|
TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Suyun kirliliği yada suyun temiz ama bulanık olması balık avını ne kadar etkileyebilirki.....
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() bence pek etkilemez
bundan 7-8 yıl önce izmir körfezi iğrenç kokarken suyun rengi artık kırmızıya dönmüştü bizde annemlerle kordonda geziyorduk gördüğüm manzara karşısında şok oldum adam o suda bir torba dolusu eşşek ısparozu tutmuş torbayada su doldurmuş inanın torbanın arkası görünmüyordu. Tabi ısparoz bol balık oda bir ayrı mesele. Sonuç olarak su bulanık olsada balık yakalanır ama bence net görüşlü temiz su daha iyi.
![]() |
![]() |
#3 | ||
Guest
|
![]() Suyun bulanık olduğu o dönemde Bostanlıdan ve Karşıyaka marina önünden bel hizasındaki sudan şamandıralı olta ve ekmek içiyle çok balık tutuyorduk.Su şimdi daha berrak,artık o sistem iş yapmıyor.Fırlatıp avlanıyorsun.
|
||
![]() |
![]() |
#4 | |||||
Kurucu Üye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Suyun kirliliği eğer çevre kirlenmesinden kaynaklanıyor ise balık popülasyonunu önemli derece de olumsuz olarak etkiler, hele hele akıntısı olmayan ve göllerde. Suyun temiz ama bulanık olması ise zaten o yöre balıklarının alıştığı bir durumdur,bundan dolayı da etkilemez.
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() suyun temizliğini tartışmıyorum bile. sırf oltalarım kirlenmesin diye yıllardır körfeze tek olta sallamışlığım yoktur.
temiz su için ise hava değişimi ve dalga nedeni ile su bulanıyorsa o zaman özellikle avcı balıklar (levrek vs. gibi) daha iyi av veriyor bence. ben en büyük balıklarımı genelde bu tür havalarda yakaladım diyebilirim. eee ne de olsa kurt puslu havayı sever ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |||||
Kurucu Üye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Evet Mert,
kıyılara vuran rüzgar ya da akıntı etkenli dalgalar,buradaki yem olabilecek herşeyi havalandırır,ayrıca küçük balıklarda kötü havalarda kıyılara sığınır.Bundan dolayı da hatırı sayılır balıklar avlanmak için kıyılar.Tabi ki bizlerde ![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Işte Suyun Iyileştirici Gücü | Alparsbeğ | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 4 | 28-08-2007 10:13 |