Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER

TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında...

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 31-05-2007, 22:07   #11
nevzat
Kaptan

nevzat kullanıcısının avatarı

Akarsu balıklarının da şanssızlığı diyecem,cahilce ,aptalca ve çoğu zaman canice yöntemlerle katlediliyorlar;benim tanık olduklarım(babam arıcılık yapar ben de fırsat buldukça yardıma gider ve bu sayede dağ ,ova...gibi bir çok yerde bu gibi olaylara tanık olmuşluğum vardır)kireç atma ,balık otu atma,balığı sürüyüp dar bi alana sıkıştırıp ağ parçasıyla hepsini yakalama,balyozla kayalara vurup basınçla altındaki balığı öldürüp ya da sersemletip yakalama ,yani tamamen canilik ve etçilik,birde bunu yapanlarla konuşsanız geçmişte buralarda ne balıklar vardı ,nerde o balıklar diye hayıflanırlar.

Bu mesaj en son " 31-05-2007 " tarihinde saat 22:13 itibariyle nevzat tarafından düzenlenmiştir....
nevzat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 31-05-2007, 22:46   #12
orca
Oltacı

muvaffak hocam, ben bu sefer tek tek yanitlariniza karsi yanit vermeyecegim, cunku soyleyecegim bellidir, birlikten kuvvet dogar ve de begenmedigimiz seyleri degistirmek icin kuvvete ihtiyacimiz var.
bahsettiginiz her husus kesinlikle dogrudur, ama degisim kacinilmazdir. ayni suda iki kere yikanamayacaginiz gibi boyle gelmisse boyle gitmeyebilir.
batman'a da ulasilir, sirnak'a da. oncelikler meselesidir. oncelikle ben kendi suyumdaki bulanikligi bir gecirebilsem, gerisi hikaye. yerelden ulusala, oradan evrensele varilir.
orca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 31-05-2007, 23:11   #13
freediver
Kaptan

Bu haberi bende oikudum ve gercekten üzüldüm...

Güney Dogu Anadolu'nun bir bölüm,ünü gezdim...Izlenimlerime göre bu olayda hayatini kaybeden vatandasin ticari bir görüse sahip olduguna kesinlikle inaniyorum... ve cehalet diyorum

Allahtan rahmet sevenlerine de sabir diliyorum
BIZ DENIZCIYIZ

Cumhur 1980
Berlin
freediver Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-06-2007, 06:25   #14
mufi
Guest

Cumhur kardeşimin de yaklaşımı doğru. bir başka sebeb te bu ..satıp para kazanmak.. ama ne pahasına olursa olsun.. zira başka seçenek yok o an için en kolayı bu o vatandaş için... Aynen menderesteki doğal koruma alanı içinde kalan balıgı satıp para kazanan köylü gibi.. defalarca heber verilmiştir. ama .. işte??? bu tip olyaları ortalama senede 3 kez ilgili mercilere yazarım.
evde 2. dosya oluştu..

(işte bu yüzden Onur ovalı karedeşime''eski tas eski hamam'' diye cevap yazdım)

Yav hangi köylü kendi komşusunu her gün kahvede beraber oturduğu adamı kalkıpta jandarmaya/ ormancıya şikayet eder? kaçtane böyle duyarlı köylü vatandaşımız vardır? şehirlisi yapmıyor !!

bir kere aşırı duygusal toplumuz...adam bile bile yasak bölgeye girer avlanır ..yakalandımı da :
'abi valla bilmiyordum
bidaha gelmem
bu seferlik affet

tabii görevlide
tamam birader bir daha seni görmiyeyim. der ve o gün kapanır..
bir dahaki yasadışı av artık hayırlısı bakalım o zaman düşünürüz ..

bizde böyle maalesef..

bu günkü raiç le 1000 ytl kadar ceza çıkabiliyor.(toplam) gel sen bunu
5000 ytl yap/10000 ytl yap ve her gördüğüne acıma bas cezayı.. bakalım bir müddet böyle gitsin toplum ne diyecek? nasıl davranacak?
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-06-2007, 06:57   #15
kturkol
Kaptan

kturkol kullanıcısının avatarı

allah cümlesine akıl fikir versin!
Eski 01-06-2007, 08:13   #16
HALDUN YALIMLI
SHARK

HALDUN YALIMLI kullanıcısının avatarı

Cool

Hayatını kaybeden kişiye allah rahmet eylesin. yaralılara allah şifa versin. Onur yazdığın her kelimeye katılıyorum abi. Önemli olan birlik olabilmek "BİR ELİN NESİ VAR İKİ ELİN SESİ VAR". Bir şeyleri değiştirebilmek için oralara gitmenin imkanı yoktur, ama en azından bugün burada oluşan toplum, yanlışları, eksikleri dile getirip burada birileriyle paylaşabiliyorsa en azından bir şeyler başlamış demektir. Bende örgütlenmeden, dernekleşmekten, kurumsallaşmaktan yanayım. Kişisel olarak istediğimiz kadar müracaatlar yapalım, çalışmalar yürütmeye kalkışalım, sonuç kaçınılmaz olur. RASTGELSİN.
haldunyalimli@gmail.com
HALDUN YALIMLI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-06-2007, 10:10   #17
orca
Oltacı

Alıntı:
mufi tafarından gönderildi

bu günkü raiç le 1000 ytl kadar ceza çıkabiliyor.(toplam) gel sen bunu
5000 ytl yap/10000 ytl yap ve her gördüğüne acıma bas cezayı.. bakalım bir müddet böyle gitsin toplum ne diyecek? nasıl davranacak?
parasi ile oldumu ceza goze alinir muvaffak hocam.

su linkteki haberi bir okuyun:

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

ilginc, hos ve bence caydirici bir ceza. aslinda onemli olan cezanin uygulaniyor olmasi. ehliyetsiz araba kullanmanin cezasi var mi? var. ruhsatsiz araba kullanabiliyor musun? hayir. o zaman tekne de kullanamazsin. buna birkac yil oncesine kadar guler gecerdiniz degil mi? iste simdi ceza var. ve sadece benim cevremden ADB olmayan 5 kisi gectigimiz 2 ay icerisinde aldilar belgelerini. OTB olmayan cikmadi denize. bas cezayi, bak ne oluyor? iste bu oluyor, once zorlamayla insanlar kurallara uymaya baslayinca arkasindan bu davranis kalibi yerlesiyor.
her zaman ornek verdigimiz avrupa ulkeleri ya da amerika birlesik devletleri'ne bakalim. buralarda da eskiden kanunlara, kurallara hep uyulur muydu? elbette hayir. ama bu ulkeler, cok agir cezalarla kanunun yasak saydigi eylemleri islememeye sevkettiler insanlari. ve birsure sonra da kaliplasti bu davranis tarzi. artik insanlar kanunlara uymayi mecburiyetten dolayi yapmiyorlar. bildikeri bu zaten. arada kanunu cignemeyi goze alanlarin cezalarini gorunce de akillarina geliveriyor neden yasalara uyduklari.
bas bas bagiriyorum orgutlenelim diye. peki niye, bize dusen ne? bize dusen yasamak da yurutmek de yargilamak da degil. bize dusen, bir baski unsuru, bir bilgi kaynagi haline gelip yasamayi etkilemek, yurutmeye zorlamak ve yargilamaya destek olmak. sizin evdeki dosyalar daha cok birikebilir. ama bu dosyalari guclu ve kurumsal bir kimlik ile olusturursaniz, iste o zaman bahsettigim etkiler yaratilabilir.
orca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları