|
FOTOĞRAFLARIMIZ Her türlü balık avın fotoğraflarını yayınlayabiliceğimiz bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() Fırat ve Dicle nehirleri balık türü çeşitliliği bakımından dünyanın eşsiz nehirlerinden. Üstelik bu nehirlerde yaşayan çoğu balık türlerinin başka nehirlerde örneği malesef yok. Gap projesi kapsamında fırat üzerine sayısız barajlar yapılmadan önce bahsettiğim çeşitliliği görmek bize anca çocukluk dönemlerimizde nasip oldu. O dönemler balık tutma işinden anlamasak bile kendimi yinede o döneme yetiştiğim için şanslı olarak kabul ediyorum. Yaşayan balık türleri bakımından bir bakıma fırat ve dicle nehirleri kardeş nehirler sayılır ve her iki nehirdeki balık türleri birbirlerine çok yakındır. Fırattan sonra dicle nehrinede barajlar yapılması planlanmaktadır. Buda malesef bir bakıma Diclenin fıratla aynı kaderi paylaşacağı anlamına geliyor.
İnternette geçenlerde araştırma yaparken Amerikan askerlerinin Irakın başkenti Bağdattan geçen Dicle nehrinde yapmış oldukları balık avlarına ait av raporlarıyla karşılaştım ve bunları sizlerla paylaşma gereği hissettim.Bana göre Dicle nehrinin doğal ortamının en azından ırakta bozulmaması sevindiri bir durum fakat aynı doğal ortamın ise koskoca fırat nehrinde bulamamız üzücü bir durum malesef işte size bahsettiğim resimlerden sadece birkaçı... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | ||||
FCR/SGR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Güzel bir paylaşım olmuş.
Bu gayet normal. Çünkü ortada insan faktörü var. Bizim insanımız birşeyi kökünü kurutuncaya, neslini yokedinceye kadar avlar. Kimyasal atıkları denetleme yok diye nehre boşaltır, av yasaklarına riayet etmez ve sonrasında oturur ağlar devlet bize yardım etsin diye veryansın eder.. Karadeniz'in Türkiye kıyılarında balık çok azken, Rusya ve Kırım kıyılarında muazzam balık çıkıyor. Benzer şekilde Ege'nin Türk kıyılarında balık yok denecek kadar azken, Yunanistan kıyılarında müthiş balık avlanabiliyor, Akdeniz'in Türkiye kıyılarında balık çok azalmışken, Güney kıyısında, Tunus,Fas,Cezayir,Mısır da balık bolluğu yaşanıyor... Bence artık ellerimizi başımızın arasına alıp düşünmenin zamanı çoktan geldi de geçiyor bile. İçsularda ise devlet; birçok yerde doğal balık alanları gölleri o bölgedeki kooperatiflere vererek ağla avcılığın önünü açıyor.. Balık nesli yok oluyor, besin zinciri bozulduğu için bir alt ve bir üst predatörler de yok oluyor. Böylece buralar su birikintisi haline geliyor..
![]() ![]() Cem | 0 RH+ | İzmir | 20 Nisan Forum kurallarına ulaşmak için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] İmza ayarlarınızı düzenlemek için [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() paylaşıma teşekkürler ibret alınmalı xnode a katılıyorum
![]() |
![]() |
#4 | |||
Kaptan
|
![]() Paylaşım ve açıklayıcı bilgiler için teşekkürler..
Bu konuda Cem arkadaşımızın fikirlerine aynen katılıyorum .. İlave edecekte birşey bulamıyorum.. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
fırat nehri kırmızı akıyor | ramazanuçar | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 3 | 24-11-2006 21:12 |