|
![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Besleyicidir, ekmeğe göre mineral madde, protein ve lif bakımından daha zengindir, # Şişmanlatmaz çünkü pişirilmiş makarnanın kalorisi ekmekten yarı yarıya düşüktür, pişirilmiş makarna daha uzun sürede sindirilir, tok ve dinç tutar, # Yağsızdır. Çok az (%1-1,5 minör yağ bileşenlerini ve yüksek oranda linoleik yağ asidi içerdiğinden kolesterolü düşürücü etkisi vardır, # Makarnada bulunan kompleks karbonhidratlar kana yavaş karıştığı için tok tutar, # Kilo vermenize ya da kilonuzu korumanıza yardımcı olur, # İştahı azaltır, # Enerjinizi sabit tutar, # Şeker hastalığına yakalanma riskini azaltır, # Kalp - damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.koliklercom
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim. Üstad Kaptan Nuri DENİZ İstanbul - 1949 İTÜ /Kimya ve İşletme Müh. ![]() |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Kırmızı ( MOR ) Soğanın Faydaları | MAVİ FENER | SAĞLIK | 3 | 18-03-2012 15:21 |
Vücudumuzdaki Kılların Faydaları | MAVİ FENER | SAĞLIK | 0 | 06-12-2011 13:32 |
Balık Eti ve Faydaları ... | Mehmet BODUROĞLU | Balık Yemekleri | 13 | 18-04-2010 07:29 |
Yemleme (mazmuz)nin faydaları. | nevzat | Yem Tipleri, Kullanma Şekilleri ve Yemleme | 4 | 27-04-2007 09:57 |
Balığın Faydaları... | rüzgar2 | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 0 | 25-12-2005 00:08 |