![]() |
#1 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Geçen haftasonu ne zamandır yapmak istediğim bir işi yaptım ve kendime yeni bir çıkrık makine ile bir tekne kamışı aldım. Çıkrık Roder CB40 modeli. Kamış ise D.A.M. Spezipower Boat 250 modeli. Her ikisini tek resimde eklediğim için kamışlar kısmına ayrı başlık açmayıp burada detay vereceğim.
Öncelikle makineden söz edelim. Makine açıkçası piyasadaki çıkrıklara kıyasla ucuz sayılabilecek bir makine. 2 bilyalı, 0,35 mm 180 m, 0,40 mm 140 m misina kapasiteli küçük ve hafif bir çıkrık. 1:5,3 devir oranı var. Tamamıyla metal aksamdan oluşuyor. Bu haliyle tekneden dibe olta atarken kullanmak için gayet yeterli. Henüz büyük balıkta denemek kısmet olmadı, o nedenle büyük balık performansına birşey diyemeyeceğim. Yani sırtıdaki performansını daha sonra yorumlamak gerek. Ama genel olarak görünüş ve kullanım itibariyle hoş bir makine diyebilirim. Kamış ise 1,80 m ve 100-250 g kurşun atma kapasiteli. Açıkçası ben kamışın aksiyonuna bayıldım diyebilirim. Kaliteli malzeme kendini belli ediyor. İki parçalı ve 4 halkalı bir kamış. Ağır kurşun taktığınızda dahi (ben şimdilik 175 g'a kadar denedim) kamışta önemli bir esneme olmuyor, buna karşın aşağıdaki balığın en küçük vuruşunu bile hissedebiliyorsunuz. Sırtı da çektim, sırtı performansı da güzel sayılır, fakat balık takılmadığı için çok da yorum yapmak istemiyorum şu anda. Ama mevcut haliyle almayı düşünenlere tavsiye edebileceğim bir ürün. Fiyatı da fena sayılmaz (30-40 YTL civarı). Bana bu malzemeleri almamda yol gösteren Erol ve Faruk Abilerime bir kez daha teşekkür ediyorum ![]()
__________________
Mert Topoyan İzmir - 1978 Navigare necesse est... 2 metre de derindir, 20 metre de derindir... |
|||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Makinem bozuldu ve yeni makine almak istiyorum...YARDIM | Jeeday | Makara - Makinelerle İlgili Herşey | 35 | 21-08-2009 21:59 |
sipariş verecem kamış makine tavsiyesi istiyorum | kaanben | Takım Çeşitleri | 2 | 23-01-2009 12:42 |
suf kamış ve makine-yardım | elmexicano | Surf | 5 | 08-04-2008 23:58 |
makine yardımı | sazancı18 | Makara - Makinelerle İlgili Herşey | 5 | 28-03-2008 21:53 |
yeni kamış ve makinem | cevat2 | Makara - Makinelerle İlgili Herşey | 16 | 28-03-2007 22:58 |