|
Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim... |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() ![]() Omega 3 açısından çok zengin bu somon balığının ızgarası için, önce 2 kişilik veya 3 kişilik olmak üzere balığınızın balıkçıda filetosunu hazırlattırınız. Ardından 2 veya 3 çorba kaşığı zeytin yağı içerisinde 1 kahve kaşığı taze çekilmiş karabiberi kapalı bir derin kap içerisinde iyice karıştırınız. Elde ettiğiniz bu sosun içerisinde balığınızı daldırınız ve buz dolabında 1 saat kadar dinlendiriniz. Diğer taraftan ızgaranızın tellerini balığın yapışmaması için güzelce yağlayınız. Ve 20 dakika gibi bir zamanda balığınızı pişiriniz. Not: Izgaranızı önceden 190 dereceye getiriniz. Kaynak:nurideniz
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim. Üstad Kaptan Nuri DENİZ İstanbul - 1949 İTÜ /Kimya ve İşletme Müh. ![]() |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Somon Balığı Tavası | MAVİ FENER | Balık Yemekleri | 0 | 02-12-2011 01:26 |
somon balığı | MAVİ FENER | Tatlı Su Balıkları | 3 | 25-01-2010 12:19 |
Balık Izgarası nasıl yapılır | MAVİ FENER | Balık Yemekleri | 6 | 04-08-2009 20:33 |
Dereotlu Somon | Taygun KOCABIYIK | Balık Yemekleri | 0 | 12-06-2009 09:02 |