Geri Git   RASTGELSİN AMATÖR BALIKÇILIK FORUMLARI > BALIK AVI > DENİZ AVI KARADAN > Deneyimler-Anılar ,Avlak Bölgeleri-Haritalar

Yanıtla

Konu Araçları Görünüm Modları
Eski 14-11-2005, 02:49   #31
aserkansatı
Guest

Bütün derken, kabuğuyla mı diyosun?
  Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsored Links
Eski 14-11-2005, 02:51   #32
Taygun KOCABIYIK
ADMİN

Taygun KOCABIYIK kullanıcısının avatarı

Alıntı:
aserkansatı tafarından gönderildi
Bütün derken, kabuğuyla mı diyosun?
abi kabuk kafa komple sudan çıktığı gibi mümkünse canlı taktığımızda çok iyi sonuç veriyo

Her türlü sorun, soru ve iletişim için
-www.facebook.com/taygun.kocabiyik
Taygun KOCABIYIK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-11-2005, 02:59   #33
aserkansatı
Guest

Tabi tabi ben canlısı için demedim zaten.Soruyu yanlış anladım herhalde.Canın ölü tekeden bahsettiğini sandım.Canlısı varsa sorun yok,bütün daha iyi elbette.
  Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-11-2005, 20:22   #34
katiti
Kaptan

katiti kullanıcısının avatarı

selamlar...

ben tekeyi bütün ve canlı tavsiye ederim. hatta teke iğneye takılırken ölmemelidir. tekenin sudaki hareketleri balığı daha çok kendine çeker.

ayrıca canlı tekeyle ummadığınız güzel sürprizler de çıkabilir aradan (levrek ve çipura gibi)

Navigare necesse est...

2 metre de derindir, 20 metre de derindir...
katiti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-11-2005, 20:31   #35
HALDUN YALIMLI
SHARK

HALDUN YALIMLI kullanıcısının avatarı

Cool

Arkadaşlar bu teke olayı ile ilgili bir ayrıntı vermek istiyorum.Anladığım kadarıyla sizin teke diye tabir etiğiniz kafasını koparıp içinden çıkan eti iğneye geçiriyoruz dediğiniz yemi bizler ÇİÇİM diye tabir ediyoruz ve bu hemfikir olduğumuz yeme sadece mırmır değil her türlü balık av veriyor.Yanlız şöyle bir durum söz konusu ben ÖZEL BÖLÜM'de olta ile mırmır avında söz edilen yemler bizim tabirimizle kullanılan yemlerdir.Bu konuda tabir edilen yemin adı doğru fakat tarifte kullanılan yem yanlış gibime geliyor.Bir yanlışlığa mahal vermiyelim. :dikkat:
haldunyalimli@gmail.com

Bu mesaj en son " 14-11-2005 " tarihinde saat 20:38 itibariyle HALDUN YALIMLI tarafından düzenlenmiştir....
HALDUN YALIMLI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-11-2005, 05:27   #36
Bir Dost
Kaptan

Bir Dost kullanıcısının avatarı

merhabalar Arkadaşlar ben canlı tekeden bahsediyorum soruyu kapalı ve anlaşılır soramamışım ama tekeyi aldığımda canlı fıkır fıkır oynuyordu ben canlı atıyordum adamın biri geldi tanımam etmem adam yaşlı koçum dedi tekenin başını kopar kabuğundan ayır o zaman daha iyi olur dedi iyi adam görmüş adam bizede bir deneyim şansı dediği gibi yaptım bizim mırmır avı oldu size mezgit avı adam bana sormuştu mırmıra mı atıyorsun diye bizde hee dayı dedik bundan sonrada hiç mırmır gelmedi zaten adancağız sormadan öncede gelmemişti zaten amaa başladı mezgit gelmeye bu durumu fark edinde mezgit takımını çıkardım aynı yemi taktım eee ayıptır söylemesi iyide balık aldım ama mırmır yok işte burda takıldım canlıya gelmedi kafası kopmuş derisi yüzülmüş olanada gelmedi yaaa bu mırmır en çok neyi seviyor anlamadım daha değişik yemler(burda BULABİLECEĞİM)tabi arayorum bir sırrı varda bu işin ben çözemedim sizin yardımlarınızla bu işi halledeceğim arkadaşlar
Eski 15-11-2005, 06:51   #37
levrek
Kurucu Üye

levrek kullanıcısının avatarı

Selam arkadaşlar,
İğneye teke-çimçim yada boru kurtundan bir tanesini normal olarak taktıktan sonra yemlikten bir tanesini daha çıkartıp,aynı iğneye yarısı sarkacak şekilde takın.Nedenine gelince, balık sarkan yemi yedikten sonra onun sarhoşluğu içinde iğneye sıkı takılmış ana yeme daha çok iştahla saıdıracaktır.Balıkların doyma gibi bir problemleri olmadığından bu yöntemi tüm av süresince kullanabilirsiniz.
Biraz pahalıya mal oluyor ama verimide baya arttırıyor
Benim gözlemleyebildiğim,farklı meralarda mırmır ne ile doğal olarak besleniyorsa en çok onu sever,bu yüzden avlağın doğal besinlerinin incelenmesi önemlidir.
levrek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 16-11-2005, 06:01   #38
Bir Dost
Kaptan

Bir Dost kullanıcısının avatarı

Aaaa bak abi bunu hiç düşünmedim harbi iyi teknik birde öyle deneyeyim belkide hep bu yüzden nazlı mırmırı yakalamakta güçlük çekiyorum teşekkürler sağol Levrek
Eski 02-05-2006, 21:35   #39
BARBADOS
Çımacı

BARBADOS kullanıcısının avatarı

Boru kurdu mırmır için nasıl bi yem mamun ile yakalayan bir oltacı görmüştüm sardalya kullanabilirmiyiz cevapları cevapları bekliyorum saygılar...
1973 0 RH (+)
Yaşadığım Yer:İZMİR-GAZİEMİR
...HERKEZE RASTGELSİN...
BARBADOS Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 02-05-2006, 23:13   #40
ilhanmania
Miço

ilhanmania kullanıcısının avatarı

boru kurdu mırmır için her zaman çok etklıdır fakat bunun yanında mamun kullanmanıda tavsıye ederim..

1988/kocaeli
ilhanmania Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Sosyal Paylaşım

Gönderme Kuralları