|
DENİZ AVI KARADAN Denizde olta ile balık avı hakkında herşey. |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() Oncelikle Selamlar Saygılar.
Uzun zamandır bu arayiş içindeydim ve malesef olumsuz sonuç aldım. En güzeli geçte olsa, sizlere danişmak olduğunu düşündüm. Uzun uzun anlatdıysam kusuruma baklmayın, hepimizin içinde olan avcılık duygusunun güzelligini, ve özellikle at-çek ile ugraşan arkadaşlarımızın yapay yem seçiminde, avlandıkları BÖLGELERE AİT BALIKLARIN BENZERİ YAPAY YEM seçmeleri ve boşa para heba etmemeleri adına referans olacağını düşünüyorum. Bizim KKTC kıyılarında bol bulunan MELENA dediğimiz, sizlerin Melanur olarak bildiği , avlama tekniklerini bildiğiniz taktirde ve tabiki hava kosulları uygun oldugunda 1-2 saat içinde kovayı doldurdugumuz ,(porselensiz kamış ile sokan ve melena balıklarını, kıbrısa ozgu avlanma tekniği ile ilgili yazımı en yakında sizlerle paylaşacam) cok lezzetli , dikkatli , zeki ve ürkek bir balıktır. Asıl sorum şudur ki; nezaman kıyıdan balık avına gitsem (hemen hemen hergün ^^) genelde rüzgarsiz ve durgun havada(bu havada melena tutmak imkaansiza yakındır) , melenaları izlemek için ekmek parçasini kiyidan yaklaşık 30-40 metre uzaga firlatırım veya ekmegin akinti ile açilmasini beklerim. Melenalar ekmeğe pirana gibi dalarlar. genelde Avcı diye tabir ettiğimiz balıklarda guzelim Benim Melenalarıma (tutamasamda o melenalar benim Melenalarım ^^) saldığını gozlemliyorum. Şimdi Asıl sorum şu dur ki (bi gelemedik bu asıl soruma ) ; Türkiye piyasasında bulunan ve Melena ya benzeyen , en azından yapı olarak olmasada , Renk ve uzerindeki desenler bakımıdan Melenayı andıran SAHTE YEM önerileriniz bekliyorum. İlginiz için şimdiden teşekürler. Melenayı herkez bilir ama yinede bir resmini koymayı uygun gördüm . [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
![]() |
Sponsored Links |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
zarganaya benzer.. | mufi | Deniz Balıkları | 13 | 15-09-2010 10:28 |
Tavsiyeleriniz ve Yorumlarınız | -Yakamoz- | Makara - Makinelerle İlgili Herşey | 1 | 28-04-2010 20:59 |
16/09/2007 Antalya Melanur Avı | covanny | DENİZ AVI KARADAN | 17 | 16-10-2007 18:55 |
Sahte Yem ile... | Sinan | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri | 4 | 13-07-2006 16:10 |
sahte yem istanbul??? | ilhanmania | Yapay Yemlerle İlgili Herşey | 3 | 19-04-2006 18:22 |