|
Balık Yemekleri Yakaladığımız balıkları pişirelim... |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 | |||||
Oltacı ![]()
|
![]() Arkadaşlar bu kez size yapımı oldukça kolay bir tarif vereceğim.
Malzemeler: Kılçıkları tamamen temizlenmiş hamsiler Domates Yeşil soğan Kırmızı kuru soğan Maydanoz Nane Dereotu Sarımsak Taze yufka Öncelikle hamsileri tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.Domateslerin kabuklarını soyupaynı şekilde doğrayın.Diğer malzemeleride çok ince bir şekilde minik küp şeklinde doğrayın.Kızgın bir tavaya çok az zeytinyağ koyup sırasıyla: kuru soğanı,sarımsağı,yeşil soğanı,domatesi,hamsi etlerini,dereotu-maydanoz ve naneyi atıp hafifçe karıştırarak soteleyin,tuz ve biberini ayarlayıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Taze olarak aldığınız yufkaları üç parmak genişliğinde şeritler halinde kesip, içlerine bir miktar hazırladığımız hamsili karışımımızdan koyarak muska şeklinde kıvırın.UÇ kısımlarını yumurta yada su yardımıyla yapıştırın. Derin bir tencerenin yada firitözün içine temiz çiçek yağ doldurup iyice kızdırın(soğuk olan yağda yapılan kızartmalar aşırı derecede yağ çekerler ve görüntüleride hiç hoş olmaz). Hazırladığımız böreklerimizi bu yağa atarak kızartın.Nar gibi kızaran böreklerimizi kağıt bir havlunun üzerine çıkartın. Çıtır çıtır kızaran böreklerimiz servise hazır, afiyet olsun. Önerim:böreklerin yanında limon suyuyla inceltilmiş, pulbiber, sarımsak, tuz ile tadlandırılmış bir mayonez sos verirseniz börekleriniz dahada lezzetli olur. NOT: Börek içinde farklı balık etlerinide kullanabilrsiniz, ayrıca değişik şekilerde sarma yaratıcılığıda size kalsın.
__________________
TUNCAY TERZİOĞLU İNEBOLU-LU 1967-İSTANBUL |
|||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Tuncay abi akşam akşam canım çekti klavye ağzımdan akan sularla kısa devre yaptı bu 3. klavye
![]() Çok lezzetli görünüyor annemize yine yalvarıcaz.
__________________
Taygun KOCABIYIK 13/07/1988 İZMİR Her türlü sorun, soru ve iletişim için -www.facebook.com/taygun.kocabiyik |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Tuncay süpersin...Bizim oğlanda mutfak,yemek vs.hasta..Önlüğü takıp geçiyor tezgahın başına.Yemek yapıyor kendi kafasına göre..Ben ilkönce basketbolcu olsun diyordum ama şimdi ahçı olsun diyorum artık ciddi ciddi....Babasının oğlu
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||
Coast Guard. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Abi muntazam yemeklerini bizimle paylaştığın için teşekkür ederiz.Gerçekten herhangi bir yemeğinin resmini görünce ağzımın suları akıyo .Teşekkür ederiz.
__________________
0 Rh (+) ANIL ÜNALAN EŞREFPAŞA/İZMİR Telefon : 05058552330 Ziraat Teknikeri |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Miço ![]()
|
![]() Tuncay Merhaba
Gerçekten olağanüstüsün. Tariflerin güzel ama sunumların müthiş. Senden öğreneceğimiz çok şey var. Yanlız bununda bir tehlikesi var. Evde yemek işleri bize kalacak bu gidişle. Teşekkürler.Hoşça ve sağlıcakla kal.
__________________
Bir kişiye balık yedirirsen bir kez doyar, balık tutmasını öğretirsen yaşam boyu doyurmuş olursun. Adnan 1959/İstanbul |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() yaw şu güzelliğe bak boğazımda tükürüğüm düğümlendi eline sağlık
__________________
hakan okur /istanbul 1962 |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||
VİP ![]()
|
![]() Tuncay börekler çok güzele benziyor ilk fırsatta deneyeceğim.Teşekkürler.
__________________
Turgay Aslan 1958-İZMİR
![]() |
|||
![]() |
![]() |