![]() |
#1 | ||||
Miço ![]()
|
![]() KEFAL PILAKI
MALZEMELER 1.200 gr ayva 600 gr toz şeker karanfil HAZIRLANIŞI 2 kg kefal balığı 250 gr zeytinyağı 1 demet maydanoz 2 su bardağı su l adet sarımsak 5 adet patates 5 adet domates 2 adet kereviz 2 adet soğan 5 adet havuç 1 adet limon karabiber kekik tuz Soğanları temizleyip, piyaz olarak kesin, sarımsak, ufak parçalar halinde doğranmış havuç ve zeytinyağ ile beraber tencerede 15 dakika kaynattıktan sonra 2 su bardağı sıcak su ilave edin, tuz ve biber koyup havuçlar pişinceye dek kaynatın. Patatesleri soyup, küçük küçük doğrayın ve havuçların üzerine koyun. Buna bir parmak kalınlığında kestiğiniz balık, kabuklarınını soyduktan sonra çekirdeklerini çıkarıp ufak ufak doğradığınız domates, halka halka kestiğiniz limon, maydanoz ve biraz kekik ilave edip, tekrar yarım saat kaynatın ve servis tabağına alın. Soğuduktan sonra servis yapın. |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Kefal Avı | mufi | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar | 36 | 27-01-2012 14:28 |
Firinda kefal | MAVİ FENER | Balık Yemekleri | 0 | 13-06-2009 13:29 |
Kolay Kefal Avı | seçkin | DENİZ AVI KARADAN | 9 | 30-09-2008 12:54 |
08/02/08 kefal | serkan_dalaman | DENİZ AVI KARADAN | 8 | 09-02-2008 22:55 |
Kefal... | ykmk | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar | 13 | 28-07-2006 08:50 |