|
Tekne Bakımı ve Donanımı Motor tavsiyeleri, tekne ve motor bakımı hakkında... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() Herkese merhabalar,ben bir süredir şişme bot için araştırma yapıyorum tam karar verdim alıcaktım ki istediğim 330 luk botun D burun modelinin kalmadığını sadece A burunun ahşap modelinin olduğunu ögrendim acaba arada ne fark vardır artıları ve eksileri nelerdir?yardımcı olursanız çok sevinirim.saygılar.
not:botumu 5 hp 2 zamanlı tohatsu motorla kullanıcam.
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |
#3 | ||||||
Oltacı ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |
#4 | ||||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |
#5 | |||||
Tayfa ![]()
|
![]() Erman arkadaşım bot işi karışık bir iş bence çok iyi araştır Mustafa abi bu işin piridir diyebilirim çünki kendiside 2 adet bot kullanıyor yanlız benim araştırmalarım sonucunda bende şu bulguya rastladım burundan ziyade botların imal kategorisi var yani A,B,C,D diye gidiyor bunlarıda iyi araştır A sertifikalı botlar okyanus botları B sertifikalılar açık deniz botları dalga boyunun 4 metreden yüksek olduğu zmnlarda bile kullanıma uygun C segmentindekiler ise sahil kenarlarında yani senin dediğin gibi açılmadan kullanılacak olanlar bunlarda 4 metereye kadar dalgalarda kullanılabiliyor bilgiyi yanlış hatırlıyo olabilirim ama şimdi tekrardan inceliyeceğim yanlışlık varsa düzeltirim bu gibi önemli hususlarıda göz önünde bulundurursan kullanacağın botu daha iyi seçmiş olursun şimiden hayırlısı olsun
![]() |
![]() |
#6 | |||||
Tayfa ![]()
|
![]() Bot Tasarım sınıfları----Denizcilik--------Rüzgar kuvveti ve dalga yüksekliği
---------------------------------------------------------------------- A sınıfı----------------Okyanus--------8 Bafor üzeri Rüzgar,4 mt üstü dalga B sınıfı-------Kıyıdan uzakta(offshore)--8 bafora kadar rüzgar,4mt ye kdr dalga C sınıfı-------Kıyıda sahilde(inshore)----6 bafora kdr rüzgar,2mt ye kdr dalga D sınıfı----Korunaklı sularda(iç sularda)--4 bufora kdr rüzgar,0,5mt ye kdr dalga A sınıfı uzun deniz seyahatlerinde kullanılıyor,B sınıfı kıyıdan uzakta açık deniz diyebiliriz,C sınıfı kıyı sularında haliçlerde geniş koylarda göller ve nehirlerde,D sınıfı kıyı sularında küçük koylarda göller kanallar ve nehirlerde kullanılıyor bu bilgilerde belki işine yarar.Kal sağlıcakla
![]() |
![]() |
#7 | |||
Tayfa ![]()
|
![]() ''A burunlu botlar, dalgalı bir havada seyrederken , dalgaya daha rahat girer,çıkar ve daha az çılgına (serpintiye) sebep olur, ''D burunlu botlar ise, dalgayla teması daha fazla olduğundan ,daha fazla zorlanır ve daha çok serpinti alır.
![]() |
![]() |
#8 | ||||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
Aydın kardeşim nasılsın görüşmeyeli Erman arkadaşın söylediği eğer ben yanlış anlamadıysam sınıf olarak değil burun yapısı olarak anladım zodiac ların mark 2 futura larda olduğu gibi (A burun ) brig marka botlardaki (D burun )ben böyle anladım kardeşim Aydın'ım ![]()
![]() |
![]() |
#9 | ||||||
Tayfa ![]()
|
![]() Alıntı:
![]()
![]() |
![]() |
#10 | ||||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
Aydın kardeşim Allah daha iyi etsin bende iyiyim saollasın koşturmaca bildiğin gibi anladım kardeşim yok ben dedim acaba ben mi yanlış anladım ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Yardım | delvel | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 10 | 13-02-2010 19:30 |
antalyaya şişme botum geldi bilgiye ihtiyac var | mustafaarkac07 | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 1 | 11-07-2008 23:38 |
tavsiye bekliyorum şişme bot hakkında | massimo35 | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 3 | 13-03-2008 11:34 |
Şişme Botlar hakkında | mufi | Malzemeler ve Bakımları | 8 | 06-02-2008 20:43 |
Ölümle burun buruna !.. | Onur GÜNER | ZIPKINLA SUALTI AVI | 18 | 07-12-2007 17:04 |