Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI (TEKNEDEN)

DENİZ AVI (TEKNEDEN) Tekneyle yapılan tüm avlanma yöntemleri ile ilgili bölüm.

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 07-05-2007, 17:02   #1
orca
Oltacı

Varsayılan 06/05/2007 Mordogan

Aslinda bu hafta icin bir av programim yoktu. Gecen hafta esim Izmir disinda oldugu icin bu haftasonu dinlenmeyle gecer diye dusunuyor, isin dogrusu baliksiz bir haftasonu gecirecegim icin biraz da uzuluyordum. Hava tahminleri hem cumartesi hem de Pazar icin cok olumluydu. Sadece Pazar gunu, ruzgar hafif de olsa guneyli olacagi icin havanin iyice sicak olacagini, baligin da pek keyifli olmayacagini ongorup, kendimi teselli ediyordum

Cuma aksami esim gelip de daha once de sık sık beraber baliga ciktigimiz, isyerindeki arkadaslarla Pazar gunu icin balik plani yapsak nasil olur diye sordugunda ne sicak, ne guneyli ruzgar ne de baska bir sey kalmadi kafamda. Ancak, hanimlarla birlikte balik plani yapinca, ister istemez, biraz buyukce ve tuvaletli bir tekne bulma ihtiyaci hasil oluyor. Bu Pazar havanin guzel olacagini duyan da balik programi yapmis sanirim, o yuzden 8 kisi alacak, tuvaleti de olan bir tekne bulmamiz biraz guc oldu.

Bu tayfayla genelde Eski Foca’dan ava cikariz. Manisa’da, hastanede calistiklari ve haftasonu da olsa kimi zaman acil bir sekilde hastaneye cagrilmalari gibi bir durum olabilecegi icin, ulasim bakimindan Manisa’ya en yakin sayilabilecek Eski Foca’yi tercih ediyoruz. Amma ve lakin, Eski Foca’da bizim isimizi gorebilecek teknesi olan, tanidigim ne kadar kaptan varsa aramama ragmen, tum tekneler kiralanmisti. Baska yerlerde aramalara devam ettik ama durum hep ayniydi.

Son dakikada Mordogan’dan guzel bir haber geldi, istedigimiz gibi bir tekne bulunmus, rotamiz belli olmustu. Cumartesi gecesi, klasik olarak gene hic uyumamis, hazirliklarimi yapmis, nevaleleri hazirlamistim. Bana yeter ki balik deyin, ben ne lazimsa hazirlarim:

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

Sabah 04:30’da Bornova’dan baslayan yolculugumuz, yem, kahvalti vb molalarin ardindan 06:30’da Mordogan’da nihayete ermis, biraz gecikmeyle de olsa gunes dogarken 07:00 de vira bismillah deyip yola cikmistik.

Teknemiz, guzel bir yat; kaptanimiz da dunya sevimlisi, hossohbet, balikci dostu bir abimizdi. Uzunada aciklarinda, yasak bolgenin hemen disinda bir avlaga goturdu bizi. Oldukca bereketli bir mekanmis, uzun zamandir ilk defa sabah suyundan aksamsuyuna kadar hic yer degistirmeden gecirdigimiz ilk av oldu. Izmaritler o guzelim renkleriyle arz-i endam etmeye basladilar. Ortalama su boydaydilar:

Sabahin ferah serinligi, oglen yerini amansiz bir sicaga birakti. Ancak, kisa bir sure sonra ruzgar yon degistirip kuzeyden esmeye baslayinca hem havadaki pus dagildi, hem de bir sureligine de olsa rahat nefes aldik.

Bulundugumuz yer, at-topla balik yapiyordu. Bos donen olta neredeyse olmadi diyebilirim. Sabahleyin aldigim yemi gorunce “Ne yaptin sen” diyen arkadaslar aksama dogru yem bitecek korkusunu yasamadiklari icin bana dua etmislerdir herhalde. Ben de, icime mi dogdu ne, 2 patlak mamun, 400 sulunes, 8 paket boru kurdu almis, Mordogan’dan, kaptandan gelen haber ve istek uzerine de 2 kilo sardalya tuzlamistim. Ne bizim, ne baliklarin nevalesi eksik kalmadi yani gun boyunca

Bu arada, Av yasagi basladigi icin sardalya altinla basabas olmus durumda. Tezgahlarda sardalya diye kolum kadar tirsiler satilmakta, kilosu 7 ytl’ye. Allahtan, tanidik bir balikcidan uzatma ile alinmis 2 kilo sardalya bulabildim tuzlayacak.

