![]() |
#31 | ||
Guest
|
![]() Bütün derken, kabuğuyla mı diyosun?
|
||
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#32 | ||||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |
#33 | ||
Guest
|
![]() Tabi tabi ben canlısı için demedim zaten.Soruyu yanlış anladım herhalde.Canın ölü tekeden bahsettiğini sandım.Canlısı varsa sorun yok,bütün daha iyi elbette.
|
||
![]() |
![]() |
#34 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() selamlar...
ben tekeyi bütün ve canlı tavsiye ederim. hatta teke iğneye takılırken ölmemelidir. tekenin sudaki hareketleri balığı daha çok kendine çeker. ayrıca canlı tekeyle ummadığınız güzel sürprizler de çıkabilir aradan (levrek ve çipura gibi) ![]()
![]() |
![]() |
#35 | |||||
SHARK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Arkadaşlar bu teke olayı ile ilgili bir ayrıntı vermek istiyorum.Anladığım kadarıyla sizin teke diye tabir etiğiniz kafasını koparıp içinden çıkan eti iğneye geçiriyoruz dediğiniz yemi bizler ÇİÇİM diye tabir ediyoruz ve bu hemfikir olduğumuz yeme sadece mırmır değil her türlü balık av veriyor.Yanlız şöyle bir durum söz konusu ben ÖZEL BÖLÜM'de olta ile mırmır avında söz edilen yemler bizim tabirimizle kullanılan yemlerdir.Bu konuda tabir edilen yemin adı doğru fakat tarifte kullanılan yem yanlış gibime geliyor.Bir yanlışlığa mahal vermiyelim. :dikkat:
DENİZE GÖNÜL VERMİŞ HERKESE SELAM HALDUN YALIMLI 1975 T.A.K. İZMİR-İZMİR-İZMİR haldunyalimli@gmail.com Bu mesaj en son " 14-11-2005 " tarihinde saat 20:38 itibariyle HALDUN YALIMLI tarafından düzenlenmiştir.... |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() merhabalar Arkadaşlar ben canlı tekeden bahsediyorum soruyu kapalı ve anlaşılır soramamışım ama tekeyi aldığımda canlı fıkır fıkır oynuyordu ben canlı atıyordum adamın biri geldi tanımam etmem adam yaşlı koçum dedi tekenin başını kopar kabuğundan ayır o zaman daha iyi olur dedi iyi adam görmüş adam bizede bir deneyim şansı dediği gibi yaptım bizim mırmır avı oldu size mezgit avı adam bana sormuştu mırmıra mı atıyorsun diye bizde hee dayı dedik bundan sonrada hiç mırmır gelmedi zaten adancağız sormadan öncede gelmemişti zaten amaa başladı mezgit gelmeye bu durumu fark edinde mezgit takımını çıkardım aynı yemi taktım eee ayıptır söylemesi iyide balık aldım ama mırmır yok işte burda takıldım canlıya gelmedi kafası kopmuş derisi yüzülmüş olanada gelmedi yaaa bu mırmır en çok neyi seviyor anlamadım daha değişik yemler(burda BULABİLECEĞİM)tabi arayorum bir sırrı varda bu işin ben çözemedim sizin yardımlarınızla bu işi halledeceğim arkadaşlar
![]() |
![]() |
#37 | |||||
Kurucu Üye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Selam arkadaşlar,
İğneye teke-çimçim yada boru kurtundan bir tanesini normal olarak taktıktan sonra yemlikten bir tanesini daha çıkartıp,aynı iğneye yarısı sarkacak şekilde takın.Nedenine gelince, balık sarkan yemi yedikten sonra onun sarhoşluğu içinde iğneye sıkı takılmış ana yeme daha çok iştahla saıdıracaktır.Balıkların doyma gibi bir problemleri olmadığından bu yöntemi tüm av süresince kullanabilirsiniz. Biraz pahalıya mal oluyor ama verimide baya arttırıyor ![]() Benim gözlemleyebildiğim,farklı meralarda mırmır ne ile doğal olarak besleniyorsa en çok onu sever,bu yüzden avlağın doğal besinlerinin incelenmesi önemlidir. |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Aaaa bak abi bunu hiç düşünmedim harbi iyi teknik birde öyle deneyeyim belkide hep bu yüzden nazlı mırmırı yakalamakta güçlük çekiyorum teşekkürler sağol Levrek
![]() |
![]() |
#39 | ||||
Çımacı ![]()
|
![]() Boru kurdu mırmır için nasıl bi yem mamun ile yakalayan bir oltacı görmüştüm sardalya kullanabilirmiyiz cevapları cevapları bekliyorum saygılar...
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |||
Miço ![]()
|
![]() boru kurdu mırmır için her zaman çok etklıdır fakat bunun yanında mamun kullanmanıda tavsıye ederim..
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Mırmır | paşalı | DENİZ AVI KARADAN | 23 | 08-06-2010 21:51 |
erdek te mırmır | mustafakasim | DENİZ AVI KARADAN | 16 | 29-06-2007 18:29 |
tekneden mırmır avı | baraküda07 | DENİZ AVI (TEKNEDEN) | 2 | 23-08-2006 19:02 |
Mırmır Avı Hakkında | BARBADOS | Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar | 6 | 31-05-2006 19:16 |
alaçatıda mırmır | mustafakasim | FOTOĞRAFLARIMIZ | 5 | 17-05-2006 03:23 |