|
![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Merhaba arkadaşlar,
bu pazar inşallah herhangi bir sorun olmazsa balığa çıkmayı düşünüyoruz.. Çünkü Adana'da havalar bir açık bir kapalı, yağmur yağmazsa ![]() ![]() ![]()
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||
Guest
|
![]() Savaş merhaba benim sana tavsiyem bu şekilde yapacagın sırtı veya at/çek olayı mutlaka gelirken bir yerle takılacaktır.(eger agırlık varsa)
bahse konu mesafe 600/1000 m diyorsun .birde bu mesafeye rüzgar gücü ile bir takımı yollaman için ya çok sert rüzgar olacak yada çok beklersin.. derim.. sabahtan akşama 3/5 olta ancak atarsın gibi... bu tip şeyler denenmiş şeyler bazı sitlerde duydum. ama çok saglıklı olmadığından herkes kullanmıyor.. bir köpük veya mantar parçası üzerine lastik ile tuturulan kurşun denize ve rüzgara serbest bırakılıyor istediğin kadar gittikten sonra . sertçe oltaya asılınca kurşun mantardan sıyrılıp dibe iniyor.. ama sen hesaplaki o mesafeyi kaç dakikada gidecek.. ve gün içinde kaçdefa olta atacan..birde diyelim 500 m. gitti o kadar misinayı toplama bir dert artı birde takılma olasılıgı yüksek. bana göre mantıklı bir sistem değil. yinede sen bilirsin.. birde her defasında bir parça mantar ı denize bırakıyorsun. aynen çöp atıgı gibi..yazık.denizde kirleniyor.. |
||
![]() |
![]() |
#3 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() anlatmaya çalıştığımı birde çizmeye çalıştım, değişik fikirleri olan bu olmaz diyenler lütfen fikir bildirsin boşuna uğraşmayalım..
![]() not : resimde mesafe belirtmedim duruma göre, fikirlere göre yapacağım.. ![]()
Savaş ÖZCAN 1974 - ADANA İNSAN DİLİNİN ALTINDA GİZLİDİR.. ![]() Bu mesaj en son " 13-03-2007 " tarihinde saat 14:45 itibariyle varior tarafından düzenlenmiştir.... |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Savaş şamandıranın üstüne küçük bir yelken takarak ya da belki küçük bir uçurtma ile bir sonuca ulaşabilirsin. Sanırım buna benzer bir sistem Selim Abi'nin ya da Erol Abi'nin eski mesajlarında çizim şeklinde vardı. Ama tam nerede olduğu bilmiyorum ben de. Deneyip görmek gerek...
![]() |
![]() |
#6 | |||
Tayfa ![]()
|
![]() Yanılmıyorsam bu Pazar günü TRT1’de Cemal Gülas’ın programında Antakya – Samandağı’ndan bir estantane vermişlerdi. Balıkçılar senin şamandıra bağladığın yere büyük bir poşet (çöp poşeti) bağlıyorlar ve poşeti rüzgar ile şişirip denize doğru bırakıyorlardı. Ancak burada rüzgar kıyıdan denize doğru esiyordu. Poyraz dediğine göre oralarda da aynı şekilde olması lazım. Su yüzünden giden misina üzerinde de palamut çaparisine benzer iğneler mevcut idi. Zaten yakaladıları balıklarda palamutu andırıyordu.
Denemekten ne kaybedersin?
![]() |
![]() |
#7 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Levent abi teşekkürler gayet açıklayıcı resimler olmuş rüzgarı arkadan yakalamaya bakıcaz artık
![]()
![]() |
![]() |
#8 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Rüzgarı beklemek sorundeğil
Büyük balık küçük balığı yutarmış . Bu mesaj en son " 18-02-2009 " tarihinde saat 09:25 itibariyle rastgelsin arkadaş tarafından düzenlenmiştir.... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Herkese rast gele.Sahilde tanıştığım Ankaralı arkadaşım buna çare bulmuştu.
Uzaktan kumandalı tekne oyuncakla işini görüdüğünü söyledi.Neden bu kadar uzak düşünülüyor ki hiç civarda burun ucu veya iskele yokmu.Kesat dönemler olur bu günlerde olduğu gibi.Balık fırtına öncesi veya deniz depremlerinden vede devam eden hızlı akıntıdan derine kacar.Birde çok yağış arkasından sahilde tuz oranı düşer.Bunlar geçici sebeblerdir dün akşam geç vakitlere kadar balıktaydım tık yoktu.Saydıklarımın çoğunun bir arada etkisini bildiğmden,soranlara marina gibi kıyıdan uzak yerlerde şansımızı aramaya karar verdik.
![]() |
![]() |
#10 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Bu bahsi geçen sistemlerden birini deneme fırsatı bulabildin mi? Çok merak ediyorum.Bu sene deneyeceğim sistemlerden biri de bu olacak.Ben senin çizimini verdiğin sistemde balonun altındaki bedene çapari ya da sahte yem takmayıp dipteki kurşuna uzun bedeni bağlayacağım.Çekerken ve salarken balonun patlama riskini kaldırmak için.Birde kurşunun ağırlığını iyi ayarlamak lazım.Bakalım.Senden haber bekliyorum.Görüşmek üzere...
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Kıyıdan rapala | kont56 | AT-ÇEK | 25 | 18-04-2012 12:45 |
Oltayi Uzağa Atmak Için... | aserkansatı | Surf | 40 | 04-11-2011 21:23 |
7 Aralık Sırtı | Anıl ÜNALAN | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 35 | 27-10-2011 13:45 |
izmir de kıyıdan av | izmirli_35 | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar | 1 | 28-01-2011 18:16 |
örgü ipi rat(kamış) ile uzağa atma sorunu. | karakayalı | Misinalarla İlgili Herşey | 4 | 26-04-2007 11:02 |