|
TATLI SU AVI Tatlı sularda olta ile yapılan avlar hakkında herşey. |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Öncelikle herkese merhaba .
Aranıza yeni katıldım ama hızlı bir giriş olsun istedim. Umarım devamı gelir... Sevgili arkadaşlar,havaların bunalttığı bu günlerde biraz olsun sıkıntı ve stresi dağıtmak amacıyla 3 arkadaş( Vahit-Musa ve ben) 20 Temmuz Pazar günü bize yaklaşık 30 km uzaklıkta bulunan bir sulama göletine gitmeye karar verdik. Özellikle tatlısu balıkçılığı yapan arkadaşlar yakından bilir,bazı göletler sadece gece balık verirken bizim gittiğimiz gölet gibi bazıları da sadece gündüz çat sıcakta verimlidir. Bu yüzden çok erken gitmek anlamsız olacağı için hareket saatimizi 07:00 olarak belirledik ve sabah motorsikletlerimize binerek ‘’Ya nasip’’ dedik, yola çıktık. Yaklaşık yarım saatlik bir yolculuğun ardından göletimiz bizi tüm güzelliğiyle karşıladı.Öncedende birkaç kez gittiğim göletin 2007 yazında neredeyse kuruyacak olması beni derinden korkuturken Allah’a şükürler olsun bu yıl su seviyesi çok olmasada nispeten yüksek sayılır. Çok korktum dedim çünkü, çevremizde bulunan göl ve göletlerin (bunlara Yeşilırmak ve Sulama kanallarıda dahil) % 90’ı İsrail sazanı istilasına uğramış durumda.Ama bu gölette aynalı sazan,aynasız ![]() Motorlarımızı göletin yanına park ettikten sonra malzemelerimizi yüklenerek avlanacağımız bölgeye gittik. Takım olarak 0.30 misinalı mantarlı olta ve küspeli sazan takımı kullandık. ’’Bismillah’’ deyip oltalarımızı attık ve zillerimizi taktık. ![]() ![]() ![]() Yem olarakta ekmekiçi ve benim ilk defa denediğim,mükemmelde sonuç aldığım bir tür hamur kullandık.Tuttuğumuz balıkların büyük bir çoğunluğu bu hamura geldi.Bu ‘’yüzyılın icadı ‘’olan hamurun tarifini başka bir başlıkta anlatacağım ve sizlerle paylaşacağım dostlar. Bu arada oturacağım yerdeki bir taşı kaldırınca çok şirin bir akreple burun buruna geldik.Burcumda akrep olduğu için minik akrepcikle bir anda kaynaştık.Şaka bir yana ama arkadaşlar özellikle yılan,akrep ve keneye karşı uyanık olmak lazım. ![]() (İşte minik akrepciğin(3-4 cm kadar) yakından görünüşü.) Çarşaf gibi olan gölette aralıklarla balık çekmeye başladık.Her ne kadar,zamanında aynı gölette bir arkadaşımın karbon kamışını tek hamlede 2 parça eden bir sazan yakalayamamış olsakta mantarlı olta keyfimizi bolca aldık.Üstelik bu göletin sazanları oldukça sert vuruşlar yapan ve parmak kadar da olsa mücadeleyi hiç bırakmayan bir yapıda olduğu için aldığımız zevk 2 katına çıktı.Nasıl balıklarsa,sadece bir kere vuruyor,veya o da yok.Direkt mantarı gömüp götürüyor. ![]() ![]() Gün sonunda sıcaktan zencilere dönen 3 arkadaş bir çoğu limit altı olduğu için salınan 50 kadar sazan ve aynalı sazan tuttuk.Bunlardan sadece limit üstü olan 15 tanesini alıkoyduk.(Adambaşı 5 tane yeter,değil miJ ) ![]() (İşte ben ve en sevdiğim balık aynalısazan ![]() ![]() (Ekip arkadaşlarımda tabiki boş durmadılar) Sabah 08:00 sularında başladığımız balık avını saat 18:00 gibi sona erdirerek eve döndük ve önümüzdeki Pazar gününün hayallerine daldıkJ. ![]() Sıkılmadan bu av raporunu okuduğunuz için teşekkür ediyor ve herkese en az benim bu hafta yaşadığım kadar güzel bir balık avı diliyorum. Yukarda da belirttiğim gibi sazanlarda çok işe yarayan(veya nasibimiz boldu,onu bilmiyorum ama..)sazan hamurunun tarifini başka bir konuda vereceğim
![]() |
Sponsored Links |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
aynalı | genc balıkcı tunahan | FOTOĞRAFLARIMIZ | 12 | 27-10-2007 23:08 |
Aynalı Sazan | balıkcı67 | Tatlı Su Balıkları | 22 | 29-08-2007 13:17 |