![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() ![]() Balıkçınızda, takoz dilimi halinde kestirdiğiniz 2 adet palamut balığınızı eve geldiğinizde tatlı su ile iyice yıkayınız. Temizlenmiş balık dilimlerini, suyundan arındırmak için süzgeç veya havlu kağıt üzerine koyunuz. 10 dakika sonunda bu balık dilimlerinizi beyaz un ile iyice unlayınız. Diğer taraftan Ayçiçek yağını bir tavada kızdırınız. Yağ kızınca palamut balığı dilimlerini birer birer alıp, fazla unlarını silkeleyerek tavaya yerleştiriniz. Balık dilimlerinin her iki taraflarını da iyice kızarttıktan sonra, kızaran balıkları süzdürerek tavadan alıp, bir havlu kâğıt üzerine koyunuz. Böylece balıktaki fazla yağ havlu tarafından emilecektir. Ardından beyaz porselen tabaklara aktararak yanında limon ve kırmızı soğan ile servis yapınız. Afiyet olsun. kaynak:nuri deniz
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim. Üstad Kaptan Nuri DENİZ İstanbul - 1949 İTÜ /Kimya ve İşletme Müh. ![]() |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Kalamar tava. | falcon1 | Balık Yemekleri | 10 | 02-10-2011 13:29 |
Kalamar tava yapılırken dikkat edilmesi gereken konular | santor | Balık Yemekleri | 22 | 09-03-2010 13:33 |
istavrit tava | hakan25 | Balık Yemekleri | 7 | 03-04-2008 19:48 |
Chilli (Acı) soslu Çipura tava | zinebird | Balık Yemekleri | 2 | 14-02-2008 19:55 |
Palamut Avı | panderma | ANILAR | 20 | 01-04-2006 01:33 |