Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > SOHBET ve EĞLENCE > TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER

TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER Güncel olaylar hakkında...

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 16-08-2007, 00:32   #11
Aziz Gerzeli
Guest

sevgili dostum ,şahane bir site adresi verdiğin için teşekkürler.hemen üye oldum.sağol
  Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 16-08-2007, 10:06   #12
Alparsbeğ
Tayfa

Alparsbeğ kullanıcısının avatarı

Sevgili Dostlar; Bornova civarıdaydım; duman bulutlarının uzerimden gectigini gorunce hemen esimi aradım tv acmasını soyledi; yangını soyleyince tüylerim diken diken oldu; hele aksam haberlerde izleyince; Ah! yapanlara verilen cezalar ne kadar az cardırıcı; ver cezayı, bak bakalım ne oluyor; ama yakalanmaları o kadar zor ki!!;

Allah bunları bildiği gibi yapsın; terör ise; sözüm meclisten dışarı; U..n madem memleket istiyonuz; siz ormansız agacsız ne ... edeceksiniz; ne istiyonuz o sadece yaradılışta verilen görevini ifa etmeye (insanlara kirliliğe rağmen) çalışan o dilsiz, elsiz, ayaksız yaradılış harikalarından; günah nedir bilmezler; bunun hesabını veremeyeceksiniz Allah katında, bunu bilmeyen var mı? Onlar; nefret ve şiddetle kınıyorum.

Sevgi ve Işık yakanızı bırakmasın
Harbi Memleket Denizli / Sarayköy

Güzel Türkçe'mizi lütfen düzgün kullanmaya çalışalım. Ben mükemmel değilim, ama elimden geleni yapmaya çalışıyorum.
Sizlerin de desteğini bekliyorum.

[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....] Lütfen Kan Bağışı Kampanyamıza Destek Olun.
Alparsbeğ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-08-2007, 17:30   #13
mufi
Guest

Acaba kara avcılarını hiç hesaba katıyormuyuz?? legal/illegal avlanan lar dahil
genelde yükseklerde onlar dolaşır..bizler hep düşük rakımlarda avlanırız..
bilerek veya bilmeyerek bir kara avcısıda yapmış olabilir??
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-08-2007, 20:49   #14
giritli
Kaptan

giritli kullanıcısının avatarı

Yangının olduğu gün ve ertesi gün iş nedeniyle Manisa Organize Sitedeydim....
hatta yangın devam ederken yoldan işin vahameti çok net bir şekilde görülüyordu...yazık çok yazık
[Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]

giritli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-08-2007, 23:45   #15
Emre
Tayfa

Emre kullanıcısının avatarı

en başta manisalı olarak bu ormanlarımızı yakanları allaha havale etmek istiyorum yeter artık yeter. manisa sipil dağı ile meshur bi yerdir... bu dağın belirli yerlerinde yangınlar cıktı söndürüldü gene cıktı yine söndürüldü en son yanmıyan bi yer kalmıştı oda manisada bulunan batı kışlanıın hemen dibinde bulunan tek ağaçlık kısıımdı,orasıda yandı nasıl olduysa hemde askeriyenin bölgesi şimdi spil dağında adam akıllı ağaçlık kısım kalmadı... yanmamış ağaclık alan olarak bir tek manisa-izmir karayolu(sabuncu beli) üzerinde bulunan ormanlık alan da yangın cıkmamıştı ve sonunda orayıda yaktılar.....köylülerin evleri kiraz bağaları hepsi yanmış vaziyette bide orman valiliği burası yerleşim birimi değildir bunu insanların yakması imkansızdır diye bişiler söyledi haberlerde,ben size söylüyorum bu yanan yerlere 10 sene villalar dikilir, Türkiye yavaş yavaş parselleniyor... o yanan yerlerde satılır...güzel fıstık gibi villalar gelir oralara.....

Manisada doktor olan fahretin er bir proje başlattı yediğimiz meyve cekirdeklerini güneşte 3-4 gün kurutup manisada belirli noktalarda biriktirme merkezleri var bu cekirdekleri oralara veriyosunuz ve sonra ekim-kasım-aralık aylarında manisa spil dağından yamaç paraşütçileri tarafından bu cekirdekler spil dağına sacılacak yanmış olan ağaçların yerine meyve ağaclarının cıkmasını düşünüyolar.... izmir ve diğer illerden baya bi destek geliyo arkadaşlar......

Millet Deliye Hasret Bizde Koycak Yer Yok

45-MANİSA / MERKEZ-45

A rh (+)

Bu mesaj en son " 17-08-2007 " tarihinde saat 09:28 itibariyle Emre tarafından düzenlenmiştir....
Emre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-08-2007, 01:31   #16
Anıl ÜNALAN
Coast Guard.

