|
![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Arkadaşlar Hafta sonu kefkene gideceğim.
Tuzlu suda balık avına yeni başladım sayılır. Kefkende bu zamanda hangi balığı nasıl bir yem ve hangi tür oltalarla avlaya bilrim. Ezbere gidip elim boş dönmek istemiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Avcılığında bir etiği vardır. İlhan İNCİ 1976 ÜMRANİYE / İSTANBUL Bu mesaj en son " 16-09-2005 " tarihinde saat 20:57 itibariyle ilhan tarafından düzenlenmiştir.... |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Kefke eğer ege bölgesinde ise dediklerim %90 sonuç verir. cahilliğimi hoş görün kefkeyi ilk defa duyuyorum.
Yem olarak sülünez-yengeç-mamun-boru kurdu kullanabilirsiniz. Sülünez ve boru kurdu kullanırsanız [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] burdaki takımı kullanın iğne olarak 6 veya 5 numara geniş ve çapraz ağızlı iğne modellerini tam bilmiyorum kusura bakmayın. Eğer mamun veya yengeç kullanırsanız şiddetle zoka tavsiye ederim malum eylül-ekim-kasım çupra aylarıdır. Yengeç ile bırakma yapabilirsiniz iyi sonuç verir. Takım olarak ise [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] bunu kullanın. Şimdiden rastgelsin diyelim.
![]() |
![]() |
#3 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
Kısa tarif: TEM'den giderken İstanbul'un Anadolu yakasından Kefken arası 140 kilometre ve yol 1 saat 40 dakika sürüyor. TEM'den İzmit yolu üzerinden gidilirken, Kandra çıkışını kaçırmayın. İzmit-Kandra arasındaki 45 kilometrelik yol üzerinde Kefken tabelalarını izleyerek Karadeniz'in bu kıyısına ulaşmanız mümkün. Karadeniz olduğundan çupra olacağını sanmıyorum. istavrit, palamut, lüfer balıklarının olduğunu biliyorum ama bu zaman da hangisi çıkar onu bilemiyorum. Vede en verimli nasıl avlayabilirim
![]() |
![]() |
#4 | ||
Guest
|
![]() Bu dönemde kıyıdan çapari veya yemli oltayla istavrit avlayabilirsin.Yemli oltanı şamandıralı yapıp altına küçük bir kıstırma kurşun takarsan uygun da bir yere oturursan istavrit yakalarsın.Yem olarak midye içi,karides ya da tavuk göğsünü tavsiye ederim.Tuttuğun kraçaların etini de kullanabilirsin.Şansın varsa bu oltaya çinekop da atlar.Eğer istavritler izin verir de oltan biraz daha dibe iner se pabuç boyunda izmaritler yakalayabilirsin.Şimdiden rastgele.
|
||
![]() |
![]() |
#5 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
eğer tutar isem birkaç tanesini yem yapıp büyük balığa atacağım...Kısmet
![]() |
![]() |
#6 | |||||
SHARK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() İlhan kardeş rastgele ;kıbrısa ekmek yaparsanda sonuç alabilirsin.
OLTAN BOŞ GİTSİN DOLU GELSİN. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
alabalık avlarım | akinyildiz81 | TATLI SU AVI | 12 | 14-07-2010 14:27 |