|
TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() ![]() İzmir Körfezi'ne balık akacak İzmir'in son dalyanı olan Homa Dalyanı'nı yaklaşık 10 bin kamyon taş ile güçlendiren Büyükşehir Belediyesi, körfezdeki balık sirkülasyonun artmasında da çok önemli bir adım attı. Çalışmaları Başkan Kocaoğlu ile birlikte inceleyen E.Ü. Su Ürünleri Dekanı, “Birçok kuş artık burada çok rahat beslenip üreyebilecek. Küçük balıklar çok rahatlıkla denize çıkabilecek. Yumurtalı balıkların büyüklerini de denize bırakacağız. Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na çok teşekkür ediyoruz” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, deniz suyunun karışması nedeniyle yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan İzmir’in beşinci ve son dalyanı Homa Dalyanı’nın çevresini setlerle güçlendirerek koruma altına aldı. Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nin girişimiyle harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımla yok olma tehlikesinden kurtarılan dalyan, şimdi yeniden balıkların üreme merkezi olacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Üniversitesi Su ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Önen ile birlikte çalışmaların tamamlandığı Homa Dalyanı’nda incelemede bulunarak, “İzmir’de son kalan dalyanı ve Kuş Cenneti’ni korumak için bu yatırımı seve seve yaptık” dedi. Maliyeti 8.5 milyon lira İzmir’in coğrafi konumuna bakıldığında doğal hayatı koruyacak yaşatacak bölgenin Sasalı bölgesi olduğunu vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu “Kuş cenneti burada, Homa Dalyanı burada. Zaten son kalan dalyan. Aynı zamanda bir simge özelliği de var” şeklinde konuştu. haber8
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() paylaşım için teşekkürler ustam. inş. dedikleri gibi olur. ama bu pek inandırıcı gelmedi. olmayan balık nereden akacak .öncelikle avcılık yasalarını düzeltmeleri gerekiyor.
![]() |
![]() |
#3 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Paylaşımınız için teşekkürler.E:Ü ve Büyükşehir girişimi ile yapılan bu çalışma ve deize bırakılan yavru balıkları yakalamaz veya limit altındaki balıkları tekrar yaşam alanlarına salarsak ve de bu bilinci içimizde hissedersek bu konu başarılı olur.Bu konuyu başlatanlar takibinide yapmalıdırlar diye düşünüyorum.Konaktan ,inciraltına kadar olan sahil şeridini gidip inceleyin küçücük lidakileri yakalayıp torbalarına dolduranlara BELEDİYE
olarak gerekli cezalara çarptırılmazlarsa veya takip edilmezse bu konu için hiç bir şey halledilmiş olmaz.
![]() |
![]() |
#4 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Herkeze günaydınlar,hayırlı bir hafta ve kısmetinizin açık şansınızın bol sağlık ve sıhhatler dilerim. Rasgele.
![]() |
![]() |
#5 | ||||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
Öncelikle bu dalyan doğal üreme alanıdır, dil balığı, kefal, levrek, çupra balıklarının üremesi için biçilmiş kaftan, sığ sular erkenden ısındığı için yavrular burda gelişimlerini daha çabuk sürdürüyor. Ama biz balık nesillerinin devamını amatör balıkçıların elindeymiş gibi gösterirsek veya böyle bir düşünce içindeysek yanlışa düşeriz. Balık nesillerinin sağlıklı biçimde devam etmesi için profesyonel balıkçıların sürdürülebilir avcılık yapması lazım. Yani önce şuankinden daha düzgün yasalarla ve bu yasalara uymayanlar için ağır cezalar koyulmalı. Sonra bu yasayı devamlı kontrol eden sahil güvenlik, tarım bakanlığının koruma kontrol şubesi vs. her limanda daha balık karaya çıkmadan, hatta denizde denetimler yapmalı. Yapılan denetimlerde kaçak avcılığa ağır cezalar verilmeli gecede 10 bin lira değerinde balık avlayan birine gidip 1000 lira ceza kesmek caydırıcı değil ateşleyici güçtür adam ertesi gece daha fazlasını avlamak için denize çıkar . Bütün sahil şeridinde oltayla tutulan lidakinin, ısparozun aklınıza gelebilecek her balığın bir gecede tek bir tekne tarafından para yapmadığı için denize döküldüğü gerçeği varken ben oltayla 2-3 lidaki tutan insanla değil bu balık katilleriyle mücadele etmenin gerektiğini düşünüyorum. Bu sorun halledildikten sonra, zaten o lidakileri tutmak hiç bir amatör balıkçıyı tatmin etmez. Yine de bohçacılık yapanları zaten yukarıda ki kontrol mekanizması gayet güzel biçimde adam eder. Yeter ki böyle bir yasa ve kontrol mekanizması kurulsun.
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() sayın admin'im, size tamamen katılıyorum. amca gelmiş kıyıdan üç beş lidaki almış çok görmemek gerekli belki, ben o insanları görüyorum. bazen bakıyorum adam ufak tefek uyarıyorum. iri yarı ise ses çıkarmıyorum. ama biliyorum ki bu yazılanları okuyan ve o civarda balık tutan insanlar mutlaka konuşulanları dikkate alacaktır. sesimizi bu şekilde duyurabiliyoruz. büyük tekneler de bizi duyarsa ne mutlu bize.
![]() |
![]() |
#7 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() İyi muhabbetler beyler,
yorumlarınız için teşekkürler.... Keşke herkes bu kunulara daha duyarlı olup sahip çıkabilse vede yorumlarını esirgemese diyorum...
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
İzmir Körfezi'nde balık tutmak.. | ishak BALLICA | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 12 | 25-04-2013 15:02 |
İzmir - Kordon balık durumu | selo3535 | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 7 | 26-06-2012 16:57 |
Güllük Körfezi'ne Tirsi Akını | MAVİ FENER | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 0 | 18-12-2011 02:53 |
İzmir Yenişakran'da balık avı | izmir3535 | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar | 10 | 05-10-2011 15:45 |
İzmir Balık Raporu | Anıl ÜNALAN | FOTOĞRAFLARIMIZ | 8 | 07-12-2005 22:46 |