|
Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() ALINTI
ÇİN USULÜ SAZAN BALIĞI (4 kişilik) 1,5 kg.'lık temizlenmiş bir sazan balığı 3/4 su bardağı su Yarım su bardağı et suyu 1 su bardağı sek beyaz şarap (Lütfen Not bölümüne bakınız.) 1/2 çorba kaşığı rafine yağ 1 tatlı kaşığı tuz 4 adet ince kıyılmış taze soğan 1 dilim kıyılmış jambon (Bunu da tariften atmak lazım sanırım ![]() 1 tablet dövülmüş tavuk suyu konsantresi 1 tatlı kaşığı karabiber 4 çorba kaşığı pirinç (yıkanıp 20 dakika ılık suda bekletilmiş ve süzülmüş) 1 tatlı kaşığı tuz Harcı hazırlamak için orta boy bir kasede pirinç, jambon, taze soğan, dövülmüş tavuk suyu konsantresi, tuz ve karabiberi karıştırın. Hazırladığınız bu harcı sazan balığının karnına doldurup balığın karnını iple dikin. Balığı büyükçe bir tencereye yerleştirip, üstüne suyu dökün. Daha büyük bir tencerenin dibine bir tel ızgara yerleştirip, tencereyi yarıya kadar kaynar suyla doldurun. Balığın bulunduğu tencereyi, büyük tenceredeki ızgaranın üstüne yerleştirip büyük tencerenin kapağını kapatın. Büyük tencereyi orta ateşe oturtup, balığı 45 dakika buharda pişirin. Büyük tencerenin kapağını açıp, balığın bulunduğu tencereye et suyu ve şarabı ekleyin. Büyük tencerenin kapağını yeniden kapatarak, balığı 45 dakika daha, eti yumuşayana kadar pişirin. Büyük tencereyi ateşten alıp, içindeki daha küçük tencereyi çıkartın. Balığı bir delikli kepçeyle ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, üzerine rafine yağ dökerek servis yapın. Not : Özellikle İslami görüş ve hassasiyetinden dolayı şarap kullanmayanların tarifteki şarap yerine sirke ekleyebileceğini düşünüyorum Denemedim ama sanırım bu şekilde deneyeceğim. Evde çoluk çocuk kafayı bulmasın ![]()
__________________
İyi insan, dost bildiklerinin dost olmadığını öğrendiğinde onlara hala dostluk gösteren insandır... BALIK TUTULAN TEK GEZEGENİ YOK ETMEYELİM... A.R.B. |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Bu tarifle tutmayı sevipte yemeyi sevmediğim sazan güzel olabilir herhalde denemek lazım....Emeğine sağlık :teşekkkür :teşekkkür
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Sağol Sami kardeş, ama üstünde yazıyor ya ALINTI
![]() ![]() ![]()
__________________
İyi insan, dost bildiklerinin dost olmadığını öğrendiğinde onlara hala dostluk gösteren insandır... BALIK TUTULAN TEK GEZEGENİ YOK ETMEYELİM... A.R.B. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Doğru söylüyorsun Sami. Anam ağlıyor bulana kadar. Google da ara dur. Hayır bir de balık diyorsun, bir bakıyorsun başka bir şey gelmiş. Abi geçen gün bizim 4 e giden oğlan karikatür istedi.
Ararken neler çıktı bir görsen.120 ile bilgisayarın monitörünü kapattım. Eeeee, antrenmanlıyız bu durmlara ![]() Saygılar...
__________________
İyi insan, dost bildiklerinin dost olmadığını öğrendiğinde onlara hala dostluk gösteren insandır... BALIK TUTULAN TEK GEZEGENİ YOK ETMEYELİM... A.R.B. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Arkadaşlar sazan balığı hakında yorumlarınızı bekliyorum | serkan arslan | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri | 18 | 02-09-2012 22:28 |
Sazan Balığı | aserkansatı | Tatlı Su Balıkları | 51 | 16-09-2008 19:42 |
Çanakkale usulü uskumru, | orhan Kucukbicmen | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 12 | 10-01-2008 21:48 |
Türk usulü uçaklar | CaTSiLeNcE | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 5 | 01-02-2007 05:02 |