Anıl ÜNALAN kullanıcısının avatarı

Alıntı:
Emre tafarından gönderildi

Manisada doktor olan fahretin er bir proje başlattı yediğimiz meyve cekirdeklerini güneşte 3-4 gün kurutup manisada belirli noktalarda biriktirme merkezleri var bu cekirdekleri oralara veriyosunuz ve sonra ekim-kasım-aralık aylarında manisa spil dağından yamaç paraşütçileri tarafından bu cekirdekler spil dağına sacılacak yanmış olan ağaçların yerine meyve ağaclarının cıkmasını düşünüyolar.... izmir ve diğer illerden baya bi destek geliyo arkadalar......

Bu uygulamayı çok takdir ettim gerçekten türkiye'de böle bilinçli adamların olması beni mutlu etti..Zararın neresinden dönersek kar diye bakan insanları her zaman sevmişimdir..Umarım proje hayata geçer ve o güzel ormanımızı yakanlara misilleme olarak daha güzelini biz yarattık diyebiliriz..

Saygılar sevgiler..
Telefon : 05058552330
Ziraat Teknikeri

Anıl ÜNALAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-08-2007, 11:04   #17
Emre
Tayfa

Emre kullanıcısının avatarı

Arkadaşlar 12,35 itibariyle ormanlarımız halen yanmaktadır bizim ewin balkonundan gözüküyoo dumanlar bu ormanlarımızı ağaçlarımızı yakanlarının allahta onların canını yaksın.........

Millet Deliye Hasret Bizde Koycak Yer Yok

45-MANİSA / MERKEZ-45

A rh (+)

Bu mesaj en son " 17-08-2007 " tarihinde saat 15:50 itibariyle Emre tarafından düzenlenmiştir....
Emre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-08-2007, 23:11   #18
feraye
Oltacı

Arkadaşlar Bende Manisaliyim
Kaç Gündür Devam Eden Orman Yangini Gerçekten Bizleri Müthiş üzdü
Itfaiye Görevlilerinden Aldiğimiz Bilgiye Göre Kasitli
Ve Telefonda Açmiş 5 Gün Yakacağim Diye..
Caninin Orman Yakma Yöntemine Ne Gelince
Kedinin Kuyruguna Benzinli Bez Parçasi Bağliyor Tutuşturuyor
Kedi Can Havliyle Kaçtikça Ateşler Etrafi Sariyor

Ağaçlar Ve Ormanda Yaşayan Hayvanlar
Kaç Günlerdir Yok Olmakta O Günlerde üretim Elemanlarimizdan Biri çalişirken Ağliyordu
Yanina Yanaştim Sordum
Selma Hnm. Hayvanlarin Haykirişlarini Duyar Gibi Oluyorum
Içim Fena Oldu Dedi
Sirtini Sivazlayip Uzaklaştim,gözyaşlarimla
Insanlik Adina Utanç Verici Esefle Kiniyorum

Hepimize Geçmiş Olsun
Eski 19-08-2007, 20:42   #19
feraye
Oltacı

[quote=BLACK SHARK]Yakan hangi hiyaroglu hiyarsa , belki bu linke bakarda sonuclarin nerelere ulasdigini görür ve akillanir, söyle oturda bi bak etrafina be serefsiz ..... neden yaktin be hiyar neden ?

soy türünün endirekt olarak kökünü kazıyor tabiki dogaya verdiği zararla
link için çok teşekkürler ...
sorumsuz canilerin yaptıklarından sadece bir tanesi manisa orman yangınları soruyorum arkadaşlar ! bilinçsiz bir şekilde ki (bilinçli ,eğitimli insanlar dahildir buna ) teknolojik gelişmelere ayak uyduracağız , hayatlarımızı daha lüks daha kolay yaşayacağız diye biz insanlarda evrende dünyanın sonunu atıklar ve tehlikeli gazlarla v.s getirmiyormuyuz kendi keyfiyetlerimize hizmet vermesi için kullandığımız günlük hayatta birçok malzeme ve araçla zarar vermiyormuyuz dünyaya ve evrene yavaş... yavaşşş...
oya gibi işlenmiş tablo görüntüsü veren caanımm güzelim dünya yalnış ellerde arkadaşlar
biz insanlar hepp istiyoruz dönüp arkamıza baksak
kendi silahlarımızla kendimizi vuruyoruz aslında
anlayanaaa sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az
feraye
mavi
Eski 19-08-2007, 22:47   #20
ykmk
Kaptan

ykmk kullanıcısının avatarı

Allah bu cahil kafalara akıl+fikir versin.
Anıl sana katılıyorum.Bu zihniyetler kendi bindikleri dalları kesiyor...
Saygılarla...
ogameci39@hotmail.com

ykmk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları