![]() |
#21 | ||
Guest
|
![]() Teşekkür ederim ama iskorpit kadar da çirkin değil trakonya...Ya da ne bileyim bir horozbina o tipine rağmen zehirsiz
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#22 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Hastanede kalp krizi geçiren adama anasını babasını ismini yaşını söylemedi diye müdahale etmemişler adam ölmüş...
İştime engelli bir adam yaşını söylemedi diye kapının önüne koymuşlar..Hastanedeki bazı duyarlı vatandaşlar adam konuşamıyorki demişler hemşire olmaz bura hastane konuşacak demiş... ![]() ![]() Sekocum tekrar geçmiş olsun ya...Allah bağışlamış...Bu olayın üstünden geçti ama gezerken gördüm ve yazayım dedim.. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Guest
|
![]() Gadaşım sağol...
![]() |
||
![]() |
![]() |
#24 | ||
Guest
|
![]() Arkadaşlar oltaya denk gelebilecek zehirli balıklar İskorpit yada adabeyi denilen balık ile tragonya'dır.Tragonya annen kefal levrek gibi renki açık gridir.İskorpit denilen ise kaya balığının koca kafalısı ve daha renklisidir.Bir keresinde 200-250 gr lık iskorpir tuttum ve pense yardımı ile iğneden çıkardım.Aklımca bizden uzaklaşsın diye ayağımda kışlık bot vardı onunla tekme atma gafletinde bulundum.Tekme esnasında sırt dikenlerinden ayağımdaki bot ayakkabı delindi ve zehir ayağıma aktı.Arkadaşlar sağ ayağımın içinden resmen dizime -baldırıma ve oradan göğüs kafesime doğru sıcak sıcak bir şeylerin geçtiğini ve geçtiği yeri yaka yaka geçtiğini hatırlıyorum.Hani sert bir viskiden koca bir yudum aldığınızda midenize giderken nasıl yakarak iner ya,işte öyle bir şey.Bu durumda yapılabilecek en akıllı şeyin zehir ile temas edilen bölgeyi derhal sıcak su ile temas ettirin.Benim ihtiyar hocalarımdan öğrendiğim bu idi.O zaman kullandığım plastik bir takım çantam vardı.Onu boşaltıp içine ayağımı koydum ve yanımdaki arkadaşlar koşarak etrafdaki restoranlardan koca bir bardak kaynar su getirdiler ve ayağıma boca ettiler.Öyle iyi geldiki hem zehirin etkisi azaldı.Hemde zonklamalar kesildi.Yoksa aynen hastanelik olacaktım.Tabi kaynar sudan ayağım haşlandığı için bir hafta topallıyarak gezdim.Velhasıl çorbası filan eksik olsun suyu çok temiz yörelerde geceve gündüz avcılığında karşılaşabileceğimiz bu balıklardan uzak durmakta fayda var derim.!!!!!!
|
||
![]() |
![]() |
#25 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() İshak abi geçmiş olsun aydınlatıcı bilgilerin için teşekkürler.
![]() |
![]() |
#26 | ||||
Çımacı ![]()
|
![]() Öncelikle geçmiş olsun.
Bahsemiş olduğunuz trakonya akdenizde bol bulunan,genelde derin sularda yaşayan bir balıktır.tehlikeli olmasına rağmen bir o kadarda lezzetli bir balıktır.Fakat ölü halde bile iğnelerinin tesiri aynı olduğu için bu balıkla kimse uğraşmak istemez.
![]() |
![]() |
#27 | |||||
Tayfa ![]()
|
![]() trakonyaya denizin akrepide denir bizim buralarda çok çıkar her türlü oltaya gelir balıkçılığa yeni başlayan herkesin tanıması gereken bir balıktır bu balığı martı bile yemiyor olta kutunuzda mutlaka amonyak bulundurun her ihtimale karşı oltanıza gelirse çıkarmak için uğraşmayın kesin gitsin herkese rastgele
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
Konu Araçları | |
Görünüm Modları | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
gemliği tanımak istiyorum | balıkçısofi | DENİZ AVI KARADAN | 2 | 09-10-2008 14:41 |
Trakonyayı bende tanıdım. | BALCI KAPTAN | ANILAR | 8 | 07-10-2006 18:39 |