|
Deniz Balıkları Türkiye denizlerinde yaşayan balık türleri hakkında bilgilerin toplandığı bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | ||
Guest
|
![]() karaburundan bahsedince buraya özgü diyeceğim ben burda tanıştım bu balıkla..Bir taş balığı olup karagöz ve sargoz karışımı andıran bir görüntüsü vardır.parlak gümüşi bir rengi olup üstünde dikkatli bakıldığında görülebilen siyah çizgiler vardır.Balık öldükten sonra bu çizgiler belirginleşir ve renk gümüşten siyaha doğru dönmeye başlar.Kuvvetli bir balık olup avı karagöz ,cupra,sargoz gibi balıkların avıyla aynıdır eti beyaz diğer taş balıklarından cok fazla farklı olmayan bir tadı vardı.umarım irisine denk gelirsiniz...
|
||
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||
Guest
|
![]() dostum merak ettim şimdi ...nasıl bi şeymiş irisine denk geimemizi istediğin balık...
rastgelsin... |
||
![]() |
![]() |
#3 | |||||
SHARK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Doğan'cım Güven'in sözünü ettiği balık gerçekten hem avındaki keyfi hemde sofradaki lezzeti olarak çok güzel bir balık. İlk Karaburun seferinde resimleyip burada yayınlayalım. RASTGELSİN.
![]() |
![]() |
#4 | ||
Guest
|
![]() sabırsızlıkla bekliyorum...
irisi rastgelsin... |
||
![]() |
![]() |
#5 | |||||
Tayfa ![]()
|
![]() Karakupa'yı yeni duydum Güven.
Umarım şöyle kiloluk yakalayıp resmini yollarsın. Bu arada yakaladığın balığı bana gönderirsen inceler detaylarını anlatırım. Tavada nasıl durur, ne sürede pişer, neresi en lezzetlidir ve rakıyla uyumu nasıldır gibi bir bilimsel çalışma yapabilirim ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |||||
Kurucu Üye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Güvencim, zannedersem bu balıktan bahsediyorsun,şayet bu ise Latincesi Sparus cantharus Linnaeus dur,yöre ağzı ile de fırtına diye de alınıyor.Foça da fener burnunda ve Dikili Bademliler bölgesinde avlamışlığım vardır,hareketleri sert bir balık,sevgilerimle
Erol ERDOĞAN 1966 Hepimiz birer gölgeyiz aslında… Nerede yaşarız, neye benzeriz bir fikrimiz yok, neyiz ne değiliz bir bilgimiz yok. Birbirimiz hakkında bildiğimiz tek şey Nick lerimiz… Sanal alemin sisleri arasında beliriyor sonra kayboluyoruz. Gerçek olan tek şey; paylaşımlarımız, burada bizi var eden de bir tek bu…(alıntıdır) |
|||||
![]() |
![]() |