![]() |
#1 | |||||
Moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Hafta sonu tuttuğumuz istavrit ve sardalyalara bu gün 1 kg da hamsi satın alarak karışık tava denemesi yaptım. Hava ve su halen çok sıcak olmasına rağmen hepsinin lezzeti anormal derecede üst seviyede idi. Ağzınızı sulandırabilir ama daha önceki paylaşımlarımda Necati kardeşimizin özel isteği üzerine bu sunumu hazırladım. Umarım beğnirsiniz.
Balığı ayıkladıktan sonra mutlaka tuzlu su ile sadece 1 kez yıkıyoruz. Hamsileri mısır unu ve tuz karışımı ile istavritleri beyaz un ve tuz karışımı il iyice unluyoruz. ![]() ![]() Balık pişirmek üzere tasarlanmış balık tavamıza 2 -3 yemek kaşığı sıvı yağ (bu sefer mısır yağı kullnadım) koyup iyice kızdırıyoruz. Balıkları tavaya dizmeden önce küçük bir parça tereyağ eritiyoruz ve hızlıca balıkları tavaya diziyoruz. ![]() ![]() İlk taraf pişerken sık sık tavayı sapından tutup sallıyoruz ki balıklar tavaya yapışmasın. Ön taraf pişince balık çevirme kapağı ile balıkları çevirip tavaya yine 2-3 kaşık yağ ve tereyağ ilave edip sallayarak diğer tarafı da pembeleşinceye kadar iyice kızartıyoruz. ![]() ![]() İki yüzü pişen balıklar şekli bozulmadan bol salata ve bol yeşillik ile servis edilir. ![]() Bu aşamadan sonrasını zaten iç güdüsel olarak vücut hallediyor. ![]()
__________________
Ahmet TARİH
İSTANBUL/1973 A Rh+ |
|||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
iskenderun...buyrun | ozanulas | FOTOĞRAFLARIMIZ | 21 | 27-11-2010 19:09 |
Buyrun beraber yiyelim. | Kamil ESEN | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 17 | 25-05-2010 20:02 |
buyrun | VOLKAN | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 26 | 10-06-2007 23:44 |
Beyler buyrun... | Anıl ÜNALAN | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 2 | 03-02-2006 01:01 |