|
Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() malzemeler:
1 adet pullu(bıyıklı)balık 250 gram sıvı yağ ocak setüstü veya eski sistem farketmez yapılışı: 300 gr yağı tavaya koyun(yukarda tavayı vermeyi unuttuk) ocağı açın ve yağı iyice kızıncaya kadar bekleyin. balığı unlayın tuzlayın(bu ikisinide unuttuk malzemelerde) koyun yavaya nar gibi kızarınca alın... yanına soğan kesin ve afiyet olsun... balığın sayısına göre yağ miktarını doğru oranda artırın.. ben balığı ilk kez böyle kızarttım ve harika oldu....hamside de deneyecem zamanı gelince... bu tarifi bana değerli büyüğüm Selim Öner vermişti..."sami bak çok yeni balık pişirme tarifi buldum "diye.... |
|||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||
Kaptan
|
![]() afiyet olsun sayın abim...denemek gerek...hamsi buhulamayı daha çok seviyorum ama daha tatlı oluyo....
saygılar.... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Sami Abi bu yöntemi ben hamside ve sardalyada denedim cok agir oluyor...cünki hamsi ve sardalya zaten yagli baliklar...Hamsi ve sardalya icin misir ununu öneriri,Cünki misir onu yagda kizarinca yagi emmiyor....
Bu yöntemi kiracada(kücük istavrit) dene mükemmel oluyor cips gibi ayni...ben tek basima ekmeksiz yarim kilo kadar götürüyom... ![]()
__________________
Dalgalardir evimiz Yosun kokar tenimiz Enginlere bin selam BIZ DENIZCIYIZ Cumhur 1980 Berlin |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Hamsi icin bende serkana katiliyorum ....
Bugulamasi gercekten cok güzel oluyor....Ama izgarasida cok güzel
__________________
Dalgalardir evimiz Yosun kokar tenimiz Enginlere bin selam BIZ DENIZCIYIZ Cumhur 1980 Berlin |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Guest
|
![]() Bıyıklı çok yağsız bir balık.Mangalda yapınca kestane kebabı gibi oluyor var hesab et...O yüzden böyle kızartılıyor da Sami, balığı yandan dikey olarak bıçakla çizin demeyi unutmuş.Çok kılçıklıdır(ama lezzetlidir de...)Ancak bu sayede kılçıkları ölür...
|
||
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Manisa`da 9 gölete 55 bin pullu sazan bırakıldı | dizel45 | TATLI SU AVI | 10 | 31-01-2010 21:09 |
Tavada Sazan | ilhan | Balık Yemekleri | 14 | 23-12-2009 12:37 |
Alabalık tavada(Tereyağında)nasıl yapılır | MAVİ FENER | Balık Yemekleri | 0 | 05-08-2009 11:14 |