![]() |
#1 | ||
Guest
|
![]() 1 ½ kg ahtapot
1 adet limon 1 fincan zeytinyağı (tercihan sızma) Tuz Yapılışı: Ahtapotları dövülmüş olarak alınız ve deep-freeze’de 2 ila 3 gün bekletiniz. Güzelce yıkayıp düdüklü tencerede yarım saat yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Haşlandıktan sonra derisini soyup atınız ve pembemsi beyaz derisini kuşbaşı doğrayınız. Doğranmış ahtapotları servis tabağına alıp tuzlayınız. 1 fincan zeytinyağı ve 1 adet limonun suyunu çırpınız. Karışımı ahtapotun üzerine gezdiriniz. Soğuk servis yapınız.(Ben kendi ahtapotumu kendim döverim diyorsanız,iyice köpürene kadar dövün.Acımayın yani ...Sonra lastik gibi oluyor,yiyemezsiniz.) Hadi afiyet olsun.Can bu benim fiks salatamdır kardeş bir gün sana yapıcam bu salatadan inşallah. Bu mesaj en son " 21-10-2005 " tarihinde saat 06:43 itibariyle aserkansatı tarafından düzenlenmiştir.... |
||
![]() |
Sponsored Links |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Ahtapot Salatası(video) | Rauf | Balık Yemekleri | 13 | 07-07-2008 10:07 |
Ahtapot Türleri | katiti | Deniz Balıkları | 21 | 09-10-2007 17:09 |
Ahtapot Salatasi | tuncayterzioglu | Balık Yemekleri | 7 | 13-09-2006 16:28 |
Ahtapot Yahni | aserkansatı | Balık Yemekleri | 7 | 27-10-2005 03:08 |
Ahtapot Izgara | aserkansatı | Balık Yemekleri | 5 | 22-10-2005 05:50 |