|
Tatlı Su Balıkları Türkiyede yaşayan tatlı su balıkları hakkında bilgilerin toplandığı bölüm. |
![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#11 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Şu arama mankeni olmasa ben ayvayı yerdim inanın...Bilgi yok, tecrübe var ama olmuyor...Yaz mankene kopi paste
|
|||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#12 | ||
Guest
|
![]() [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Demek ki onlarda Engin SUNAR'dan yararlanmış... |
||
![]() |
![]() |
#13 | ||
Guest
|
![]() bence oldukça lezzetli bi balık ancak çiflik ve doğal ortamında yetişen balık arasında gerçekten çok fark var (çupra hesabı)...eğer balığın üzerindeki kaygan salgı iyice temizlenirse ve tuzlanarak pişirmeden önce 30 dak. kadar bekletilirse bence daha lezzetli oluyor...
tavsiye ederim...afiyet olsun...rastgelsin... |
||
![]() |
![]() |
#14 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() alabalığı çok yiyen biri olarak ben şunları ilave etmek isterim sizlerinde değerli müsadesi ile.bizim buraların alabalığı meşhurdur.heryerde canlı alabalık restaurantları bulunur.ama tabi buralarda suni alabalık pişirirler.yinede çok lezzetli yapıyolar.nasılmı?alabalığı havuzdan canlı canlı çıkarıyorlar.bir müddet ölmesini bekledikten sonra.temizleyip karnını yarıyorlar ve içine kaşar peyniri koyuyorlar.sonrada güvece koyup,çeşitli garnitürlerle süsleyip,fırına veriyorlar.
mükemmel oluyor. hakiki dağ alabalığı suni alabalıklar kadar büyük olmadığı için.kaşar kullanılmıyor.ama tereyağı kullanılırsa ayrı bir tat katıyor.bu balığıda fırında pişirmek en ideali.bence.ben alabalık yakaladığımda başka balık yakalamak istemedim hiç.lezzet bakımındanda bence bir numara.tatlı su balıkları arasında tabi. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() murat alabalık tatlı su balıkları arasında sevdiğim ender balıklardandır. bende tarifine benzer kiremitte ancak içine mantar ve badem konulan tarifine bayılıyorum. afiyetle..
__________________
![]() ![]() ilker GÜMÜŞOVA İZMİR 1966 A Rh(+) pozitif
|
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() ilker abi sende bu tarif bulunurmu?valla sana zahmet olmazsa bildiğin kadarıyla bana bu tarifi verirmisin?seneye köye gidince inşallah tutarsam bu tarifide uygularım.
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() hafif yağlanmış kiremite balığı yerleştir. içine önce kaşarı,mantarı ve bademleri koy.balığın üzerinede cok hafif kaşar serp ve üzerine bir kaçtanede badem at. kiremite renk versin diye dörde bölünmüş domatesleri dağat bir iki dilim sivri biber de ilave et. yine görünümün güzel olması için çok ince dilimlenmiş bir iki parça limon koy. tam ortayada bir yaprak defne ve birmiktar tereyağı koydunmu tamamdır. doğru fırına......afiyet olsun kardeşim. ![]()
__________________
![]() ![]() ilker GÜMÜŞOVA İZMİR 1966 A Rh(+) pozitif
|
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() sağol abi ALLAH razı olsun.sende ağzının tadını biliyormuşsun abi
![]() ALLAH tatlı sudada tuzlu sudada oltandan balığı eksik etmesin.selamünaleyküm... |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||||||
Kaptan ![]()
|
![]() Alıntı:
![]()
__________________
![]() ![]() ilker GÜMÜŞOVA İZMİR 1966 A Rh(+) pozitif
|
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |||
Oltacı ![]()
|
![]() selamünaleyküm
ilker abim.bu benim eski resmim.yaramaz iken böyle idik.ALLAH affetsin. şimdi durum farklı.hem yüzeysel olarak hemde ruhsal olarak değiştik elhamdülillah.şimdi yaşamım dahada zorlaştı ama vallahi hiç bulamadığım huzuru şimdi buldum.buyüzden zorluklar bana hiçmihiç etki etmiyor çok şükür. ilker abi,aslında beraber yemek isterdim sizinle. ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Alabalık | balıkcı67 | FOTOĞRAFLARIMIZ | 7 | 21-02-2010 22:50 |
Alabalık | balıkcı67 | FOTOĞRAFLARIMIZ | 4 | 09-06-2009 19:57 |
alabalık | erzhasan | Tatlı Su Balıkları | 5 | 23-01-2009 12:44 |
alabalık | hasan06 | TATLI SU AVI | 1 | 20-02-2008 21:40 |
Alabalık | balıkcı67 | FOTOĞRAFLARIMIZ | 15 | 22-06-2007 20:42 |