|
Tanışma Üyelerimizle tanışıp kaynaşabileceğimiz bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#21 | |||
Miço
|
![]() hoşbulduk tuncay bey
![]() kusura bakmayın biran dertlerimle böle uğraşırken dalgınlığıma gelmiş görmemişim.
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#22 | |||||
Moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Kıymet hanım ben sizdeki bu azme hayran kaldım. Siz bu kadar istekli olduktan sonra herşey halyoluna girer inşallah. Bakın Süleyman Kaptanımızdan da harika bir teklif geldi. Bence ilk fırsatta telefonlaşıp bu organizasyonu gerçekleştirin. Süleyman abi size avlanma konusunda her türlü pratik bilgiyi aktarabilecektir. Ayrıca tiksinti vermeyecek yemlerde var. Bunların hepsini Süleyman Kaptanım size aktaracaktır. Ayrıca çok güzel çay demler. Balığın bol olduğu ilk fırsatta bu geziyi gerçekleştirin.
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |||
Miço
|
![]() arkadaşlar benim sorum olacak ama. tekne sabit demir attığında sahte yemle balık tutulurmu!
![]() |
![]() |
#24 | |||
Miço
|
![]() galiba sıkıldınız benden ama ben karar verdim.
bu işe jigle başlatıcam eşimi, ilk işim ona ve kendime bir jig takımı almak ve tabiki sizlerin yardımı süleyman kaptanımızın desteği. eğer neden jig derseniz sürekli hareket isteyen ve efor sarfedilen bir avlanma tekniği. eğer balık yakalayamazsakta zaten yorgunluktan düşer bayılır bana laf yetiştiremez ![]() nasıl fikir ama ![]()
![]() |
![]() |
#25 | |||
Miço
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hakettiğimi düşünüyorum
![]() |
![]() |
#26 | |||||
|
![]() Alıntı:
bu arada yapmayı planladığımız bahar org. sizi ve eşinizi mutlaka aramızda görmek isteriz. aile katılımının yüksel olduğu org. da sizlerle birlikte olmak bizlere onur verir.
![]() |
![]() |
#27 | |||||
|
![]() Alıntı:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#28 | |||
Miço
|
![]() güzel fikirleriniz ve paylaşımlarınız için teşekkür ederim tuncay bey.
sanırım gezinti havası en iyi fikir. jig konusuna gelirsek o zaten şakaydı. dün kimse cevap yazmayınca sıkıntıdan yazdım ![]()
![]() |
![]() |
#29 | ||||||
|
![]() Alıntı:
Bu balık avcılığı, üniversitede 4 yıl okutulacak kadar detay içeriyor. Bir başladığınız zaman öğreneceğiniz ne kadar çok şey olduğunu anlıyorsunuz. Bu nedenle sorulan soruların tam cevabını bilemdiğimiz veya emin olamadığımız taktirde daha üstat olan arkadaşlarımızın cevaplamasını bekliyoruz. Böylece yanlış bilgi vermekten kaçınmış oluyoruz. Cevap verebilecek tecrübede olan arkadaşlarımızda o an için onlıne değil iseler veya cevap yazacak kadar müsait değil iseler, cevap süresi uzayabiliyor. Gelelim sorunuza; Elimden geldiğince cevaplamaya çalışayım. Ancak bu şekilde hiç av yapmadığımıda öncelikle belirteyim. Tekne demir attığında sahte ile balık tutabilmek, hedefinizdeki balığa ve sahteye göre değişiklik gösterebilir. Örneğin kalamar avlayacaksanız kalamar sahtesini düşeyde hareket ettirerek başarıya ulaşabilirsiniz. Ancak bu dişli balıklar için pek uygun olmayabilir. Dişli balıklar için sahteyi sürütmeniz gerekebilir. Bunun için sahteyi düşeyden ziyade oltanız ile tekneden uzağa atıp yatayda aksiyon vererek sarmanız gerekebilecektir. Tıpkı karadan at-çek yapıyormuş gibi. Ancak bazen balık okadar bol ve iştahlı olabilirki sizin hiçbir gayret sarfetmenize bile gerek kalmadan sadece diğer balığı kıskandığından boş iğneyede atlayabilir. Eğer sorunuzdan kastınız jig ile avlanmak ise (ki bunuda şu ana kadar denemedim) bildiğim kadarı ile sorunuza en uygun avlanma yöntemi bu olacaktır. Zaten jig avcılığı düşeyde yapılan bir avlanma şekli. Yani cevap evet olacaktır. Kısacası bu biraz kısmet biraz deneyim birazda tecrübe işi. Gönlünüzdeki avları gerçekleştirmeniz ümidi ile rastgelsin.
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||||
Üstad
|
![]() Kıymet hnm,bir iki ay sonra çapari ile uskumru istavrit tutulur yemsiz.Fakat şu sıralar da yem olarak zaten çoğunlukla hamsi kullanıyoruz.Sanırsam eşinize tiksinti vermez.Jikten şimdilik uzak durun derim.Çünkü boş dönme olasılığı yüksek.Fakat tekne avında ise zaten beklemek yok.takım aşayı iner inmez zaten aşağıdakiler anında yeme atlıyorlar ya yiyip kaçıyorla ya oltanın ucunda size selam veriyorla.Eğer şartlar elverirse bu işi hafta içine ayarlayabilirseniz süper olur.önümüzdeki hafta içi çok güzel havalar bizi bekliyor.İsterseniz müsait olduğunuz bir zaman da arayın bir fikir mütalası yapalım.
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Herkese selamlar | sirriege | Tanışma | 8 | 03-12-2011 19:06 |