![]() |
#41 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Onur benim bildiğim 1 Ibs,30 gr yapıyor en azından benim almış olduğum kamışlarda bu böyle ve benim hesabıma göre senin almış olduğun kamış 90 gr atarlı olması gerek,bu arada almış olduğun kamış hayırlı olsun.
![]() |
Sponsored Links |
![]() |
#42 | |||
Kaptan ![]()
|
![]() Selim abi teşekkür ederim.Şu libre olayı kafama takıldı.lb ile lbs farklı birimler mi.
internette araştırdım 1 lbs=454 gr yapıyor du.Bi yanlışlık olmasın abi.Yani kamış 4 metre nerdeyse ama sadece 90 gr.mı atarlı.Abi gözünü seveyim şu olaya son noktayı koyun.Doğan'a madara oldum valla. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Murat ve Onur arkadaşlarım şimdi ben ingiliz ağırlık birimlerini fazla bilmem doğrusu benim bildiğim bu Ibs genellikle sazan için yapılmış ve sazana boile atmak için olan kamışlarda ve bot için yapılmış kamışlarda belirtiliyor,bunu bende bir boile kamışı alırken malzemeci arkadaşa sormuştum ve kendisi bana bu kamışın yani 3 Ibs yazan kamışın 90 gr atarlı olduğunu söylemesi idi ve ayriyetten bende kamış yapımı için olan kitaptada okumuş olduğum bir Ibs 30 gr eşit olduğu,ayrıca sizlerin dediği gibi 450 gr eşit olursa,50 Ibs lik bot için kamışlar 20 kg atarlı olmalı ki bunun nasıl olacağını bilmek isterdim,çünki 20 kg lık bir kamışın atarı bence çok saçma kim atar 20 kg kurşunu,,tabiki ben burada atarından bahsediyorum kamışın ama onur aksiondan bahsetmiş bu acaba o kamışta atarınamı eşit yoksa başka bir konuyamı onuda kamışı tanımadığımdan bir şey diyemeyeceğim.
![]() |
![]() |
#44 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Arkadaşlar bende bulunan kamış yapımı ile ilgili olan kitaba şimdi baktım tekrardan 1 Ib=30 gr yapıyor ve elimde bulunan kamışlara ait katalogdada 90 gr ve daha küçük sazan kamışlarında Ibs yazıyor bana biraz zaman verin sizlere resimli olarak göndereyim bu konuyla ilgili resimleri.
![]() |
![]() |
#45 | ||||
Kaptan ![]()
|
![]() Tamam arkadaşlar hemen hemen çözdüm işi kısaca şimdi anlatayım sonra resimlerle anlatmaya çalışacağım,ilk önce onur senin almış olduğun kamış 1362 gr ucuna takılınca kamışın ucu 90 derece eğilir ama bu kamış genede 90 gr atarlıdır,şöyleki kamışlar testkurve(kısaca TC)ile ölçülür atışağırlığı 1 Ibs 30gr ma eşittir.
![]() |
![]() |
#46 | |||||
Kaptan ![]()
|
![]() Selim Abi biz iki gündür bu konuyu tartışıyoruz gerçekten. Çözdün ya bu işi Allah senden razı olsun
![]() Doğan duydun mu? Mancınığın kapasitesi belli oldu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#47 | ||||
Tayfa ![]()
|
![]() Alıntı:
![]() |
![]() |
#48 | |||||
Kurucu Üye ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Selam arkadaşlar,konuyu yeni okudum,şimdi
1 Kg=2,20462 pound ( advp) (Ib) 1 Ib = 16 oz =0,4536 kg. 1 oz = 28,35 gr. umarım yardımcı olabilmişimdir,sevgilerimle
Erol ERDOĞAN 1966 Hepimiz birer gölgeyiz aslında… Nerede yaşarız, neye benzeriz bir fikrimiz yok, neyiz ne değiliz bir bilgimiz yok. Birbirimiz hakkında bildiğimiz tek şey Nick lerimiz… Sanal alemin sisleri arasında beliriyor sonra kayboluyoruz. Gerçek olan tek şey; paylaşımlarımız, burada bizi var eden de bir tek bu…(alıntıdır) |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | ||
Guest
|
![]() öyleyse aldığımız mancınıkların
![]() ![]() hayırlı olsun... ![]() rastgelsin... |
||
![]() |
![]() |
#50 | |||||
SHARK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() Arkadaşlar yukarıda yazılan "lbs" ile "lb" birbirine karıştırlmış. Selim abininde yazdığı gibi genelde sazan kamışlarının üzerinde "lbs" ibaresi bulunmaktadır. Bu "lbs" ölçü birimi İngiliz kökenli olup "pi" sayısı gibi sabit bir rakamla ifade edilmektedir, bu rakam "28,4". Gram cinsinden atarı belli olmayan kamışlarda mutlaka "lbs" yazmaktadır.
Bu tip kamışların atarını hesaplamakta şu şekilde oluyor. KAMIŞ BOYU*LBS (BELİRTİLDİĞİ MİKTAR)*28,4= ATAR AĞIRLIĞI +/- %15 hata payı Birkaç gündür Onur'un yeni aldığı kamışın atarının tesbitini yaparsak boy :3.90 cm. lbs sayısı :3 lbs lbs sabit :28,4 3.90 cm.*3 lbs*28,4=332,28 +/- %15 hata payı buda 49.84' tekabül ediyor. Ortalama 300 gr. atarlı bir kamış olduğu sonucuna varabiliriz.
![]() |
![]() |
Sosyal Paylaşım |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Yanıtlar | Son Mesaj |
Hangi GPS ? | Wetblue | TARTIŞMA, SOHBET ve HABERLER | 1 | 05-06-2009 06:26 |
hangi balık hangi denizde | mufi | Deniz Balıkları | 3 | 04-01-2008 21:11 |
Hangi Marka? | Egeli | ZIPKINLA SUALTI AVI | 15 | 12-03-2007 14:20 |
Hangi Baharat ve Ot Hangi Balıkla Gider? | mustfer | Balık Yemekleri | 1 | 21-01-2006 05:43 |