|
![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() ![]() Ülkemizde dolmalık, sivri ve çarliston olarak yetişen yeşil biberi yemeklerde ve salatalarda bol bol kullanmak gerekiyor. Yeşil biberin içerisinde bol miktarda C vitamini, beta karoten, A, P, K, B1, B2 ve E vitamini mevcut. A, E ve C vitaminleri içerdiği için antioksidan özelliği yüksek bir sebze olduğu için sağlığımız üzerine çok olumlu etkileri var. • İçeriğinde antioksidan vitaminler olduğu için yaşlanmayı geciktirir, enfeksiyonlara karşı vücudu korur, vücudumuzun temizlenmesinde yardımcıdır. • Kansere karşı etkilidir. • Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. • İçeriğindeki P vitamini atardamar ve toplardamar sağlığı için önemlidir. Damarların yumuşamasına ve kanamaya karşı etkilidir. Kalp ve damar sağlığı için önemlidir. Kalp hastalıklarından korur. • İçeriğinde ki K vitamini kanamaları azaltır. • İçeriğinde yoğun lif bulunduğu için kabızlığı azaltır. • Düşük kalori içeriği ile çiğ şeklinde salata ve yemeklere tüketilmesi tokluğu arttırdığı için kilo vermeye yardımcıdır. • İçeriğinde ki A ve C vitamini göz sağlığı için çok faydalıdır. Yeşil Biberi Sofranızdan Eksik Etmeyin...lokmanhekimnet..
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim. Üstad Kaptan Nuri DENİZ İstanbul - 1949 İTÜ /Kimya ve İşletme Müh. ![]() |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Balığın Faydaları | MAVİ FENER | SAĞLIK | 0 | 23-04-2012 01:31 |
Balık Eti ve Faydaları ... | Mehmet BODUROĞLU | Balık Yemekleri | 13 | 18-04-2010 07:29 |
Yeşil Sazan - Kadife | aserkansatı | Tatlı Su Balıkları | 15 | 06-04-2009 13:32 |
Balığın Faydaları... | rüzgar2 | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 0 | 25-12-2005 00:08 |