|
TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Arkadaşlar 11/10/2006 tarihinde dalyanköy bayimle beraberdim.Kendisi kardeşleri hala geçimlerini denizden sağlıyorlar.İskele indim.Ortanca kardeşi ile biraz konuştum.Bravo adamlara trolleri ve gırgırları yıldırmışlar.Bunlara körfez içinde kesinlikle av yaptırmıyorlar.Ve eylem yaparak bu bölgede avlanmalarını yasaklamışlar.Çünkü kendi motorları hafif voli gırgırlı motorlar.Güçleri belli ve nasipleri denizden.Eğer bir anormallik görürlerse hemen sahil güvenliği arıyorlar.Birazda tartışmalar çıkmış tabi.Bunu yapmasaydık denizi kurutacaklardı dediler.İşin ilginci bu insanların hepsi deniz temiz kalkışmasına üye.Bu hafta balık çiftlikleri ile ilgili eylem yapacaklar.Denizlerini temiz tutmak verimli avlanmak deniz yaşamını korumak amacı ile ellerinden geleni yapıyorlar.Ve bunun meyvelerini almışlar.Dün beni de uyardılar denizde aman ihtiyacından fazlasını tutma istersen biz kooperatiften sana balık alırız diye.Bravo diyorum.Darısı Karaburun ve tüm denizlerimize
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||
Guest
|
![]() Çeşme dalyan'a bundan 8-10 sene öncesine kadar kıyıdan geceleri avlanmak için çok giderdim.Gırgırlar daha yasağın bittiği akşam çıkarlar ve kasa kasa sardalya-istavrit-uskumru getirirlerdi.Yükünü indiren gırgır daha sabah olmadan bir posta daha gider ve gelirdi.Balıklar kamyonlara yüklenirken kasalardan onlarca kilo sardalya dökülürde dönüp bakmazlardı.Ayaklarının altında ezilenleri zaten kimsenin baktığı yoktu.Biz kıyı oltacıları da tekneye yama olup koca tanşaş posetleri ile sardalya doldurur;yarısını kefal ve levreğe dip kıbrısda kullanırkan geri kalan yarısını da eve götürür taze sardalyanın tadını çıkarırdık.Yani tam bir sahipsiz kalan mala yağma gibi denizi hallaç pamuğu gibi attırırlardı.En son 2 sene önce eylül ayında dalyanı denemek için gittiğimizde ise gırgırların durumu içler acısıydı.Koca gırgır onlarca çalışanınca balığa çıkmış ve getirdiği sardalya kasası sayısı 50'yi bulmaz.Vallahi değil etraftaki insanlara sardalya vermek.yere düşen tek bir sardalyayı dahi eğilim alıyorlar ve kasaya ilave ediyorlar.Abisi kimsenin ekmek parası hakkında fikir yürütmek bana asla düşmez ama şuda bir gerçek ki,gittikleri yeri kurutuyorlar.
|
||
![]() |