|
DENİZ AVI (TEKNEDEN) Tekneyle yapılan tüm avlanma yöntemleri ile ilgili bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | ||||
Tayfa ![]()
|
![]() Günlerden Cumartesi...
Beklenen saatler yavas yavas gelmeye baslıyor. Konusulan konular sabitlenmis. İki kelimemizden birinin balık diğeri kaptan olduğu muhabbetler almış başını gidiyor... Samimi arkadaşlarım Niyazi ve Serap önceki hafta sonu güzel bir tören, güzel bir eğlenceyle evlendirdik. Düğün esnasında sahnede oynarken, damat benden balık sözünü alıyor... Düğünde balık konusuyoruz. O derece hastasıyız, gerisini siz düşünün. Tabi ben kaptanıma güveniyorum. Arkadaslarıma sözümü veriyorum ve beklenen gün geliyor. Gece için hazırlıklara hız veriyoruz. Kıyafetler, Erzaklar, Buzluklar, Takımlar hazırlanıyor. Kaptanımla konusarak yemi belirliyoruz. Hamsi ve Sülünez kullanacagız. Taze hamsi bulmak icin konakta balıkçıları dolaşıp, yeteri kadarını temin ediyoruz ve yüzümüz gülmeye başlıyor. Bu mevsimde taze hamsi pek nadir bulunuyor. Uyanıklık yapıp sardalya aglarında denk gelenleri topluyoruz. 3kilodan biraz fazla. Bize yeter de artar bile... İçimiz rahatlıyor. Aksam yemeğini ekiple birlikte güzel bir restorantta mezesi muhhabet olan bir sofrada gerceklestiriyoruz. Saat 3.30civarı hanımları uyandırıp, malzemeleri arabamıza yukleyip yola koyuluyoruz. Saat 4te güzelbahçe'deki ertugrul abimizden alternatif yemleri ve eksik takımları alıp, teknenin yanında soluğu alıyoruz. Tekne bu sene revizyona girecek biliyorum ama o ana kadar gorme fırsatım olmadı. Çiçek gibi olmuş. Oturma-avlanma yerleri genişlemiş. Boyaları yapılmış. Yan tutamakları krom yenileriyle değiştirilmiş. Bayıldık. Kaptanımsa çoktan gelmiş. Tekneyi hazılamış. Çayı demlemiş. Kaptanım tabiki Karabulut. Süleyman abim. Sağolsun beni şimdiye kadar hiç yarı-yolda bırakmadı. Benim haricimde kimseyi bıraktıgını da kimseden duymadım. Kendisine bu konuda hazır yeri gelmişken tebriğimi ve teşekkürlerimi iletiyorum. Aractan indirdiğimiz malzemeleri tekneye yüklüyor ve marsa basıyoruz. Vira bismillah... Kaptanım biz keyife geldik diyoruz. Amac kâr etmek degil ayların stressini atmak. Memnun oluyor, daha keyifli bir muhabbetle açılıyoruz. Derken, sabah suyunu yapacagımız avlaga geliyoruz. Kahvaltımızı yapmış, iyice uyanmış, manzaraya doymuş bir sekilde sariliyoruz oltalarımıza... İlk gelen yakısıklı bir kolyoz. Rahat 150-170 gr. Dooğru livara. İlk tutan çayları demler mi demiştik ![]() ![]() Ardından kupes, kolyoz ve uskumruları bir bir alıyoruz. İki saat kadar avlandıktan sonra balık yavaslıyor ve bizde ıstırahate cekiliyoruz. Hadi onurcum yap bize guzel bir cay. Ve kızlar günün süprizini patlatıyor. Borekler, sarmalar, pogacalar... Ardı arkasına acılan kutulardan nefis kokular teknemizi sarıyor. Kaptanım işareti veriyor ve oltalarımız yeniden suya iniyor. Bu arada sezonu olmamasına ragmen kalamarı yoklamak için zokalı takımı suya indiriyoruz. Bir saat olmadan kaptanım güzel bir kalamarı Atahanın yanından yavaş yavas cekiyor. Bu sabah kim yüzünü yıkamamıştı diye sesleniyor ![]() Fakat kalamar suyun üzerine çıkacakken son dakikada zokayı bırakıyor ve derin sulara dalıyor. Tühh. Kalamar tava hayallerimiz suya düştü. Saatler oglen ikiyi gosterdiginde yoruluyor ve acıkmaya baslıyoruz. Kaptanım "Size balık yapıyım mı diyor" Bizde bunu için