|
Deniz Balıkları Türkiye denizlerinde yaşayan balık türleri hakkında bilgilerin toplandığı bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Selam arkadaslar --
Hepimiz biliriz ki müren baligi degince söyle bir dur cekeriz .... kimi korkar kimi Tirsar kimi hic dinlemez tutar , ama sizlere bir sorum var ... bu Yilan baligi türü olan müreni tutup da yiyen oldumu ? aceba tadi nasil diye düsünüyorum ?? Babam ve Annem tutmus yemisler ve cok lezzetli dediler .... ben hic yemedim , sadece bol bol dalislarda resmini cekip , midye kirip Bicagin ucuyla kendim yedirdim .... aceba bizim normal Göllerde tutdugumuz yilan baliklarin tadindami ? veya tutup da geri birakan oldumu icinizde ? size daha detayli bir Link müren hakkinda . [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] selamlar - rastgelsin
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||||
Miço ![]()
|
![]() bende tutup yiyemeyenlerdenim finikede kayalık bir bölgede tuttuğum balıkları denize bağlı bir şekilde bırakmıştım mürende gel tuttuğum balıkları bi güzel ye....ipi bir çektim devasa bir müren çıktı karsıma sağlam korkmuştum 1,5 metre civarına yakın bişiydi kendi ekseni etrafında dönmeye başladı tırstım tabi bırakıverdim ipi sayemde ğüzel bi ziyafet çekti...
![]() ![]()
YAKALANACAK BALIK UZAKTA DEGİL; YERİNDEDİR... Selçuk Gürcan 02/07/1977 DENİZLİ lambukas@gmail.com Bu mesaj en son " 13-07-2007 " tarihinde saat 10:45 itibariyle lambukas tarafından düzenlenmiştir.... |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
Selam Selcuk .... genelde dalislarda rastlariz bu tür Mürenlere , kovuklarin icinde bekler ..dalis müsterilerine birseyler göstermek icin cok arardim .. ama Kizildenizdeki Mürenler daha deli ve baba .... onlari bir görsen sualtinda inan Tirsarsin bende ilk zamanlarda cok tirsdim .. ama yakindan ilgilendikden sonra bisey yapmazlar . Yemeye gelince daha denemedim . selamlar
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Miço ![]()
|
![]() dalmayı çok istiyorum anladığım kadarıylşa dalış yapıosun umarım bir gün birlikte dalış yaparız...tabi önce eğitimini aldıktan sonra...
![]()
![]() |
![]() |
#5 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
15 senedir Meslegim ... Dalis Rehberligi ve Hocaligi vardir bende ... kursa gelince istedigin zaman uygun bir zaman bulabilirsek tabiki neden olmasin selcukcugum ? sana 1 yildiz balikadam Brövesi CMAS - SCSPF den veya PADI OWD - NAUI den olabilir , bu üc ayri federasyonlardan Egitmenlik var bende sorun degil. selamlar
![]() |
![]() |
#6 | |||
Tayfa ![]()
|
![]() Yasin geçen sene Antalyaya çocuklarım ile birlikte tatile gittim.Denize gidilirde olta atılmazmı dedim ve oltalarıma tavuk göğsü takarak karadan salladım denize.5 tane balık tuttum ve hepsi müren, 3 kancalı oltalarımı kıvraklıkları ile kancaları birbirine karıştırdıklarınamı yanayım, temizledikten sonra etinin çok kötü olduğunamı yanayım anlamadım.Senin anlayacağın arkadaşım, eti berbat yemeni hiç tavsiye etmiyorum.Tulum şeklinde derisini yüzdüm, bembeyaz et fakat iğrenç bir tadı var.Ben beğenmedim, ayrıca dişleri ürkütücü ben kendimce hiç tavsiye etmiyorum...
![]() |
![]() |
#7 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
Evet ismailcigim Antalyada bu tür mürenden cok var , kemer üc adalarda hergün rastlardik dalislarda ..ama etini bilmiyorum.Dislerine gelince aynen dedigin gibi insan tirsiyor heleki kafani sualtinda söyle bir Ovugun icine sokarsan ve müren varsa orda ![]() ![]() ![]() selamlar
![]() |
![]() |
#8 | ||||
Tayfa ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |
#9 | |||||
Miço ![]()
|
![]() Alıntı:
Vallahi tam isabet... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
Selam Selcuk .. CMAS = Confederation mondiale des activites subaquatiques world underwater federation . 2 ** Star Diving Instructor - var bende Bu Fransiz Federasyona ait SCSPF = Türkiye Sualtisporlari Cankurtarma Sukayagi ve Paletli Yüzme Federasyonu . 2 ** yildiz Egitmen balikadam Brövesi - var bende Bu Türkiye Federasyonuna ait PADI = Professional Association of Diving Instructors OWSI = Open Water Scuba Instructor Bu American Federasyona ait ( Kaliforniya da USA ) Avrupa = Isvicre Hettlingde Selcuk bunlarin hepsi bir Dalis organize federasyonlari , bu sistem altinta dalis kurslari düzenlemekde - Dünyanin heryerinde dalisa elverisli yerlerde Dala bilmen icin ilk Scuba ( tüplü dalis ) kurslarina katilman lagzim. [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] simdi ben genelde yurtdisinda bulundugum icin sana kisa yoldan linkler gönderiyorum , bu linkler altinda daha detayli bilgi alabilirsin.genede herhangi bir sorun olursa , buyur sora bilirsin.Kurs yapmak istersen buda zaman ayarlamaya bakar , nerede ? nezaman ? kac kisi ? vs vs vs sana yardimci olurum ... Türkiyenin heryerinde tanidigim dalis okullari ve Egitmen arkadaslar var - istedigin zaman onlar ile kontakt kurabilirsin. selamlar ... ![]() OWD = Open Water Diver
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Orkinos ( Akdeniz Orkinosu ) hakkında | MAVİ FENER | Deniz Balıkları | 0 | 14-06-2009 00:43 |
Tekrar akdeniz palamutu üzerine | Rauf | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 32 | 09-01-2007 22:42 |