![]() |
#1 | |||
Çımacı ![]()
|
![]() Aşağıdaki linke tıklayarak, bir milimetrenin yüz binde biri büyüklüğünde makinelerle nasıl el bilgisayarı üretildiğinin demosunu izleyebilirsiniz.
Yakın gelecekte hayatımızın bir parçası olacak.. Otoinşa cihazları, bir başka değişle 3 boyutlu yazıcıların ilk örnekleri ucuzlayıp evlere girdiğinde, evin çocuğu internetten çektiği üç boyutlu bir oyuncak verisini kullanarak kendi oyuncağını inşa edebilecek.. veya evde kullandığınız cihazın bir parçası bozuldu ise parçayı fabrikadan getirtmek yerine sadece gerekli geometri ve malzeme bilgisini satın almanız yeterli olabilecektir... Bu ise topluma yeni bir yaşayış tarzı getirecek, artık malın transferinden çok bilginin transferi önem kazanacaktır. Bilgi çağı dedikleri de bu olsa gerek.. O günler geldiğinde, av malzemesi almaya son! ![]() [Bu Adresi (link) Görme Yetkiniz Yok BEDAVA'ya Üye Ol Sitemizden Faydalan....]
Su Altı Avcıları İçin; Çocuklarımız, torunlarımız var gelecekte, Hayatımız, sorumlu olduklarımız için çok daha önemli, Sığ su bayılması (Senkop)' na karşı tedbirli olalım, Yalnız dalmayalım... Mehmet Özgür KUŞCUOĞLU, 1974 Sarıyer / İSTANBUL ozkuscu@istanbul.edu.tr Bu mesaj en son " 29-09-2006 " tarihinde saat 13:02 itibariyle gizer tarafından düzenlenmiştir.... |
|||
![]() |
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#2 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Tam da nanoteknoloji ile ilgili bir makale çalışması içindeyken gerçekten iyi oldu teşekkür ederim. Yalnız bu tarz aygıtların yakın gelecekte elimize ulaşması gibi bir durum ne yazık ki söz konusu değil. Hatta videoda iddia edildiği üzere üretilen ürün sonucu ortaya çıkan atıkların sadece ısı ve su olması çok daha uzak bir olasılık.
Mevcut durumda nanoteknoloji pek çok alanda kullanılmakta. Bunların başında bazı tıp uygulamaları, tekstil, akıllı metaller, kimya gibi alanlar var. Fakat bu uygulamaların tamamı henüz bebek sayılır. Henüz nano boyutta çalışır bir makine inşa etmek uzak. Videoda üretilen gibi karbon temelli bilgisayarlar üzerinde ise ciddi araştırmalar var ve karbon nanotüp teknolojisini kullanan bilgisayar ürünlerini nispeten daha yakın bir gelecekte görmemiz olası. Konu epey bir derin, ben yine çok laf yaptım ![]() Not: Nano nedir diyenler için; 1 nanometre, 1 metrenin milyarda biri büyüklüğünde bir ölçü birimidir...
![]() |
![]() |
#3 | |||
Çımacı ![]()
|
![]() Makaleniz henüz bitmediyse, word belgesinde topladığım bilgileri göndermek isterim. CNC konusunda hazırlıyor olduğum bir makale için kaynak toplarken bazı yerlerinden alıntı yapmak için kaydetmiştim ama benim konuya uzak olduğu için kullanmadım. Yazıyı parça parça toplayarak, word belgesinde birleştirdim. Mail adresinizi verirseniz hemen gönderiyorum.
Su Altı Avcıları İçin; Çocuklarımız, torunlarımız var gelecekte, Hayatımız, sorumlu olduklarımız için çok daha önemli, Sığ su bayılması (Senkop)' na karşı tedbirli olalım, Yalnız dalmayalım... Mehmet Özgür KUŞCUOĞLU, 1974 Sarıyer / İSTANBUL ozkuscu@istanbul.edu.tr |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
Çımacı ![]()
|
![]() Yakın gelecek dediğim, 300-500 yıl kadarcık. 5 milyarın yanında 3 ün 5 in lafımı olur.
Su Altı Avcıları İçin; Çocuklarımız, torunlarımız var gelecekte, Hayatımız, sorumlu olduklarımız için çok daha önemli, Sığ su bayılması (Senkop)' na karşı tedbirli olalım, Yalnız dalmayalım... Mehmet Özgür KUŞCUOĞLU, 1974 Sarıyer / İSTANBUL ozkuscu@istanbul.edu.tr |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Çımacı ![]()
|
![]() Tamam gerek kalmadı mail adresinizi buldum.
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Ben mesajı görmeden siz adresimi bulmuşsunuz valla çok teşekkür ederim
![]() dosyayı henüz inceleyemedim ama mutlaka bir açılım yapacaktır. bu arada söz ettiğimiz teknolojiler açısından o kadar da karamsar olmayalım. 300-500 sene değil ama 30 yıl ve üstü süreler için en azından temel düzeyde ben umutluyum...
![]() |
![]() |
#7 | |||
Guest
|
![]() Alıntı:
çağımızda da bilgi ticereti olabildiğince hızlı bi şekilde işlemekte...ancak bu tür cihazların kişisel kullanım için edinilebilmesi bana bi ütopya gibi görünüyor...şu anda bu cihazların kişisel kullanım için edinilebildiğini düşünsenize bi kere...bu av malzemesinin dışında daha nerelerde ve ne amaçla kullanılabilir(iyisiyle - kötüsüyle)...bu tür bi cihazın kişisel kullanıma arz edilmesi bırakın dünyayı evrenin düzenini bile alt üst edebilir... rastgelsin... |
|||
![]() |