![]() |
#1 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() ![]() Temizlenen balıklar suyundan arındırılmaları için bir tabaktaki havlu peçete içine yerleştirilirler. Ardından galete unu veya beyaz un ile iyice karıştırılarak balıkların unlanması sağlanır. Diğer taraftan, tava içerisine ayçiçek yağı 2 çay bardağı kadar ilave edilir ve ateşte kızgın hale getirilir. Suyundan arındırılmış olan unlu istavritler, tek tek kızgın yağ içerisine hafifçe yerleştirilirler. 4 dakika kadar pişirilir ardından balıklar tahta maşa ile çevrilerek diğer taraflarınında pişmesi sağlanır. Pişen istavritler, temiz bir tabak içerisine yerleştirilirler. Yeşil kıvırcık ve kırmızı soğan ile servis yapılırlar. Afiyet olsun. Yemek bitince balıklı tabakları anında sıcak su altında akıtınız. Kaynak: nurideniz
__________________
İyi günler, bol güneşler dilerim. Üstad Kaptan Nuri DENİZ İstanbul - 1949 İTÜ /Kimya ve İşletme Müh. ![]() |
||||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Palamut Tava | MAVİ FENER | Balık Yemekleri | 8 | 10-09-2012 11:27 |
Kalamar tava. | falcon1 | Balık Yemekleri | 10 | 02-10-2011 13:29 |
Kalamar tava yapılırken dikkat edilmesi gereken konular | santor | Balık Yemekleri | 22 | 09-03-2010 13:33 |
istavrit tava | hakan25 | Balık Yemekleri | 7 | 03-04-2008 19:48 |
Chilli (Acı) soslu Çipura tava | zinebird | Balık Yemekleri | 2 | 14-02-2008 19:55 |