|
TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() selam,
balıkçıdan ya da marketten aldığımız kültür çipuraları deniz balığını aratmıyor hatta daha yağlı ve tatlı oluyor.bunu sağlamak içinde pek çok sentetik kimyasal yem kullanılıyor.bu maddelerin ismi nedir?içinde kanserojen madde var mı? aramızda su ürünlerinde biligili arkadaş varsa cevabını bekliyorum....
__________________
Ahmet Şaşmaz Ayvacık/Çanakkale-1976 ...rüya bütün çektiğimiz... |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||
Guest
|
![]() Sevgili Ahmet, atalarımız ne demiş : Zevkler ve renkler tartışılmaz ....
![]() İlla velakin, doğal ortamında binbir çeşit gıda ile yetişen ''deniz çuprasının'' lezzet bakımından; sadece yem ile yetişen kültür çuprasının üstünde olduğu hususu bana göre aşikar olduğu açıktır. Kültür balıkçılığı adı verilen bu tür balık yetiştiriciliğinde kullanılan yemleri üreten bir firmanın sana aşağıda link adresini veriyorum..Buraya tıklar isen sanırım merak ettiğin sorulara cavap bulabilirsin... [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
||
![]() |
![]() |
#3 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() bence herşeyin doğal olanı daha güzel ve sağlıklı.tabi ki ben de zaman zaman kültür balığı tüketiyorum ama lezzet olarak doğal olanını tercih ederim.ishak abinin de değindiği gibi,tek bir suni yemle değil,kendi yaşam alanına göre çeşit çeşit yemle beslenen balık daha sağlıklı oluyor.ama kültür balığının avantaj ise, sürekli gözlem altında oldukları için olası bir hastalık durumunun önüne geçilebilir diye düşünüyorum.
ayrıca kendi tuttuğum çipura, hele de mangalda pişerse,bu lezzetin üzerine yok sanırım ![]()
__________________
Ulaş Çekiç İzmir-1981 [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] ..-.-...-... -.-..-.-..-.-. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Guest
|
![]() aralarındaki fark kültür tavuğuyla köy tavuğu arasındaki fark kadar...
rastgelsin.... |
||
![]() |
![]() |
#5 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Kültür çipurası belirli bir dönemde deniz çipurasına tercih edilebilir. Bu dönem de deniz balığının yumurtaya girip yağ oranının düştüğü zamandır. Bu zamanda kültür çipurası daha yağlı olacağından daha lezzetli olabilir. Bunun dışında deniz balığının üstüne tanımam.
Ama şunu da belirteyim: Şu anda balıkçılardan deniz çipurası diye aldığımız pespembe yanaklı çipuralar büyük olasılıkla deniz değil, toprak havuzdan çıkma oluyor. Nereden biliyorsun dersen tanıdık bir balıkçıdan öğrendim ![]() ![]()
__________________
Mert Topoyan İzmir - 1978 Navigare necesse est... 2 metre de derindir, 20 metre de derindir... |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Guest
|
![]() deniz balığın tabii ki hiçbirşeye değişmem ancak her zaman tutamadığımıza göre giderim 1 milyona alırım 10-15 tane afiyetle yerim
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
#7 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() ne güzel fotoğraflar onlar.vallahi bilgisayarın ekranına yapıştım. biraz daha bakarsam ekranı ekmeğin arasına koyup yiyebilirim
![]()
__________________
Bülent AKICI Bornova 16.06.1977 |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() of of of!...yapmayın böyle arkadaşlar
![]() ![]() şaka bi yana afiyet olmuştur umarım-olmaması zor gibi gerçi ![]()
__________________
Ulaş Çekiç İzmir-1981 [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] ..-.-...-... -.-..-.-..-.-. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Ne yediğini bilmem ama bence pek sağlıklı değildir
__________________
Taygun KOCABIYIK 13/07/1988 İZMİR Her türlü sorun, soru ve iletişim için -www.facebook.com/taygun.kocabiyik |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
Tayfa ![]()
|
![]() Arkadaşlar Tartışmaya bile gerek yok
Tabiki Deniz... ![]() ama İshak abinin dediği gibi zevkler renkler meselesi... Bir de Mert hocam pespembe yanaklı çipuraların deniz olmadığını söylüyorsun bencede doğru katılıyorum Toprak havuz balıklarını millete deniz diye satıyorlar Hatta azıtıp bazı balıkçılar sarpanın üzerine mevsim çipurası yazıp satmaya; avlanması yasak olan lampukaları lüfer diye yutturmaya çalışıyorlar. Vallahi deniz çipurasını üzerindeki salyasından bile anlarım. ![]() ![]() ![]() son olarak çipura olsun da ne olursa olsun. ![]() saygılar.
__________________
Mehmet Şanlı İZMİR - 1984 Dokuz Eylül Üniversitesi İİBF (Artık mezun ![]() ...Forza Çipura... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Tilapia ( Tatlı su Çipurası ) Yetiştiriciliği | MAVİ FENER | Tatlı Su Balıkları | 2 | 19-07-2009 21:34 |
Akşam çipurası 900 gr. | Big Fish | FOTOĞRAFLARIMIZ | 9 | 11-09-2008 10:14 |
Kültür Mantarı | Alparsbeğ | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 0 | 10-05-2007 08:23 |
Kültür ve Sanat | rüzgar2 | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 0 | 26-12-2005 03:21 |
2005 yılının ilk çipurası | hunter2005 | FOTOĞRAFLARIMIZ | 12 | 17-11-2005 20:20 |