![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Kısa Kısa anlatacak olursam
Malzemeler: - Sazan balıklarının ağırlıklarını 500 ile 750 gr olarak alıyorum - Bol miktarda ayçiçek yağı - İnce mısır ve buğday unu - Sarmısak, - Sirke - Tuz - Süt Terbiye sosu Derin bir kap içine (leğen olabilir) 1 baş sarmısağı ince rende ile rendeleriz. sirke, süt, ayçiçek yağını ve tuzu ilave ederiz. (ilaveler gözkararı pişirilecek balıklarn miktarına bağlı amaç terbiyeyi balıkların çekmesi.) Pişirim Ununun Hazırlanması Geniş bir kap içine ince mısır unu veya buğday ununu dökerek tuzla karıştırırız. 1. Balıkların derileri yüzülerek pullarından ayrılır (Deri yüzme işini ingiliz pensesi ve biraz kül ile kolayca yapabiliriz.) 2. Pul ve derileri temizlenen balıkların üzerlerine solungaçlarına paralel olarak fazla derin olmayacak şekilde bıçakla çizik atılır. 3. Çizilen balıklar önceden hazırladığımız terbiye sosuna yatırılarak 3 ila 4 saat buzdolabında bekletilir. (aman dikkat buzdolabına yerleştirdiğimizde hava almayacak şekilde strec veya kapağı ile güzelce kapatalım yoksa dolabı kokuturuz.) 4. Yeteri kadar dolapta bekleyen balıkları çıkartarak. Önceden hazırladığımız una bulayarak Derin bir tava kızgın yağ ve yüksek ateşte pişirelim. 5. Pişirirken dikkat edilmesi gerekenler. a) Balık yağın içinde yüzecek b) Yağ azaldığı taktirde ilave edilecek c) Balığın birtarafı tam pişmeden diğer tarafı çevrilecek d) Sazan balığı yağın içinde iyice pişmesi gerekiyor bunun nedeni içindeki küçük kılçıkların yanması ve etindeki istenmeyen kokunun gitmesi. e) Balığın tamamen piştiğini anlamak için, önceden balığın üzerine attığımız çiziklerin iç kısımların rengi portakalımsı olacak hale gelmesi gerekiyor. Balığımız Hazır Afiyet olsun İnşallah anlatabilmişimdir. (kafamdaki sazan pişirme tarifini ilk defa yazıya dötüğümden dolayı eksiklikler olabilir Kusura bakmayın.) Bu mesaj en son " 14-09-2005 " tarihinde saat 22:17 itibariyle ilhan tarafından düzenlenmiştir.... |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Sazan avı | MAVİ FENER | Videolar | 0 | 27-11-2009 01:41 |
Alabalık tavada(Tereyağında)nasıl yapılır | MAVİ FENER | Balık Yemekleri | 0 | 05-08-2009 11:14 |
sazan | genç_balıkcı_77 | Tatlı Su Balıkları | 14 | 20-07-2009 12:42 |
Sazan Avı | hijacker54 | Videolar | 0 | 16-11-2007 12:38 |
tavada pullu(bıyıklıymış) | rüzgar2 | Balık Yemekleri | 4 | 03-06-2007 22:40 |