|
Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() Arkadaşlar bundan böyle sizlere denenmiş tarifler ve bu yemeklerin gerçek resimlerini yollamaya çalışacağım .Mesleğim aşcılık olduğu için elimden geldiğince birşeyler katmak istiyorum.
![]()
__________________
TUNCAY TERZİOĞLU İNEBOLU-LU 1967-İSTANBUL Bu mesaj en son " 16-11-2009 " tarihinde saat 16:37 itibariyle Necati ARAT tarafından düzenlenmiştir.... |
|||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||
Guest
|
![]() İşin erbabı bir arkadaştan öğreneceğimiz çok şey var.Tekrar hoşgeldin Tuncay ...
|
||
![]() |
![]() |
#3 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Tuncay arkadaşım şu adana kebabı bize bir tarif edermisin malum ben almanyada hasret kalıyorum bu tür yemeklere en çok sevdiğim yemeklerden bir tanesi acılı adana.
__________________
Selim Öner 23.01.1962 Almanya |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() uZMANLIK ALANIM OLMAMASINA RAĞMEN SİZE ADANA KEBABI YAPIMI HAKKINDA BAZI PÜF NOKTALARINI VERMEK İSTİYORUM.
eN ÖNEMLİ NOKTA KEBABIN ERKEK KUZU ETİNDEN YAPILMASIDIR. çÜNKİ BU ET KEBAB YAPIMI İÇİN OLDUKÇA YUMUŞAK VE UYGUNDUR.YAKLAŞIK 1 KGR. LIK BİR ETE 50 İLE 100 GR. ARASINDA KUYRUK YAĞI İLAVE EDİLMELİDİR. KUZU ETLERİ PARÇALANARAK YAĞ, SİNİR VE DAMARLARINDAN TAMAMEN TEMİZLENMELİDİR.BU ETLER BUZ DOLABINDA 1 GÜN DİNLENMEYE BIRAKILIR. DAHA SONRA ETLER VE KUYRUK YAĞI HEP BİRLİKTE ÇOK KESKİN BİR BIÇAK YARDIMIYLA İYİCE KIYILIP KIYMA KIVAMINA GETİRİLİR. ETLERİN MAKİNADA ÇEKİLMESİ İYİ SONUÇ VERMİYECEĞİNDEN TAVSİYE EDİLMEZ. DAHA SONRA BU KIYMAYA ACI SEVME DERECENİZE GÖRE 3 İLA 8 GR. ARASINDA ACI BİBER(İSOT) VE TUZ İLAVE EDİLİP YOĞURULUR.BU KARIŞIM GENİŞ KEBAB ŞİŞLERİNE GEÇİRİLİP PARMAKLARLA ŞEKİLLENDİRİLİR. HAZIRLANAN ŞİŞLER ALEVSİZ DURGUN MEŞE KÖMÜRÜ ATEŞİNDE SIK SIK ÇEVRİLEREK PİŞİRİLİR. KEBABLAR PİŞERKEN ÜZERLERİNDEKİ YAĞ PİDELER BASTIRILARAK ALINMALIDIR. BİRBUÇUK DİYE ADLANDIRDIĞIMIZ KEBAB İÇİN YAKLAŞIK 270 - 280 GR. ET KULANILMALIDIR KEBABIN YANINDA KÖZLENMİŞ DOMATES , BİBER, ACILI EZME SALATA, ŞALGAM SUYU VE SOĞAN VERİLMELİDİR . AFİYET OLSUN.
__________________
TUNCAY TERZİOĞLU İNEBOLU-LU 1967-İSTANBUL Bu mesaj en son " 12-01-2006 " tarihinde saat 20:50 itibariyle tuncayterzioglu tarafından düzenlenmiştir.... |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Herşey süper açıklamalar harika tek eksik ne biliyormusun?....Bu süper tarifi şalgamsız bırakmamak lazım.....
Bu mesaj en son " 20-10-2007 " tarihinde saat 22:05 itibariyle rüzgar2 tarafından düzenlenmiştir.... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Eksik yok Sami Şalgam suyuna değinmiş zaten Tuncay arkadaşımız.
Teşekkürler Tuncay çok güzel açıklamışsın.
__________________
Selim Öner 23.01.1962 Almanya |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
Miço ![]()
|
![]() Tuncay merhaba, senin profesyonel olduğun belli idi zaten.
Harikasın. Senden çok şey öğreneceğiz inşallah. Teşekkürler.
__________________
Bir kişiye balık yedirirsen bir kez doyar, balık tutmasını öğretirsen yaşam boyu doyurmuş olursun. Adnan 1959/İstanbul |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
İŞTE Kuzu İŞTE Akya!!. | Rauf | Deniz Balıkları | 9 | 07-09-2008 15:09 |
İşte Dostluk İşte Paylaşım | Taygun KOCABIYIK | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 11 | 10-05-2007 09:36 |
07.01.2007 aliağa maceramız slayt sunumu | giritli | FOTOĞRAFLARIMIZ | 6 | 09-02-2007 17:17 |
Yöresel Yemek Tarifleri | rüzgar2 | Balık Yemekleri | 11 | 01-02-2006 10:40 |