|
TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında... |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | ||
Guest
|
![]() >> > BURASI NERESi ?
>> > >> > 24 milyara anaokulu >> > Anaokuluna para ödüyorsun. >> > Özel ilkokula devam ederse... >> > 1, 2, 3, 4, 5 ve 6'ncı sınıfta okula para >> > ödüyorsun. >> > 7'nci sınıfta, hem okula, hem dershaneye para >> > ödüyorsun. >> > 8'inci sınıfta, hem okula, hem dershaneye, hem özel >> > öğretmene para ödüyorsun. >> > Özel liseye devam ederse... >> > Hazırlık sınıfında okula para ödüyorsun. >> > 10 ve 11'inci sınıfta okula para ödüyorsun. >> > 12'nci sınıfta, hem okula, hem dershaneye para >> > ödüyorsun. >> > 13'üncü sınıfta, hem okula, hem dershaneye, hem >> > özel öğretmene para ödüyorsun. >> > Özel üniversiteye devam ederse... >> > 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıfta üniversiteye para >> > ödüyorsun. >> > >> > Hadi başa dönelim. >> > >> > Ankara'daki 24 milyarlık anaokulunu boşverelim... >> > İstanbul'daki ortalama fiyatları baz alalım... Ve >> > kendimizi enflasyondan korumak için "dolar" kullanalım. >> > >> > Kaba hesap... >> > 6 bin dolar anaokulu. >> > 60 bin dolar 6 sınıf. >> > 14 bin dolar 7'nci sınıf. >> > 17 bin dolar 8'inci sınıf. >> > 10 bin dolar hazırlık. >> > 20 bin dolar 10-11. >> > 14 bin dolar 12. >> > 17 bin dolar 13. >> > 50 de üniversite... >> > Ne etti? >> > 208 bin dolar. >> > Ekle buna, 17 yıl boyunca ödediğin servisi, yemeği, >> > müzikspor kurslarını, kitabı, geziyi, kılı >> > yünü... >> > 250 bin dolar. >> > >> > Aldı mı diplomayı? >> > Aldı. >> > İş bulduğunu farz edelim. >> > Ortalama maaşı da, eğitimi çok iyi çocuğun, 2 bin >> > 500 dolar olsun. >> > 100 ay eder. >> > Yani, 8 yıl. >> > >> > Tabii bu hesap sadece, babasında para olanlar için >> > geçerli... >> > Para yoksa, özel okul yok. >> > Özel okul yoksa, pek iş yok... >> > Bulana da, ayda 2 bin 500 dolar maaş zaten yok. >> > >> > Bitti mi yazı? >> > Bitmedi. >> > 25'inde mezun oldu çocuk. >> > Geldi 33 yaşına. >> > E evlendiyse, kendi çocuğu da gelmiştir herhalde 5 >> > yaşına. >> > Bismillah o zaman... >> > Anaokuluna para ödüyorsun... >> > >> > Kanyon... >> > Yasai katsu curry. >> > Ebi raisukaree. >> > Yaki udon. >> > Moyashi soba. >> > >> > Nedir bunlar? >> > "Karateci" diyenler, bilemedi. >> > >> > İstanbul'da yeni açılan Kanyon alışveriş merkezi var >> > ya... Onun içindeki restoranlardan birinin mönüsü >> > bu... >> > "Pilav, mantarlı tavuk, kabak" falan demek istiyor. >> > >> > Merak ettim, gezdim Kanyon'u. >> > Amerika'da mıyız, Japonya'da mıyız, İtalya'da >> > mı, anlamadım... >> > Türkiye olmadığı kesin. >> > >> > Asabım bozuldu, sigara içeceğim. >> > Oturdum bir yere... >> > Şöyle yazıyor duvarda. >> > "Kahvelerimiz Peru orijinli, Villa Rica çekirdeklerinden >> > hazırlanmaktadır." >> > Aferin. >> > >> > Garson yanaşıyor, sipariş vereceğim... >> > - Sıcak içeceklerden ne var? >> > - Espresso, decaffeinate, cappuccino, latte macchiato, cafe au >> > lait, hot milk, hot chocolate, green tea, peppermint, chamomile >> > flowers... >> > - Türk kahvesi yok mu? >> > - Maalesef. >> > - Su rica edeyim o zaman. >> > - Normal mi, San Pellegrino mu? >> > - Dizel olsun... >> > >> > Abartmıyorum... Çıldırırsınız. >> > >> > Mağazalara bakıyorum. >> > Havaya giriyor insan. >> > Şeytan diyor, dal içeri, "how much" diye sor... >> > >> > Çünkü sağımda Angelo Nardelli, Bally, Bashqua, >> > Carnevale, Perigot, Haaz. >> > Solumda Fornarina, Guess, So chic, Murphy&Nye, Patrizia