Izmarit gun boyunca, oglenin en sicak saatlerinde dahi hic kesmedi, Bir ara kirma mercan yogunlugu basladi. Sabah, oglen ve aksamustu birer posta mercan geldi. Maalesef mercanlar hala ince. Bu arada dipteki baliklara atip cekerken ortasuda oltaya yuklenmeler ortami heyecanlandirdi. Gelen istavritler, bogaz balikcilarini kiskandiracak gibiydi:

Hanimlar show yapti:

orca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 07-05-2007, 17:03   #2
orca
Oltacı

Ardindan uskumrular arz-i endam eylediler:

Uskumrular gelmeye basladiktan cok kisa bir sure sonra, uskumru pesindeki avcilarin sadece biz olmadigimiz anlasildi. Deniz uzerinde sahit olunan en guzel gosterilerden birinin, yanlis saymadiysam 7 aktoru, “siz durun bakalim, once biz bi karnimizi doyuralim” diyen yunuslar, avlanip karinlarini doyururken bize de muhtesem bir gosteri sundular:

Uskumrular gitmis, allahtan yerlerini kisa sureli de olsa mercana birakmislardi:

Teknede tuttugumuz baliklari koyacak kova, livar kalmayinca, “artik yeter” diyerek aksam suyunu yarida kesip donuse gectik. Uzun bir gunun yorgunlugu, bol balik tutmanin keyfi, koca bir gun denizde olmanin mutlulugu, saatlerce suren sohbetlerin hazzi, hepsi birbirine karisti.
Yanik yuzler ve yanik”dizler” donuste
Donuste hasilat ortaya cikti:
Eski 07-05-2007, 17:04   #3
orca
Oltacı

Kirmizilar

Maviler:

Mandagoz Mercanlar:

Gopesler:

Izmaritler(kovanin hepsi)

Miktar olarak cok balik tuttuk belki, ama kaptanla ben butun gunu buyuk balik niyetinde gecirdigimiz icin hasilata katkimiz da dusuk oldu. Tuttugumuz baliklari total kilo olarak da buyukluk olarak da sirkuler dahilinde tutmaya gayret ettik. 50 m.den, solungacina saplanmis igneyle gelen ufak baliklar elbette zayi oldu, ama onun disinda bu tutulan kadar olmasa da hic abartmiyorum, yaklasik toplamin dortte biri kadar balik iade edildi.

Biz esimle birlikte avlandigimiz icin bizim payimiza dusen biraz fazla oldu tabii, ben de uzun zamandir yapmayi dusundugum birseyi yapmaya firsat buldum.

Ozellikle av yasaginin basladigi su donemde, yani balik fiyatlari iyiden iyiye el yakarken, begenmedigimiz isparozun bile kilosu 7-8 YTL’ye cikmisken, kac zamandir, “soyle biraz goz de sofra da dolduracak kadar balik tutsam da versem” diye dusundugum 2 aileye dagittim baliklari, hora gecmistir umarim
Eski 07-05-2007, 17:07   #4
Güven ÖZYELDAN
Guest

hocam eline gönlüne sağlık harika av herşeye rahmen bol bol tadını çıkarmışınız avın paylaşım için bu güzel anları teşekkürler darısı tüm arkadaşlarımızın başına....
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-05-2007, 17:11   #5
gokseldbuga
Guest

başarılı bir av, herzamanki gibi ayrıntılı, heyecan verici, sürükleyici bir rapor tebrik ederim kardeşim.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-05-2007, 17:19   #6
katiti
Kaptan

katiti kullanıcısının avatarı

Maşallah hem çeşitli, hem de bereketli bir av olmuş. Uzun süredir böylesini göremiyorduk, iyi geldi . Tebrikler...

Navigare necesse est...

2 metre de derindir, 20 metre de derindir...
katiti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-05-2007, 18:04   #7
mufi
Guest

maşallah ,maşallah .. berketi eksilmesin.. çok hoş.. fotoğraflarda...çok güzel..
madem bu kadar balık tuttunuz doğru balık haline..
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-05-2007, 18:13   #8
nadir demirbuğa
Guest

bravvo arkadaşlar tebrikler.harikasınız devamlı olur inşallah
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-05-2007, 18:15   #9
aserkansatı
Guest

Tebrik ederim.Oldukça doyurucu bir av olmuş...
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-05-2007, 18:20   #10
Taygun KOCABIYIK
ADMİN

Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı

Tebrik ederim aşağıda ne var ne yok yukarı kaldırmışsınız

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları