|
Tatlı Su Balıkları Türkiyede yaşayan tatlı su balıkları hakkında bilgilerin toplandığı bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#31 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
__________________
Selim Öner 23.01.1962 Almanya |
|||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#32 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Selim Abi turnayı bilmem ama dere ağzının o bölümlerinden levrek ve kefal alma olasılığın her zaman var. Hatta ben Bakırçay'ın ağzından 20-30 m içeriden lidaki bile almıştım birkaç kez. Gerçi o bölümü deniz suyu gibi kabul edebiliriz. Fakat acısu kısımlarına kadar levrek ve kefal yapar, akarsuyuna göre yılan balığı yapma olasılığı da vardır.
__________________
Mert Topoyan İzmir - 1978 Navigare necesse est... 2 metre de derindir, 20 metre de derindir... |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |||||
SHARK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Mert kardeşime katılıyorum ve ilaveler yapmak istiyorum. Acı su diye tabir edilen akarsuların deniz ile buluştuğu noktalarda bulunması muhtemel balıklar zemin yapısıyla beraber çeşitlilik gösterir. Genellikle akarsuların denize döküldüğü yerlerin zemini, akarsuyun taşımış olduğu kum ve toprak (alüvyon) yığıntısı oluşturduğu için kumluk bölgelerde yaşayan balıklarda buraları kendine yaşamsal ortam seçebilir. Bu sözüne ettiğim konu bölgelere göre değişiklik göstermektedir. İlk önce olması gereken balıkları akarsudan denize doğru sıralıyayım, sıralama yaparken zemin yapısının kumluk olduğunu düşünelim.
1- Sazan 2- Yılan balığı 3- Kefal 4- Levrek 5- Mırmır 6- Barbun 7- İsparoz 8- Lidaki-Çupra 9- Dil balığı 10- Dragonya 11- İskorpit 12- Mıgri 13- Ahtapot 14- Mürekkep balığı (sübye) 15- Yengeç Zemin yapısı taşlık ve kayalık olan yerlerde ise yukarıda saydığım balıklara ek olarak aşşağıdaki balıkları sıralayabiliriz. 1- Karagöz 2- Sarpa 3- Sargoz 4- Goppez Yukarıda sıralamış olduğum balıkların tamamı av verdiği dönemlerin sonuna doğru yakalandıklarında şu gözlemleri yapabirsiniz. 1- Olması gereken parlaklıktan ziyade daha mat ve renklerinde koyuluk vardır. 2- Olması gereken boyutlardan farklı olacaktır. 3- Tatlı suya koyduğunuzda tuzlusudaki gibi yaşadığını görülecektir. 4- Tat olarak olması gereken lezzetten farklı olacağı görülecektir. Bu bilgilerin hepsi bölgeye göre farklılık gösterecektir. Her akarsuyun denize döküldüğü yerde bu saymış olduğumuz balıklar mutlaka olacak diye bir zorunluluk yoktur :dikkat: Ürkmez Payamlı beldesinde bulunan Karakoç deresinde Çıplak ve Çinekop balıkları akarsuyun 25-30 metre içerlerine kadar girip avlandığı ve burada bir süre kaldığı bilinmektedir.
__________________
DENİZE GÖNÜL VERMİŞ HERKESE SELAM HALDUN YALIMLI 1975 T.A.K. İZMİR-İZMİR-İZMİR haldunyalimli@gmail.com Bu mesaj en son " 19-04-2006 " tarihinde saat 17:31 itibariyle HALDUN YALIMLI tarafından düzenlenmiştir.... |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | ||||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
diğer sorunun cevabı ise evet 50 metre içeride levrek yakalama şansın var. Yaptığım en güzel avlardan birini bir derenin denize döküldüğü yerden yaklaşık 200 metre içeride yapmıştım 5 kilo civarı kefal yakalamıştım. Haldun abinin bahsettiği gibi tatları farklı oluyor. benim içime sinmedi bizimkiler mangalda pişirip yediler herkes çok beğendi yada güzel numara yaptılar ![]()
__________________
Taygun KOCABIYIK 13/07/1988 İZMİR Her türlü sorun, soru ve iletişim için -www.facebook.com/taygun.kocabiyik |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||||
Oltacı ![]()
|
![]() selamlar arkadaşlar,belki geç bir yorum olacak ama,bu balığın türkçe ismi taşısıran balığı..izmir civarında ki çay ve derlerde bulunduğunu biliyorum..boyu 7-8 cm civarı oluyor..literatürde bu isimle ararsanız bulabilirsiniz..
saygılarımla Özgür Türe Torbalı/İzmir 1973 |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|