Pepe, >> > Swarovski. >> > Önümde Scabal, Thomas Pink, Birkenstock, Cesare Paciotti, >> > Furla, Shisly. >> > Arkamda Mom-to-be, Only, Mandarina Duck, Vetrina, Kaloo, Via >> > Pelle... >> > >> > "Allahım ben neredeyim" diye düşünüyordum ki... >> > Sinemayı gördüm. >> > "Mars Cinema" yazıyor. >> > E Mars olabilir. >> > Başta demiştim... Türkiye olamaz. >> > >> > Bu saatten sonra da, hiç kimse çıkıp, "tekstilimiz >> > şöyle ilerledi, böyle atılım yaptı" filan demesin >> > bana... >> > İlaç için bir tane Türk markası yok. >> > Sadece Başbakan'ın kankası, sponsor Remzi'nin >> > mağazası var. >> > Onun da adı, Ramsey. >> > >> > Özetle... >> > Hani hep konuşuluyor ya, "hayatımız ithalat oldu, cari >> > açık patladı" diye... >> > Cümleten hayırlı olsun. >> > Cari açığın, artık alışveriş merkezi de var. >> > >> > Benzin... >> > Deniyor ki: >> > "Dünyanın en pahalı benzinine yine zam yapıldı." >> > Yanlış maalesef. >> > Doğrusu şu... >> > "Dünyanın en yüksek vergisine yine zam yapıldı." >> > >> > Hesap kabak gibi ortada çünkü... >> > >> > Rafineri çıkış fiyatı ne? >> > 73 kuruş. >> > Tüpraş'ın kârı dahil. Sonra? >> > Ana dağıtım şirketine gidiyor. >> > Oradan da istasyona... >> > Nedir bunların payı? >> > 27 kuruş. >> > Ne etti? >> > 100 kuruş. >> > Yani 1 lira. >> > E benzin kaç para kardeşim? >> > 2 lira 87 kuruş. >> > Aradaki fark ne? >> > Vergi. >> > Yüzde 65 vergi alıyorlar. >> > Yüzde 65... >> > >> > Niye bu kadar yüksek? >> > Niyesi belli... >> > "Kalantorlardan vergi alamıyor" bu arkadaşlar... >> > Onun için devamlı "dolaylı vergi" yle halkın >> > sırtına biniyorlar. >> > Yani, benzine, ete, süte, sinema biletine, kontöre, >> > tişörte, sandviçe, otobüse, havaya suya... >> > >> > Halbuki nedir verginin felsefesi? >> > Çok kazanandan çok. >> > Az kazanandan az. >> > Felsefesi de budur. >> > Adaleti de... >> > Ama çok kazanandan alamadıkları için, az kazanana >> > yükleniyorlar, "dolaylı vergi" yle... >> > >> > Bakın, 1990 yılında toplanan verginin yüzde 48'i >> > "dolaylı" ymış. >> > Bugün ne? >> > Yüzde 70'i... >> > Hani hep diyorlar ya, "Avrupa Birliği kriterlerine uyuyoruz" >> > diye. >> > Yalan... >> > Avrupa Birliği'nde "dolaylı vergi" nin oranı, sadece >> > yüzde 35. >> > Bizimkinin yarısı. >> > >> > AKP dönemine bakalım bir de... >> > İktidara geldikleri gün, >> > "dolaylı vergi" nin oranı yüzde 67'ymiş. >> > 3 puan arttırmışlar... >> > Ama neyi iddia ediyorlar sürekli? >> > "Vergiyi azalttıklarını..." >> > Azalttıkları doğru da... >> > Kalantorunkini. >> > >> > Devam edelim... >> > 1990'da 3 milyon 750 bin araç varmış bu ülkede. >> > Bugün, 12 milyon 600 bin araç var. >> > Artış oranı yüzde 236... 1990'da tüketilen >> > akaryakıt, 12.6 milyon tonmuş. >> > Bugün, 16.8 milyon ton. >> > Artış oranı yüzde 33... >> > >> > Araçlar "su" ile çalışmadığına göre, aradaki >> > yüzde 200'lük fark kimin cebinde? >> > Kaçakçının... >> > Hükümet'in "dolaylı vergi" sevdası yüzünden, >> > kaçakçının cebine koyduğu para, yılda 5 milyar >> > dolar arkadaş, 5 milyar dolar... >> > >> > Kaçak arttıkça dolaylı vergiye yükleniyorlar... >> > Dolaylı vergi arttıkça kaçakçı daha fazla >> > kazanıyor... >> > >> > O nedenle adını doğru koymak lazım. >> > "Dünyanın en pahalı benzini" zamlanmadı. >> > "Dünyanın en yüksek vergisi" zamlandı. >> > Vatandaşa kötü... >> > Kaçakçıya iyi haber bu. >> > >> > Yılmaz Özdil >>ALINTIDIR |
||
![]() |
Sponsored Links |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
burası neresi?? | mufi | DENİZ AVI KARADAN | 1 | 28-11-2006 07:43 |