi 30 dk. civarındadır. ocaktan alınan sacın kebarına manda yoğurdu konularak servis yapılır. Afiyet Olsun. BALIK ÇORBASI Malzeme Listesi 1 - Levrek ,İskorpit veya Kayabalığı (yaklaşık 1 kilo ağırlığında) 2 - 1 Adet büyük iri baş soğan 3 - 10 Bardak su 4 - 1 tatlı kaşığı tuz ( tepeleme ) 5 - 2 Havuç rendesi 6 - 1 Baş iri kereviz 7 - 2 Patates 8 - 1 Çay bardağı pirinç 9 - 1 Limon 10 - 2 Yumurta 11 - 2 Yemek kaşığı un 12 - 1 Limon 13 - 1 Demet maydanoz 14 - 1 Yemek kaşığı tereyağı 15 - bir çay kaşığı karabiber Yapılışı Balığın pulları ve iç organları temizlenip yıkandıktan sonra balık bütün olarak büyükçe bir tencereye alınıp üzerine,rendelenmiş soğan ve doğranmış maydanoz ve bir tatlı kaşığı tuz 10 bardak su eklenerek balık pişirilmeye bırakılır (su kaynamaya başladıktan sonra ortalama 20 dakika ) balık piştikten sonra balık bütün olarak suyun içinden ayıklanmak için alınır. Kaynamakta olan suya küçük küpler şeklinde doğranmış olan kereviz , patates ve rendelenmiş 2 havuç ve 1 çay bardağı pirinç konur bunlarda pişene kadar kaynatmaya devam edilir bu arada balık kılçıklarından ayıklanır. Ayıklanmış balık kaynamakta olan tencereye eklenir ve 20 dakika kaynatılır. Kaynayan Sebzeler ve balık piştikten sonra blendırdan geçirilir ve üzerine un, yumurta ve limon çırpılıp içine yavaş yavaş ve karıştırarak dökülür kesilmeyecek şekilde karıştırılır, bir taşım kaynatılır. Servis yapılırken üstüne bir miktar doğranmış maydanozla süsleyerek ve bir tavada erittiğimiz ve içine karabiber koyduğumuz tereyağını gezdiririz. AFİYET OLSUN BALIK KÖFTESİ Malzemeler 1 kg Hamsi veya sardalye 4 dilim bayat ekmek içİ 2 çay bardağı mısır unu. 2 adet yumurta 1 demet maydanoz . tuz.karabiber.kimyon kızartmak için bol yağ. Hazırlanışı: Balıkları kılçık ve kafalarından ayırıp kanı gidinceye kadar bolca yıkarız , kevgire alıp suyunu süzdükten sonra derince bir kaba küçük küçük doğrarız içine iyice ufaladığımız ekmek içine kıydığımız maydanozları 2 yumurta tuz ve 1 çay bardağı mısır ununu ilave edip iyice yoğururuz.yoğurduğumuz harcı isteğe göre uzun veya yuvarlak şekillendirip ,önce mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartırız.servis tabağına alıp bol yeşillikle süsleriz . AFİYET OLSUN KALAMAR TAVA Malzeme: 1 kg kalamar (11- 12 adet) 1/2 su bardağı sıvı yağ Un Tuz Terbiye için: 2 çorba kaşığı karbonat 2 çorba kaşığı toz şeker 1 adet limonun suyu Yapılışı: Kalamarları balıkçınıza ayıklatın. İyice yıkadıktan sonra terbiye ile ovun. Sonra en az 30 dakika dinlendirin. Bacakları gövdelerden ayırın. Bacakları kısa parçalar halinde, gövdeyi ise halkalar halinde doğrayın. Doğranmış kalamarları yeterince tuz katılıp karıştırılmış beyaz una bulayın. Fritöze sıvı yağ koyup kızdırın. Kalamarları gruplar halinde fritöze atıp kapağını kapatın. İki dakika sonra çıkarıp kağıt havlu serilmiş servis tabağına alın. Bu işleme kalamarlar bitene kadar devam edin. Sıcak servis yapın. Notlar: ***Kalamar çok su içeren ve bu nedenle pişerken etrafa çok yağ sıçratan bir deniz ürünüdür. Bunun için fritöz tercih edilmelidir. Yoksa kapaklı bir tava kullanılmalıdır. ***Kalamar çok çabuk yanan ve sertleşen bir üründür. Bu nedenle pişirme süresine çok dikkat edilmelidir. Ayrıca tavada yapıyorsanız ateşi iyice kısmanız gerekir. Aksi taktirde kızgın tavanın dibine değen kalamarlar siyahlaşır ve lezzetlerinden çok şey kaybederler. ALINTIDIR..... yemede yanında yat ...rast gelsin |
||
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Balık köftesini tavsiye ederim annanem çok güzel yapar sardalya olursa daha güzel oluyor
![]()
__________________
Taygun KOCABIYIK 13/07/1988 İZMİR Her türlü sorun, soru ve iletişim için -www.facebook.com/taygun.kocabiyik |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Bizim burada mülaim amcanın yeri vardı.Orada kalamar yerdik babamla.Tadına doyum olmazdı.Birde İztambukda balıkçıların olduğu bir yerde daha canlı canlı temizlenip tavaya atılan sonrada ekemeğin arasında yedişğim palamutun tadını unutama.deniz kokusu ve balık.Unutamadığım tatlar listemde balıkların yeri büyüktür anlayacağınız.
__________________
Yunuscan Konyar. 22.08.1991 Merkez/Kırklareli ogameci39@hotmail.com [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Güven kardeş yemek tariflerin çok güzel ,ama közde aynalı sazan için 500 gr olsa olmazmı?o kadarını Ankara da bulmak biraz zor veya bana denk gelmiyor.
__________________
F. Mehmet Koray 1948 ANK. ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Guest
|
![]() ellerine sağlık güven kardeş...
afiyet olsun... |
||
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Tek seferde 30 balik-27 temmuz aynali sazan avim | darkdream1977 | TATLI SU AVI | 20 | 30-03-2019 11:32 |
Sazan avı | MAVİ FENER | Videolar | 0 | 27-11-2009 01:41 |
sazan | genç_balıkcı_77 | Tatlı Su Balıkları | 14 | 20-07-2009 12:42 |
Sazan Avı | hijacker54 | Videolar | 0 | 16-11-2007 12:38 |
Sazan Avi | Güven ÖZYELDAN | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri | 1 | 21-07-2006 23:01 |