|
Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#21 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() yağlı balığa limon sıkılması bence de tadını bozuyor. ama balığın eti yağsızsa şöyle halis muhlis köy zeytin yağı ile limonu karıştırıp sürmezsem ben zevk alamıyorum.
ayrıca salatasız rokasız ve de enbaşta rakısız balık düşünemiyorum. ![]()
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#22 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Benim bildiğim bayat balığa limon sıkılır,ben şahsen balığın yanına bol limonlu kıvırcık yada mağrul salatası yaparım,bol roka kırmızı turp ve her zaman elimle salataya ekmeği bana bana yerim balığı,alkol genelde almam balığın tadını bozar ortamı olursa ısrar üzerine alırım bir iki kadeh.
![]() |
![]() |
#23 | ||
Guest
|
![]() ne diye kıvıracam yaw...ben yiğidin harman olduğu topraktanım kıvırmak önce bana yakışmaz...
![]() ![]() ben limonu sadece balığın üzerine değil içinde et bulunan yemeklerin hiçbirinin içine sıkmam... ![]() ama bizde balık sofrası et sofrası dedinmiydi olmazsa olmazlar var...hele balık dedinmiydi limonsuz rakısız rokasız hayatta olmaz...dediğim gibi yumurta ekmek yerim daha iyi...buraları limon portakal turunç diyarı...bu yüzden sofralarımızda bunlar her zaman mutlaka bulunur... ![]() bu arada bayat balığada limon sıkılmaz çünkü bayat balık yenmez...yağlı balığada yağsız balığada limon sıkılmaz ama istersen yanında limon sıkıp iç...limon mangal etinne de sıkılmaz yağını dondurur...dana etinden yapılan mangala ben mangal demem illaki koç olacak...rakıya önce su sonra buz konur; hatta buz da konmaz rakı ehli keyfte içilir...daha ne diyeyim daha ne diyeyim... rastgelsin... |
||
![]() |
![]() |
#24 | |||
Guest
|
![]() Alıntı:
|
|||
![]() |
![]() |
#25 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() dogan döktürmüşsün valla. tamam tamam kabul ettik ilk önce yanlış anlamışsın.
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Hadi bakalım öyle olsun Doğan
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#27 | |||
Guest
|
![]() Alıntı:
ama yide o şekilde devam edeceksen sana "ehl-i keyf" tavsiye ederim...hele teknede dadından yenmiyor vallahi...şöyle kenarına bi iki erik bi iki çilek milek neyim de koydun mu...düşman çatlatırsın... ![]() rastgelsin... |
|||
![]() |
![]() |
#28 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Ayıptır abicim senin yaptığın, sabah sabah işe başladan mahvettin beni burada
![]()
![]() |
![]() |
#29 | |||||
Tayfa ![]()
|
![]() Selam arkadaşlar, Ben bir kaçyıl Akdeniz Mutfağı ve Balık üstüne boğazda restorant işlettim. Limonu balığa sıkan galiba tek Avrupalıyız. İtalyanın biri çok acayip bişi gibi bakmıştı hatırlarım. Bana sorarsanızda yanında "salatada" evet ama sıkmak asla. Her balığın bir aroması var çünki limon bunu siliyor. Tava balıkların ağırlığını almak babıbda başlamış sanırım bizdede ama tercih. İsveçtede balık tatlı pişiyor kimene değilmi
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() bir balıktan ısırsak bir limondan nasıl olur
![]() ![]()
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Haydi balığa | ADNAN | Organizasyonlar | 19 | 05-02-2009 16:43 |
su yoksa balık da yok.. | pene | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 8 | 28-08-2007 10:06 |
Balıklara Nasıl Yaklaşırız ? YOKSA.....? | Onur GÜNER | ZIPKINLA SUALTI AVI | 7 | 28-06-2007 17:45 |
Şans ve uğur mu yoksa gerçek mi ??? | ykmk | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 20 | 09-07-2006 08:54 |
Balığa Gidecektik!.. | mustfer | ANILAR | 1 | 27-03-2006 04:19 |