Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > Amatör Balık Avı Genel Bilgiler > Üstadlar Köşesi > Nuri Deniz




 
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 26-11-2009, 09:07   #1
MAVİ FENER
Kaptan
 
MAVİ FENER kullanıcısının avatarı
 
Üyelik Tarihi: 13.06.09
Yaş: 75
Mesaj Sayısı: 2.415
Exclamation Karadeniz de Hamsi bollaşınca ne oldu

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]



Karadeniz'de hamsi bollaşınca kilosu 1 liraya düştü. Dar gelirli vatandaşlar balık tezgahlarına hücum etti.

Deniz suyundaki soğumayla birlikte yağlanan, bundan dolayı da lezzeti artan hamsiyi bu mevsimde özellikle Karadenizliler severek tüketiyor. Giresun Göreleli balıkçı Ömer Küçük, "Şimdi hamsiyi ızgara yapma zamanı. Kimse, kokup başkasını imrendirir korkusunda olmasın. Herkes rahatlıkla hamsi alıp yiyebilir. Bol bol ızgara yapın. Izgara yapma imkanı olmayan buğulamasını yapabilir." tavsiyesinde bulundu.

Balıkçı Küçük, buğulama hamsi tarifini ise kısaca şöyle yaptı: "Kafaları kesilmiş, kılçıkları çıkarılmış, yıkanıp temizlenmiş hamsileri tepsiye güzelce dizin. Üzerine maydanoz doğrayın. Limonu yuvarlak yuvarlak kesip hamsiyi örtecek şekilde üzerine yerleştirin. Ve orta sıcaklıkta fırında pişirin." (CİHAN) (Cihan Haber Ajansı
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim.
Üstad Kaptan
Nuri DENİZ
İstanbul - 1949
İTÜ /Kimya ve İşletme Müh.


MAVİ FENER Çevrimdışı  
Sponsored Links
 

Sosyal Paylaşım


Gönderme Kuralları
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Karadeniz Ereğliden Selamlar emrereis Tanışma 7 23-08-2008 15:51
Hamsi Yemekleri uzman Balık Yemekleri 0 29-01-2006 20:27
Hamsi Çorbası Bir Dost Balık Yemekleri 2 07-10-2005 22:37


Saat 23:03.