|
DENİZ AVI KARADAN Denizde olta ile balık avı hakkında herşey. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#11 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Çok haklısın ama takip edilmiyor ki. Kontrol yok.
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#12 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Hadi bakalım uzun oturma zamanı geldi,her keze tatkı rüyalar.Rüyalarınızda trofeyi yakalayın.
![]() |
![]() |
#13 | |||||
Çımacı ![]()
|
![]() Hüseyin bey çok haklısınız.Sahildeki restoranlarda yüzlerce tl hesap ödüyoruz.Yediğimiz balıkların körfez balığı olduğunu duyuyoruz sürekli.Kantarın ordan geceleri büyük çupralar tutuyorlarmış,hemen restoranlara satıyorlarmış.Bize de afiyet olsun
![]()
![]() |
![]() |
#14 | |||||
ADMİN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Körfezde avcılık yasak olmasına rağmen göz göre göre herkes avlanıyor. Aslında avlanma yasağı halkın sağlığı için, yakalanan balıklarda ağır metal birikimi çok fazla.
Kefali çarpmayla özellikle nisan-mayıs ve eylül-ekim ayında yakalarlar körfezde. 3-4 kiloluk topan kefaller çekenleri bile gördüm ama yenir mi derseniz ben şahsen yemem. Çupraya gelince İzmir'de yaz aylarında körfez haricinde çupra çok nadir avlanır. Değerli bir balık olduğu için de bu bölgede oltayla yakalanan balıklar Güzelbahçe'de mezatta veya doğrudan balık toptancısının anlaşmalı olduğu restoranlara satılır. Karşı kıyıda ise zaten Bostanlı'dan lacivert, haki yeşil renge boyanmış korsan tekneler gece körfeze girip ağla çupra avlar bunları da karşı kıyıdaki restoranlar alır. Yani maalesef denetimsizlik diz boyu olduğu için halk bilmeden buradan yakalanan balıkları tüketiyor. Kendi balık avlayan amatörler ise şu sıralar mevsim itibariyle henüz 50 gr gelmeyecek lidakileri avlayorlardır kova kova. Eğitim, denetim şart...
![]() |
![]() |
#15 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() pazar sabahı saat 04:00 da alsancağa gittik oğlumla. 10 metrede bir oltacı olduğu için yer bulamadık. amacım oğlana olta atmasını , erken kalkabilmesini ve zorluklarda yılmamasını öğretmekti. oğlum 15 yaşında tam öğrenme zamanları.
hüseyin abicim sezon açılsın buluşuruz bir telefona bakar. kaptanlarımız var çıkarız balık avına. olmadı çakmakçı arkadaşımız var yaparız macunu karadan olta atarız. rastgelsin.
![]() |
![]() |
#16 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Fırında buğulamasını yapacaksın..en lezzetlisi böyle oluyor...
![]() |
![]() |
#17 | |||||
Çımacı ![]()
|
![]() Üstad Kaptan, buğlama damak tadıma uymuyor ya
![]()
![]() |
![]() |
#18 | ||||
Coast Guard. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Bence de çarpma avcılığı zararlı bir avcılıktır. Çünkü kocaman 3 tane iğneyi sürünün içerisinden çok süratli bir biçimde geçiriyorsunuz, bu çekim esnasında sağına soluna sadece yırtık açılıp çekilemeyecek şekilde yaralanan çok fazla balık denizde kalıyor. Bunlar tabi bi yerlerde ölüp kalıcaktır.
Lezzet konusuna gelindiğinde ise kefal bana göre çok lezzetli bir balıktır fakat körfez içerisinde avlanan kefaller çok ağır kokmakta ve insan bünyesine zararlı maddeleri bünyesinde bulundurmaktadır. Kesinlikle yenmemelidir. Yenmeyecek balığı avlamak da pek doğru olmayacağı için körfezde çarpmayla kefal avcılığı biz amatörlere göre değildir..
![]() |
![]() |
#19 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Her kez düşüncelerinde çok haklıda denetim olmadıktan sonra bizlerin haklılığı ne işe tarıyor bunu çıkaramıyorum.Denetimleri yapacak kişilerin savlarını şöyle anlatmaya çalışayım.Malumunuz olduğuna göre bu işi belediye yapması gerekiyor.Şimdi böyle bir bildirime,Biz denizin temizlendiğini söylüyoruz.Buna karşılık burada balıkyakalamak yasak dersek bunu nasıl izah ederiz.Bilmem anlatabildimmi sevgili site kardeşlerim.
![]() |
![]() |
#20 | |||||
Çımacı ![]()
|
![]() Hüseyin abicim ne güzel ifade ettin.Ağzına sağlık.
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Kefaller Hakkında | MAVİ FENER | Deniz Balıkları | 17 | 02-06-2019 10:38 |
Gecikmiş rapor avdaşım ve kefaller | muhammer41 | DENİZ AVI KARADAN | 20 | 04-10-2011 09:58 |
Pendik Sahil Tarafı | m_cumur | DENİZ AVI KARADAN | 7 | 23-10-2010 17:31 |
Örende sahil balıkçılığı | Aziz Azizoğlu | DENİZ AVI KARADAN | 19 | 20-02-2010 22:59 |
kartal sahil isparileri | jumbo160 | FOTOĞRAFLARIMIZ | 7 | 06-12-2007 23:10 |