|
Akvaryum Akvaryum balıkları, bakım, üretim, sorular... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Madem balığa gidemiyorum, balık bana gelsin bari diyerek ilk akvaryumumu kurdum.Şaka bi yana,aslında bayadır aklımdaydı ama, fırsatım olunca uygulamaya geçirdim.Balıkları seviyorum napim
![]() Geçelim ayrıntılara: -Piyasa araştırması sonucunda 100*40*50(yükseklik) 6mm. camdan tank aldım(80 ytl-daha ucuzu eminim yoktur) -Bu ebatlardaki tank için 6 mm. cam biraz riskli olduğundan tabana ve üste kayıt-kuşak yapıp sağlamlaştırdım. -Akvaryumu koymak için demirciye porfilden sehpa yaptırdım(50 ytl tanıdık fiyatı ! güya.. ) -Almışken bir kere alıyım rahat ediyim mantığı ile,kaliteli bir marka olduğunu öğrendiğim TetraTec ex 700 dış filtre aldım(120 ytl-eminim bunun altına da bulmak zor..) -Minikler üşümesin diye Eheim Jager ısıtıcı 220 W 'lık(40 ytl) -20 kg.kum(10 ytl) -10 kg lav kayası (5 ytl)bunu parçalayıp kullandım. -2 ad. beyaz mercan(3 ytl/ad.) -1 ad. hindistan cevizi kabuğundan mağara(3 ytl) -Balıklar 9 ad. sarı prenses(2,5-3 cm.)1 ad.kobalt mavi(3 cm) 1 ad. vatoz yani toplamda aşağı yukarı bana 350 ytl ye maloldu.Fiyatları,ilgilenen ya da akvaryum kurmak isteyen arkadaşlara referans olabilir diye bilerek verdim. Keratalar yaklaşık 1 aydır yüzmekteler.Yaklaşık 1'er cm büyüdüler.Biraz daha büyüdükten sonra cinsiyetlerine bakıp 1erkek 5dişi olacak şekilde ayıracağım.Bu şekilde üremelerini de planlıyorum.Akşam işten geldiğimi anlayıp hemen ortaya çıkışlarını,yem yemelerini,daracık yerlerden geçip kumu kazmalarını izlemek çook keyif verici.. Yakın zamanda da fotoğraflarını eklerim.
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||
Guest
|
![]() gayet güzel bir iş.. canlılar dünyasına daha yakından bakış...
sana tavsiyem... bende zamanında her türlü balıkla çok ugraştım ama en zevklisi: [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] zebra malawi chiclid.. üretimi... yavrularının çıkışı annenin agzında taşıması vs.. görülmeye değer.. hayat hikayesi beslediğim ve ürettiğim balıklar 1-tüm canlı doguranlar: lepistes+molly+kılıç+platy vs.çeşitleri 2-yumurtalılardan.. japon+tetra+zebra+melek+chiclid+ gibi (Üniversite yıllarında İstanbulda) Bu mesaj en son " 21-03-2008 " tarihinde saat 15:36 itibariyle mufi tarafından düzenlenmiştir.... |
||
![]() |
![]() |
#3 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Muvaffak Abi, ben de Malawi ile başlamayı tercih ettim.
Ama biraz tecrübelendikten sonra yapmak istediğim çok şey var.Örneğin ilk etapta 400 lt. lik bir frontosa kolonisi kurmak.Bununla beraber low-tech bitkili nano biyotopu oluşturmak da hedeflerimin arasında. Zaten ilgenen arkadaşlarım, bu işin tehlikeli ve sonunun olmadığı konusunda başlamadan önce beni uyarmışlardı.Şimdi anlıyorum ne demek istediklerini ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |||
Guest
|
![]() Alıntı:
![]() ama bu işte .. bir yerde duracaksın.. ve akşamları akvaryuma dalıp gideceksin.. |
|||
![]() |
![]() |
#5 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() ulaşcım allah kolaylık versin bendede vardı hepsi öldüler bir zebra kalmıştı kocaman oldu onuda bacanağa verdim. şimdi iki tane kocaman oldular su kaplumbağası var...
![]() |
![]() |
#6 | |||
Moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Ulaş kardeşim bende yaklaşık bir yıldır iş yerinde balık besliyorum, seninde dedigin gibi çok zevkli bir ugraş bende fırsat buldukca onları izliyorum sarı prenseslerden düzenli yavru alabiliyorum, aldıgım yavruları büyüyünceye kadar küçük akvaryumda besliyorum daha sonra diyerlerinin yanlarına koyuyorum. Takıldıgın bir şey olursa elimden geldigi kadar yardımcı olmaya çalışırım.
İbrahim ZARALIOĞLU 1974 A RH + Bornova / İZMİR [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Forum kullanma kılavuzu için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı değiştirmek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Avatarınızı ayarlamak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Lütfen TÜRKÇEMİZE sahip çıkalım.Yazım kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||||
Tayfa ![]()
|
![]() Balık beslemek,akvaryum kurmak o balıkların büyümesini beklemek üretmek bunlar tamamen sabır işi ve akıllı işi olmadığını biliyorum
![]() saygılar;sevgiler
Hüseyin Caner BALIKÇı 04/05/1989 Altındağ/İZMİR/TÜRKİYE Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! O ŞİMDİ ASKER ş=222 |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() İleride ise daha farklı şeyler yapacağım.Daha büyük bir tank, küçük ve tek türlük bir aile.(calvus, frontosa vb.)... ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() ulaş çok güzel bir iş yapmışsın tebrik ederim. umarım büyük zevk alırsın.
![]() |
![]() |
#10 | ||||||
Tayfa ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() ![]() saygılar.
Hüseyin Caner BALIKÇı 04/05/1989 Altındağ/İZMİR/TÜRKİYE Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi vazifen, Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! O ŞİMDİ ASKER ş=222 Bu mesaj en son " 04-06-2008 " tarihinde saat 22:37 itibariyle Caner BALIKÇI tarafından düzenlenmiştir.... |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Çakmaklı daki teknemiz artık yok | nevzat | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 17 | 13-11-2007 15:53 |
İnternetim bağlandı ve artık sizlerleyim... | ykmk | FOTOĞRAFLARIMIZ | 19 | 18-06-2007 09:18 |
Kuş Cenneti Artık Korumasız | aserkansatı | Tabiatı ve Canlıları Koruma | 8 | 05-06-2007 21:02 |