geldik diyoruz. Livar boşaltılıyor, kaptanım balıkları hazırlarken, bizde sofrafı donatıyoruz. Salatalar hazırlanıyor, borekler-sarmalar pay ediliyor, buzluktan cıkan tekirdağ rakısı bardaklara dolduruluyor... [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Uploaded with [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Daha detaylı anlatmak isterdim ama devamını siz hayal edin... Cok hoş bir günü geride bıraktık... Ekip arkadaslarıma ve kaptanım süleyman karabuluta tek tek teşekkür ediyorum. Tekrarını en kısa zamanda yapmak dilegiyle... Bu güzel günleri sizlerinde yasamanızı canı gönülden temenni ediyorum. Sevgiler.. Not: Bu av raporumuzu okuyan tüm babalarımızın ve Süleyman kaptanımın bu özel gününü kutluyorum. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Uploaded with [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Maşallah güzel bir gün geçirmişsin Ersoy abi anlatımını okurken adeta bende oradaymışım gibi hissettim . Süleyman abi yarı yolda asla kimseyi bırakmaz doğru söylüyorsun . İnşallah bizede nasip olur sevgilerimle tüm BABALARIN BABALAR GÜNÜNÜ KUTLUYORUM...
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Üstad
|
![]() Ersoy'cum bu güzel paylaşımını çok güzel anlatımınla süslemişsin teşekkür ederim.Gerçekten o gün sizlerle birlikte çok güzel bir gün yaşadık.Umarım Çok daha güzel günlerimizin olması dileğimle..
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Üstad
|
![]() Ersoy tebrikler
![]() Pylaşlm için teşekkürler Gözlerimizin pası silindi ![]() Bu mesaj en son " 17-06-2012 " tarihinde saat 20:05 itibariyle Murat ÇAKMAKÇI tarafından düzenlenmiştir.... |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() cok guzel bir anlatim olmus en kotu gununuzun boyle olmasi dilegiyle tum babalarin babalar gunu kutlu olsun
![]() |
![]() |
#6 | |||
Profesyonel Balıkçı
|
![]() Ersoy'cum güzel paylaşımın ve anlatımın için teşekkür ederim. Benim gidipte yaşamama gerek kalmadı. Okurken yaşar gibi oldum zaten. Ancak parola neydi, balıkların fotoları çekilecek önce albüme konacak, sonrada balıklar doğru anıtkabire (mideye) yolculuk edecekti. Ama siz albümü pas geçip kestirmeden gitmişsiniz. Afiyet olsun, her daim sağlığınız neşeniz kısmetiniz yerinde olsun. Tüm Babalarında Babalar günü kutlu olsun. Saygılar.
![]() |
![]() |
#7 | ||||
Miço ![]()
|
![]() paylaşımın ve anlatımın için teşekkürler kardeş.
Allah bu muhappet ortamınızı daim etsın inşallah. Karabulut kaptanlarımızı başımızdan eksik etmesin.
![]() |
![]() |
#8 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Ersoy kardeşim resimlerden anladığım kadarı ile keyifli bir av olmuş kurtları dökmüşünüzdür
![]() |
![]() |
#9 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() Çok güzel bir gün geçirdiğiniz keyifli anlatımından belli
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Çok güzel bir anlatım vede harika bir av olmuş.
Dediğin gibi anlatılmaz yaşanır...
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Temel, günlerden bir gün... | MAVİ FENER | Rastgelsin Kahvesi | 4 | 18-06-2012 11:24 |
Cumartesi toplanalım | mufi | Organizasyonlar | 22 | 03-08-2007 23:54 |
cumartesi çaglar | mufi | Organizasyonlar | 13 | 15-07-2007 13:22 |
cumartesi çağlar önü | mufi | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 2 | 28-06-2007 17:54 |