![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() ![]() ![]() Temizlenip tatlı su altında yıkanmış olan mezgit balıklarını, mısır unu veya galete unu ile iyice karıştırınız. Hafifçede tuzlayınız. Tavada sıvı(1 çay bardağı)yağı ısıtınız ve unlanmış mezgitleri tek tek kızğın yagın içerisine bırakınız. Biraz pembeleşince diğer yüzünü çeviriniz. Çabuk pişen ve çok lezzetli bir balık olan mezgitleri temiz bir porselen tabağa alınız. Yanında roka vede kırmızı tatlı soğan ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Not:Balık yanında mutlaka taze ekmek tercih edilmelidir. Ardındanda kış olduğu için tahin pekmez alınabilir. kaynak:nurideniz
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim. Üstad Kaptan Nuri DENİZ İstanbul - 1949 İTÜ /Kimya ve İşletme Müh. ![]() |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Mezgit Bugulaması | MAVİ FENER | Balık Yemekleri | 0 | 04-12-2011 17:08 |
Bugünun mezgit avı | Gazi | DENİZ AVI KARADAN | 4 | 01-08-2007 22:36 |
Mezgit | Gazi | DENİZ AVI KARADAN | 1 | 31-07-2007 13:13 |
soslu mezgit | rüzgar2 | Balık Yemekleri | 0 | 19-12-2005 04:56 |